Libnet.ro
UNICEF

09:31

Sondaj: care sunt cele mai frumoase cuvinte in limba romana? Propuneri - macaleandru, gargarita, dor

Hotnews Hotnews,
 Sondaj: care sunt cele mai frumoase cuvinte in limba romana? Propuneri - macaleandru, gargarita, dor

Cu origini latine, slave, grecesti ori necunoscute, ramase de la daci si romani ori aduse de nenumaratele migratii, cuvintele sunt la fel de vii ca si poporul care le foloseste. De Ziua limbii romane, HotNews. ro va invita sa ne spuneti care sunt cuvintele preferate in limba romana. Iata cateva sugestii, iar lista ramane deschisa in sectiunea de comentarii: dor, macaleandru, gargarita, doina, iele. continuă pe Hotnews

Nu cheltui sute de lei pe jocuri: iata care sunt cele mai bune titluri gratuite pentru PC si console

Daca nu esti dispus sa achiti sute de lei pentru titlurile de pe piata, iti recomandam cateva dintre cele mai bune jocuri video gratuite pentru PC, PlayStation 4, si Xbox One, scrie publicatia online de.

LMA, Limba Romna! Fragedia ta, hapsi pe-un colt de uitar

7 artisti, 7 stiluri muzicale diferite; de la folk, rock, indie-pop, la hip-hop si rap. HotNews. ro i-a luat la intrebari, de ziua Limbii Romane, pentru a afla ce expresii romanesti ii ung pe suflet, care sunt cele mai frumoase cuvinte din limba romana si ce alte cuvinte ar trebui introduse in DEX, daca ar fi dupa ei. Astfel, Fragedie, hapsi, uitar, paredigist si borseritan ar merita un loc printre cele aproape 70. 000 de cuvinte din Dictionarul Explicativ al Limbii Romane, iar cuvinte precum sol, om si tata se afla in topul preferintelor muzicienilor cu care am stat de vorba.

Care sunt cele mai noi minuni tehnologice care ne ajuta la depistarea si tratamentul bolilor? Aflati la Adevarul Live, de la ora 15.00

Dr. ing. Elena Ovreiu, lector la Facultatea de Electronica si Telecomunicatii din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti, vine la Adevarul Live sa ne explice cat de importante sunt tehnicile imagistice in diagnosticul, tratamentul si chiar in prevenirea unor boli grave, cum este cancerul.

TOP cele mai fericite tari din lume: iata de ce sa le vizitezi

Cele mai fericite tari din lume, potrivit raportului Happy Planet Index , sunt, paradoxal, cu mult mai sarace decat altele de pe glob, nu au armata sau chiar sunt izolate pe harta lumii, insa aici oamenii au cea mai buna stare de bine de pe planeta.

Presedintele Colegiul Medicilor: Criza garzilor continua. Cele mai multe spitale nu au semnat contractele, managerii sunt depasiti

Criza garzilor din spitale continua, cele mai multe spitale nereusind sa incheie contractele de munca cu timp partial. Situatia ii ingrijoreaza pe oficialii Colegiului Medicilor din Romania CMR), care cer Ministerului Sanatatii sa stabileasca un sistem de plata al garzilor corect. Mai mult, CMR solicita Avocatului Poporului sa ia atitudine si sa intervina in acest caz.

Mondex si Jolidon, companiile cu cele mai mari datorii la stat din industria textila

Mondex si Jolidon, producatori romani de ciorapi, respectiv lenjerie intima, sunt companiile din industria textila cu cele mai mari datorii la stat, de pana la patru milioane de euro, potrivit portalului juridic termene. ro.

Cele mai bune jocuri gratuite pentru PlayStation 4, Xbox One si PC

Daca nu esti dispus sa achiti sute de lei pentru titlurile de pe piata, iti recomandam cateva dintre cele mai bune jocuri gratuite pentru PlayStation 4, Xbox One si PC. Un joc nu trebuie neaparat sa coste sute de lei pentru a oferi o experienta de calitate. Unele dintre cele mai bune titluri sunt oferite [].

Semnificatia culorilor. Ce rol joaca fiecare nuanta in viata omului si de ce masinile rosii sunt cele mai furate

Culorile au un rol foarte important in viata noastra. Fiecare om si-a pus intrebarea, cel putin o data, ce culoare i s-ar potrivi. Unii au gasi raspunsul, altii nu. Se stie, insa, ca fiecarei persoane i se potrivesc doar anumite culori si asta deoarece fiecare culoare potenteaza cate un tip de personalitate.

Iohannis: Am vazut lipsa de maturitate in raportarea la politica externa a unor politicieni care au avut cele mai inalte functii

Presedintele Klaus Iohannis a criticat, miercuri, modul in care unii politicieni s-au raportat la politica externa, precizand ca au tratat acest subiect cu lipsa de maturitate, seful statului avertizand ca a rupe consensul de politica externa si a diminua importanta demersurilor externe din motive de campanie interna este o dovada de iresponsabilitate, ce nu foloseste nimanui, nici macar respectivilor politicieni.

Vacante ieftine: Cele mai populare destinatii pentru sezonul de toamna

Cui nu-i place sa calatoreasca?! Iar daca e si pe bani putini, cu atat mai bine. Iata cele mai populare destinatii pentru sezonul de toamna la buget redus. Atena, Grecia Atena este una dintre cele mai bune.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 09:31

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2095 seconds )