Libnet.ro
UNICEF

01:06

Amnistia fiscala pentru persoane fizice. La ce nivel vor scadea dobanzile penalizatoare

Adevărul Adevărul,
Amnistia fiscala pentru persoane fizice. La ce nivel vor scadea dobanzile penalizatoare

Amnistia fiscala anuntata in sedinta de Guvern de miercuri, prin care se sterg penalitatile contribuabililor persoane fizice si juridice care au intarzieri la plata si care achita principalul si dobanda pana in martie 2016, ar putea fi extinsa partial prin stergerea unei parti din dobanzi, insa pana la limita la care statul se imprumuta din piata, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor. continuă pe Adevărul

Guvernul ar putea extinde saptamana viitoare amnistia fiscala si asupra persoanelor fizice , nu doar pentru firmele cu datorii la Stat/ Exista mai multe argumente pro decat contra ca masura sa cuprinda si firmele in insolventa

Persoanele fizice care inregistreaza la 30 septembrie datorii la bugetul de stat ar putea fi scutite de penalitatile de intarziere aferente daca achita pana la 31 martie 2016 obligatiile principale de plata, potrivit unui proiect de lege care s-a discutat miercuri intr-o prima lectura in Guvern, urmand ca proiectul sa fie aprobat in sedinta urmatoare. Potrivit actualei forme a proiectului, masura se va aplica si PFA-urilor, ONG-urilor si, foarte probabil, si companiilor aflate in insolventa, desi acestia se afla sub un regim special in ceea ce priveste modul de indeplinire a obligatiilor de plata. Initial, Finantele au publicat un proiect care se referea doar la persoanele juridice, insa decizia politica a fost ca masura sa se aplice tuturor, fara discriminare.

Teodorovici vrea amnistie fiscala si pentru persoanele fizice

Ministerul Finantelor Publice vrea sa extinda amnistia fiscala, anuntata in sedinta de Guvern de ieri, si la o parte din dobanzile datorate de contribuabilii persoane fizice pentru intarzierile la plata, insa pana la limita la care statul se imprumuta din piata, dupa cum a declarat, ieri, ministrul Eugen Teodorovici.

Guvernul pregateste amnistia fiscala pentru persoanele fizice

Guvernul va scuti si persoanele fizice, pe langa firme, de la plata penalitatilor stabilite pentru intarzierea la achitarea datoriilor catre bugetul de stat, precum cele provenite din inchirierea unor imobile.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:06

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2186 seconds )