Libnet.ro
UNICEF

08:00

26 august in istorie: in 1916, Romania intra in Primul Razboi Mondial, iar in 1989 limba romana devine oficiala in Republica Moldova

România Liberă România Liberă,
26 august in istorie: in 1916, Romania intra in Primul Razboi Mondial, iar in 1989 limba romana devine oficiala in Republica Moldova

La 26 august 1916, Romania intra in Primul Razboi Mondial. in 1928 se semneaza Pactul Kellog-Briand, iar in 1989 limba romana devine oficiala in Republica Moldova. in 1955, apare prima editie a Guinness Book of Records . continuă pe România Liberă

26 august in istorie: Franta proclama Declaratia Drepturilor Omului. Napoleon va ocupa Moscova

CALENDAR: Ce s-a intamplat la 26 august .

Gest revoltator: Femeie, suprinsa de doua ori in timp ce urina pe un monument ridicat in memoria victimelor din Primul Razboi Mondial (FOTO)

O femeie din Marea Britanie a socat o tara intreaga atunci cand a fost surprinsa, de doua ori, in timp ce urina pe un monument construit in memoria victimelor din Primul Razboi Mondial,.

Curs valutar 26 august. Leul se apreciaza in fata principalelor valute

Dupa o zi de depreciere, cursul valutar valabil vineri, 26 august, indica o apreciere a monedei nationale in raport cu principalele valute .

VIDEO+FOTO. Armata marcheaza 100 de ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial

Ministerul Apararii Nationale a organizat o serie de manifestari pentru celebrarea a 100 de ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial, pe 27 august 1916, decizie ce a avut ca rezultat final crearea Romaniei Mari, prin unirea Transilvaniei cu tara-mama la 1 Decembrie 1918.

Romania in Primul Razboi Mondial. Numele eroilor, rostite la 100 de monumente de pe tot teritoriul tarii

La 100 de monumente ale eroilor a avut loc vineri, 26 august, un ceremonial insolit, dedicat implinirii a 100 ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial. in premiera pentru tara noastra, numele celor 330. 000 militari romani pieriti in lupte a fost rostit de oficiali si soldati, la principalele opere sculpturale care cinstesc memoria eroilor din acel razboi.

Principesa Margareta: Primul Razboi Mondial - un moment definitoriu pentru Romania moderna si contemporana

Primul Razboi Mondial este un moment definitoriu pentru Romania moderna si contemporana, considera principesa Margareta, care indeamna la readucerea in lumina a adevarului despre rolul Armatei Regale, al societatii civile, al oamenilor de stat si al Coroanei in faurirea Marii Uniri, scrie Agerpres.

Mesajul transmis de Principesa Margareta la un secol de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial

Principesa Margareta a afirmat, sambata, intr-un mesaj transmis cu ocazia implinirii unui secol de la intrarea Romaniei in prima mare conflagratie mondiala, ca Primul Razboi Mondial.

MACRO NEWSLETTER 26 August 2016

Increderea mediului de afaceri din Germania a scazut neasteptat in august 2016, conform datelor de la institutul Ifo. Indicele increderii a scazut pana la 106,2, de la 108,3 in luna precedenta.

Horoscop zilnic, 26 august 2016. Balantele aplaneaza declansarea unui conflict la serviciu

Horoscop zilnic, 26 august 2016. Nativii din Balanta dau dovada de rabdare si reusesc sa stopeze declansarea unui conflict la serviciu, in timp ce Gemenii se simt responsabili pentru soarta cuiva drag.

HOROSCOP 26 august. Sagetatorii vor fi recompensati pentru realizarile lor

Horoscop maine, 26 august. Sagetatorii vor fi recompensati pentru realizarile lor, iar Scorpionii vor fi sufletul petrecerilor. Deschide galeria foto pentru a vedea previziunile pentru toate zodiile.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 08:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2163 seconds )