Libnet.ro
UNICEF

06:00

Alegerea primarilor in doua tururi, misiune dificila

România Liberă România Liberă,
Alegerea primarilor in doua tururi, misiune dificila

Stimulat de presedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Ciolos se arata dispus sa modifice legea alegerilor locale. Din punct de vedere juridic, fiecare varianta luata in calcul are avantaje, dar si riscuri. Daca se ajunge la un vot in Parlament, voturile UNPR vor cantari greu. continuă pe România Liberă

PNL insista ca Guvernul sa adopte ordonanta de urgenta pentru alegerea primarilor in doua tururi: Saptamana aceasta sa aiba loc intalniri cu partidele

Copresedintele PNL Alina Gorghiu considera ca revenirea la alegerea primarilor in doua tururi prin adoptarea de catre Guvern a unei ordonante de urgenta este cea mai buna solutie. Premierul Dacian Ciolos a respins initial aceasta idee, apoi a spus ca ia in calcul toate posibilitatile, inclusiv angajarea raspunderii in fata Parlamentului.

Ce negocieri se poarta pentru revenirea la alegerea primarilor in doua tururi

La presiunea PNL, Guvernul Ciolos ia in calcul angajarea raspunderii in Parlament privind revenirea la alegerea primarilor in doua tururi, desi risca sa fie demis. Jocul liberalilor avantajeaza, indirect, si UNPR in negocierile la sange pe care le poarta cu PSD.

PSD se opune adoptarii unei OUG pentru alegerea primarilor in doua tururi: Guvernul sa ramana consecvent mandatului primit de Parlament

Presedintele PSD Liviu Dragnea a aratat ca programul de guvernare al Executivului Ciolos nu cuprinde drept obiectiv revenirea la alegerea primarilor in doua tururi, precizand ca Guvernul nu trebuie sa ia in seama propunerea PNL de a adopta o ordonanta de urgenta in acest sens.

Iohannis, despre alegerea primarilor in doua tururi: E o idee foarte buna. Partidele sa gaseasca cea mai inteleapta solutie

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, duminica, la Iasi, ca ideea alegerii primarilor in doua tururi de scrutin este una foarte buna, insa se pune intrebarea daca legea mai poate fi schimbata cu atat de putin timp inaintea alegerilor si daca partidele pot ajunge la un consens pe aceasta problema.

Politic Show: Ce negocieri se poarta pentru revenirea la alegerea primarilor in doua tururi; Ciolos se razgandeste si vrea sa discute cu partidele despre alegerea primarilor in doua tururi. Ce spune Iohannis; Basescu: Plahotniuc ar trebui sa fie la pusca

Patrula lui Vlad Tepes. Cine o conduce si de ce Partidul Romania Unita, condus de deputatul Bogdan Diaconu, a anuntat crearea Patrulei lui Vlad Tepes, organizata de. Marul discordiei in 2016. Legea electorala De la 1690, de cand John Locke si, ulterior, Montesquieu in 1748 au enuntat principiile care au stat din acel moment incolo.

UPDATE Iohannis: Ideea alegerii primarilor in doua tururi de scrutin este foarte buna/ Ciolos spune ca studiaza toate posibilitatile, inclusiv varianta asumarii raspunderii in Parlament

Premierul Dacian Ciolos a declarat duminica, la Iasi, raspunzand intrebarilor presei, ca va discuta cu partidele politice despre ideea unei ordonante de urgenta referitoare la desfasurarea alegerilor locale in doua tururi de scrutin, el aratand ca studiaza toate posibilitatile cu privire la implementarea acestei masuri, printre care ar fi inclusiv cea a asumarii raspunderii in Parlament.

Iohannis se pronunta in favoarea alegerii primarilor in doua tururi de scrutin

Ideea alegerii primarilor in doua tururi de scrutin este sustinuta de presedintele Klaus Iohannis. Acesta a declarat azi la Iasi ca schimbarea legii in acest sens depinde de partidele Parlamentare, anunta Agerpres.

Klaus Iohannis: Ideea alegerilor primarilor in doua tururi de scrutin este foarte buna

Presedintele Klaus Iohannis a declarat duminica, la Iasi, ca ideea alegerilor pentru functia de primar in doua tururi de scrutin este foarte buna, el adaugand ca schimbarea legii actuale depinde de partidele parlamentare si de Guvern si le doreste acestora sa gaseasca cea mai inteleapta solutie.

Asumarea raspunderii pentru alegerile in doua tururi nu este constitutionala, trebuie OUG

ACTUALIZARE 17:33 Tariceanu: Astept o discutie intre partide si premier pe tema schimbarii legislatiei electorale Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca asteapta o invitatie la discutii din partea premierului privind modificarea legislatiei electorale in sensul alegerii primarilor in doua tururi de scrutin, precizand ca o astfel de formula ar avantaja partidul sau, dar ALDE nu a luat o decizie finala, transmit surse din presa.

Gorghiu: Premierul spune ca nu are o problema cu alegeri in doua tururi. insa vrea consens politic

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, la Galati, ca premierul Dacian Ciolos a spus ca nu are o problema cu ideea alegerii primarilor in doua tururi, dar acest lucru ar trebui sa se intample prin consens politic, nu prin ordonanta de urgenta.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 06:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2303 seconds )