Libnet.ro
UNICEF

05:45

VIDEO 25 de ani de la Revolutie. Ce ni s-a ascuns

Adevărul Adevărul,
VIDEO 25 de ani de la Revolutie. Ce ni s-a ascuns

La un sfert de secol de la izbucnirea Revolutiei, care a pus capat regimului comunist in Romania, jurnalistul Ion M. Ionita, directorul INSCOP, Remus Stefureac, sociologul Darie Cristea si jurnalistul Grigore Cartianu au discutat despre evolutia societatii de-a lungul ultimilor 25 de ani si despre modul in care a avut loc trecerea de la comunism la democratie. continuă pe Adevărul

Adevarul Live:25 de ani de la Revolutie. Ce ni s-a ascuns

La un sfert de secol de la izbucnirea Revolutiei, care a pus capat regimului comunist in Romania, redactorul-sef al ziarului Adevarul, Dan Marinescu, jurnalistul Ion M. Ionita, directorul INSCOP, Remus Stefureac, sociologul Darie Cristea si jurnalistul Grigore Cartianu discuta despre evolutia societatii de-a lungul ultimilor 25 de ani si despre modul in care a avut loc trecerea de la comunism la democratie.

VIDEO 25 de ani de la Revolutia din 1989 - Eroii nu mor niciodata!

Au trecut 25 de ani de cand romanii satui de regimul comunist au iesit in strada pentru inlaturarea dictaturii. Libertatea s-a platit cu sange, iar peste 1. 000 de persoane au facut sacrificiul suprem pentru ca noi sa traim intr-o tara libera. La 25 de ani de la Revolutie sunt mai multe intrebari decat raspunsuri. Pana acum, nimeni nu a platit pentru sangele varsat sau pentru familiile dezbinate de gloantele mitralierelor. Tacute, monumentele din orasele martire stau ca marturie a celor intamplate in decembrie 1989. Slava Eroilor pentru ca Eroii nu mor niciodata! Oare? Un erou moare atunci cand cade in uitare, iar jertfa celor de atunci nu trebuie uitata de generatiile care vor urma.

Adevarul Live, ora 12.00: 25 de ani de la Revolutie

La un sfert de secol de la izbucnirea Revolutiei, care a pus capat regimului comunist in Romania, redactorul-sef al ziarului Adevarul, Dan Marinescu, jurnalistul Ion M. Ionita si directorul INSCOP, Remus Stefureac, discuta despre evolutia societatii de-a lungul ultimilor 25 de ani si despre modul in care a avut loc trecerea de la comunism la democratie.

Subiectele Zilei: Ion Iliescu, la 25 de ani de la Revolutie, despre teroristi, comunism si relatia cu Elena si Nicolae Ceausescu; Ce a facut presedintele Klaus Iohannis in primele 24 de ore de mandat; Finul baronului Bojin, trimis in judecata

Laszlo Tokes: In 22 decembrie 1989, pe miscarile populare s-a montat o lovitura de stat. Omul care a insemnat scanteia evenimentelor. 22 decembrie '89 - ziua care a schimbat destinul Romaniei. Povestea celor peste 800 de oameni care au murit pentru libertate. De 25 de ani.

Mai multi revolutionari s-au adunat in Piata Universitatii din Capitala pentru a comemora 25 de ani de la Revolutie

Peste 200 de revolutionari s-au adunat, duminica, in Piata Universitatii din Capitala pentru a rememora miscarea de strada din urma cu 25 de ani, reprimata cu gloante si arestari, care avea sa reprezinte inceputul Revolutiei de la Bucuresti si caderea regimului comunist.

Presa internationala rememoreaza evenimentele din Romania la 25 de ani de la Revolutie

Presa internationala comemoreaza Revolutia din Romania din decembrie 1989, la 25 de ani de la aceste evenimente, rememorate de reporteri care s-au aflat pe teren la momentul respectiv sau de romani care au participat la proteste, relateaza Mediafax, intr-un material care trece in revista felul in care evenimentele din '89 sunt amintite de cateva dintre marile publicatii din afara granitelor.

Presa internationala rememoreaza evenimentele din Romania la 25 de ani de la Revolutie

Presa internationala comemoreaza Revolutia din Romania din decembrie 1989, la 25 de ani de la aceste evenimente, rememorate de reporteri care s-au aflat pe teren la momentul respectiv sau de romani care au participat la proteste.

FOTO Ceremonial militar la mormantul eroilor Lucian Marin si Cristian Olaru. Dupa 25 de ani de la Revolutie

Cei doi eroi barladeni morti in urma evenimentelor din decembrie 1989 au fost comemorati de cadrele militare si autoritatile locale. Primarul Constantin Constantinescu nu si-a exprimat regretele direct, in fata familiilor eroilor.

Au trecut 25 de ani de la Revolutie. Luptele de strada, din orasul Buzau, s-au soldat cu moartea a peste 20 de persoane

In cele trei zile de confruntare urbana au murit revolutionari, militari care credeau ca se apara de teroristi, dar si nevinovati surprinsi in schimburi de focuri. Palatul Comunal, care gazduia Comitetul Judetean, a fost locul unde s-au inregistrat cele mai multe decese.

25 de ani de la Revolutie. Ziua de 22 decembrie 1989: Fuga lui Ceausescu si zeci de mii de oameni in strada, sub tiruri de gloante

In 22 decembrie 1989, zeci de mii de bucuresteni au iesit in strada si l-au fortat pe Nicolae Ceausescu sa fuga cu un elicopter. Cateva ore mai tarziu, institutii publice erau atacate de teroristi cu focuri de arma. Medicii de la Ambulanta spun ca au dus zeci de raniti, sub tiruri de gloante, scrie Mediafax.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 05:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,241 seconds )