Libnet.ro
UNICEF

18:45

Ziua Nationala: 94 de ani de la Marea Unire marcati in Capitala prin depuneri de coroane si parade militare

B1 B1,
Ziua Nationala: 94 de ani de la Marea Unire marcati in Capitala prin depuneri de coroane si parade militare

Se implinesc 94 de ani de la Marea Unire care a avut loc in 1 decembrie 1918, la Alba Iulia. Ziua va fi marcata prin parade, ceremonii, depuneri de coroane in marile orase din tara dar si in Capitala. continuă pe B1

Romania se pregateste pentru Ziua Nationala. Campania Pe tricolor e scris UNIRE a ajuns la sufletul romanilor

Tot mai multi romani s-au pregatit pentru a sarbatori cum se cuvine Ziua Nationala a Romaniei. Si cum simbolul cel mai de pret este drapelul national, mii de oameni din toate colturile tarii au arborat.

Nu va bateti joc de Ardeal si de Marea Unire!.

Ziua nationala este cel mai bun moment sa le reamintim politicienilor nostri ca isi neglijeaza una dintre indatoririle fundamentale, cea fata de unitatea nationala si ca cea mai batjocorita si neglijata dintre provinciile istorice este chiar perla coroanei, Transilvania. Romanii nu mai trebuie sa faca drumuri lungi pentru a ajunge in Occident. Este suficient sa treci muntii de la Valcea la Sibiu sau la Brasov ca sa iti dai seama de diferenta culturala si de dezvoltare economica dintre .

VIDEO.Traian Basescu, mesaj de Ziua Nationala: Nu va uitati la cat de MICI sunt ...

Presedintele Traian Basescu le-a transmis romanilor, de Ziua Nationala, un mesaj video in care le-a atras atentia ca nu trebuie sa se uite la cat de mici sunt politicienii pentru ca ei alearga dupa voturi. Romanii, insa, a continuat seful statului, trebuie sa alerge pentru tara lor. Incep prin a va spune La multi ani! tuturor romanilor, fie ca sunteti acasa, Romania, sau in afara frontierelor. Acum 94 de ani, romanii au vrut sa se faca Romania Mare. Acesta a fost mesajul lor la alba .

Marea Unire ZU muzica veche intalneste muzica noua

Echipa Radio ZU ne-a pregatit o surpriza in stilul caracteristic in ajunul Zilei Nationale a Romaniei - Marea Unire ZU! Astazi, cele mai cunoscute piese din muzica usoara romaneasca se reinventeaza,.

Trafic rutier restrictionat in Capitala, pentru parada militara organizata de Ziua Nationala

Traficul rutier va fi restrictionat, sambata, in Capitala, pentru parada militara organizata de Ziua Nationala a Romaniei, se arata intr-un comunicat al Brigazii Rutiere Bucuresti. Astfel, intre orele.

Marea Unire ZU muzica veche intalneste muzica noua

In ajunul Zilei Nationale a Romaniei, pe frecventele Radio ZU vor putea fi ascultate cele mai cunoscute piese din muzica usoara romaneasca. Marea Unire ZU este evenimentul care pe 30 noiembrie va uni muzica.

De Ziua Nationala a Romaniei, Miron Cozma va fi liber sa intre in Capitala

Miron Cozma va fi liber sa intre in Capitala. Interdictia impusa de instanta in urma implicarii acestuia in mineriadele din 1991 si 1999, expira la 1 decembrie. Fostul lider al minerilor a declarat insa ca .

Clujul, la inaltime de Ziua Nationala.

Ziua de 1 Decembrie a fost sarbatorita cu mai mult fast decat in anii trecuti la Cluj-Napoca. Chiar daca prima zi de iarna a fost marcata de ploaie, cateva sute de clujeni au tinut neaparat sa deschida manifestarile de Ziua Nationala a Romaniei prin vizionarea unei parade militare de mari proportii chiar si pentru capitala Ardealului. Peste 150 de militari au fost insotiti in defilarea lor de o serie de masini de lupta, transportoare cu aruncator de grenade, TAB-uri, tunuri antiaeriene sau .

VIDEO. Cum a sarbatorit Republica Moldova Ziua Nationala a Romaniei.

1 decembrie nu este doar Ziua Nationala a Romaniei, ci, asa cum s-a hotarat in urma cu trei ani la initiativa Forului Democrat al Romanilor din Moldova, este si Ziua Nationala a Romanilor de Pretutindeni. Iar printre romanii de pretutindeni care au sarbatorit sambata se numara si cei din Republica Moldova, potrivit site-ului basarabean Unimedia. md. In Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau, incepand cu ora 12:30, a fost desfasurat cel mai lung tricolor romanesc. Citeste si 1 DECEMBRIE - .

VIDEO FOTOGALERIE Presedintele Basescu, premierul Ponta si alte oficialitati ale statului au participat la parada militara de Ziua Nationala. Seful statului a fost huiduit

Presedintele Traian Basescu, premierul Victor Ponta, presedintele Senatului, Crin Antonescu, dar si ale oficialitati ale statului roman au participat sambata la parada militara de Ziua Nationala a Romaniei, de la Arcul de Triumf. Este pentru prima data in ultimii ani cand la parada de la Arcul de Triumf asista atat presedintele, cat premierul si seful Senatului. Presedintele Traian Basescu a fost primit cu proteste la parada, un grup de cateva zeci de persoane huiduindu-l pe seful statului atat la sosirea, cat si la plecarea de la eveniment.

ştiri de la B1

actualitate, 18:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2088 seconds )