Libnet.ro
UNICEF

01:05

Trei focare de boala limbii albastre, descoperite in Teleorman: Targurile de animale au fost inchise

B1 B1,
Trei focare de boala limbii albastre, descoperite in Teleorman: Targurile de animale au fost inchise

Boala limbii albastre a ajuns si in judetul Teleorman, acolo unde au fost depistate trei focare de infectie, Beuca, Dracsanei si Poeni. Potrivit Adevarul, Centrul Local de Combatere a Bolilor Teleorman s-a. continuă pe B1

Boala limbii albastre a ajuns si in Teleorman Toate targurile de animale au fost inchise

In Teleorman exista trei focare de infectie cu boala limbii albastre, confirmate de laboratorul judetean. 12 animale bolnave au fost depistate la Beuca, Dracsanesi si Poeni.

Boala limbii albastre a inchis targurile din judetul Dolj

Autoritatile s-au mobilizat dupa ce boala limbii albastre a fost confirmata in Dolj la peste 100 de animale. Targurile din judet au fost inchise, iar vanzarea ovinelor, caprinelor si bovinelor este interzisa.

Boala limbii albastre inchide targurile de animale din Mures

Primele masuri dupa aparitia bolii limbii albastre pe teritoriul Romaniei au fost luate si in judetul Mures. Astfel, in perioada 9 septembrie 5 octombrie 2015 targurile de animale din intreg judetul vor fi inchise. Desi la noi nu a fost inregistrat niciun astfel de caz referitor la boala limbii albastre, prefectul judetului Mures a emis deja un ordin de inchidere a acestor targuri de animale.

Boala limbii albastre se raspandeste in judetul Olt

Numarul cazurilor de infectii cu virusul ce provoaca boala limbii albastre creste alarmant de la o zi la alta in judetul Olt. Der la cele 14 cazuri depistate in urma cu nici macar o saptamana, acum au fost raportate peste 60 de cazuri. Iar cifra se schimba in sens ascendent in fiecare zi.

Boala limbii albastre a costat pana acum statul roman 3 milioane de lei

Boala limbii albastre a costat pana acum statul roman 3 milioane de lei. Iar pagubele vor creste avand in vedere ca in urmatorii 2 ani tara noastra nu va mai exporta bovine si ovine. Presedintele Autoritat.

Primul caz de boala limbii albastre a fost confirmat la Braila

Primul caz de boala limbii albastre s-a confirmat la Braila, intr-o gospodarie din localitatea Ulmu, unde din zece probe ridicate una a fost cu rezultat pozitiv, a declarat luni purtatorul de cuvant al .

Boala limbii albastre si-a facut aparitia si in judetul Braila, intr-o gospodarie din comuna Ulmu

Boala limbii albastre, care a afectat in ultimele saptamani zeci de bovine din 12 judete ale tarii, a aparut si pe raza judetului Braila. Probele de sange prelevate de inspectorii veterinari in urma cu o saptamana, in comuna Ulmu, au aratat ca intr-o gospodarie din localitatea respectiva se afla o vaca bolnava.

Autoritatile sanitar-veterinare din Braila au confirmat un prim focar de boala limbii albastre din judet

Un prim focar de boala limbii albastre a fost confirmat in Braila, potrivit autoritatilor sanitar-veterinare. Medicii sanitar-veterinari au dat acest verdict dupa ce au prelevat probe de la mai multe bovine,.

Focar de boala limbii albastre, confirmat si in judetul Braila

Autoritatile sanitar-veterinare din judetul Braila au confirmat un prim focar de boala limbii albastre in acest judet, in localitatea Ulmu, transmite Mediafax.

Boala limbii albastre inchide targurile de animale din judet

Cele patru targuri de animale din judetul Salaj vor fi inchise in perioada 10 septembrie - 5 octombrie. Masura vine ca preventie impotriva raspandirii bolii limbii albastre, semnalata in judete din afara arcului carpatic.

ştiri de la B1

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2077 seconds )