Libnet.ro
UNICEF

21:30

Ziua Limbii Romane, una dintre cele mai prestigioase manifestari identitare

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Ziua Limbii Romane, una dintre cele mai prestigioase manifestari identitare

Ziua Limbii Romane reprezinta una dintre cele mai prestigioase manifestari identitare a comunitatilor romanesti, o platforma spirituala de promovare a valorilor nationale, la nivel global, informeaza Partidul National Liberal PNL), prin intermediul unui comunicat de presa. continuă pe Ziarul Bursa

POZA ZILEI. Una dintre cele mai vechi fiesta din Spania

Calareti spanioli cu prajini mana o turma de tauri de lupta de la ferma Condessa del Sobral spre orasul Castilla y Leon, unde va avea loc Fiesta de Cuellar, una dintre cele mai vechi fiesta din Spania, datand din anul 1499.

VIDEO Romatsa angajeaza 200 de controlori de trafic aerian. Care este salariul unui incepator in una dintre cele mai grele meserii

Romania va avea nevoie, in urmatorii ani, de cel putin 200 de controlori de trafic aerian. Asa ca Romatsa va face in curand angajari.

Ziua Limbii Romane. Se preda in 43 de tari si este una dintre limbile in care se oficiaza slujbe pe Muntele Athos

Miercuri este Ziua Limbii Romane. 31 august a fost legiferata ca zi festiva in 2013, pentru a atrage atentia asupra importantei pastrarii calitatii limbii romane si pentru a-i sprijini pe romanii din afara granitelor sa-si pastreze cultura si identitatea nationala.

Klaus Iohannis: Ziua Limbii Romane este o sarbatoare a tuturor romanilor, a cetatenilor Republicii Moldova

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri ca Ziua Limbii Romane este o sarbatoare a tuturor romanilor din tara si din afara grenitelor, a cetatenilor Republicii Moldova, informeaza site-ul.

Iohannis: Ziua Limbii Romane e o sarbatoare a tuturor romanilor, a cetatenilor Republicii Moldova

Presedintele Klaus Iohannis a spus miercuri, la Palatul Cotroceni, dupa ce a decorat sapte profesori de limba romana, ca Ziua Limbii Romane este o sarbatoare a tuturor romanilor din tara si din afara grenitelor, a cetatenilor Republicii Moldova, transmite Mediafax.

Casa negustorului Jean Steuerman, una dintre cele mai impresionante bijuterii de arhitectura din Galatiului interbelic

Jean Steuerman a fost unul dintre cei mai bogati negustori ai orasului de la Dunare. in perioada interbelica, acesta a construit o frumoasa casa in stil neoromanesc, cu sapte camere mari, care astazi poate fi vazuta in curtea Liceului Tehnologic Simion Mehedinti Galati.

Casa negustorului Jean Steuerman, una dintre cele mai impresionante bijuterii de arhitectura din Galatiul interbelic

Jean Steuerman a fost unul dintre cei mai bogati negustori ai orasului de la Dunare. in perioada interbelica, acesta a construit o frumoasa casa in stil neoromanesc, cu sapte camere mari, care astazi poate fi vazuta in curtea Liceului Tehnologic Simion Mehedinti Galati.

Sondaj: care sunt cele mai frumoase cuvinte in limba romana? Propuneri - macaleandru, gargarita, dor

Cu origini latine, slave, grecesti ori necunoscute, ramase de la daci si romani ori aduse de nenumaratele migratii, cuvintele sunt la fel de vii ca si poporul care le foloseste. De Ziua limbii romane, HotNews. ro va invita sa ne spuneti care sunt cuvintele preferate in limba romana. Iata cateva sugestii, iar lista ramane deschisa in sectiunea de comentarii: dor, macaleandru, gargarita, doina, iele.

Una dintre consilierele lui Hillary Clinton si-a anuntat divortul: Sotul Humei Abedin, implicat intr-un scandal sexual

Una dintre cele mai importante consiliere ale lui Hillary Clinton, camndidatul democrat la presedintia SUA, divorteaaza de sotul sau, implicat intr-un scandal sexual, informeaza Reuters. Huma Abedin a.

Vacante ieftine: Cele mai populare destinatii pentru sezonul de toamna

Cui nu-i place sa calatoreasca?! Iar daca e si pe bani putini, cu atat mai bine. Iata cele mai populare destinatii pentru sezonul de toamna la buget redus. Atena, Grecia Atena este una dintre cele mai bune.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 21:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2198 seconds )