Libnet.ro
UNICEF

09:30

Barnevernet si cazul Bodnariu. Mic studiu pentru a intelege ceva in plus despre child centric perspective

Hotnews Hotnews,
 Barnevernet si cazul Bodnariu. Mic studiu pentru a intelege ceva in plus despre child centric perspective

Revoltator in cazul Bodnariu este ca familiei i-au fost luati toti cei cinci copii pe baza unei decizii administrative, nu in urma unei decizii judecatoresti. Nu stim nimic precis despre acuzatiile aduse familiei, deoarece autoritatile nu comunica, invocand principiul confidentialitatii anchetei. Pe de alta parte, varianta familiei Bodnariu trebuie luata cu prudenta necesara. Ce parinte ar recunoaste ca-si bate copiii sau ca-i supune unor rele tratamente? Totusi, de unde stim ca nu suntem in fata unui abuz administrativ din moment ce decizia n-a trecut prin filtrul unui judecator? A lasa o masura atat de radicala, cum este luarea unor copii de langa parintii lor si plasarea lor in custodia altei familii, la mana unui asistent social, la mana unor functionari, pare cam mult. Cum s-a ajuns, totusi, aici?. continuă pe Hotnews

Patriarhia Romana, preocupata de cazul Bodnariu

Patriarhia Romana sustine ca, in cazul Bodnariu, rolul familiei trebuie sa ramana prioritar in cresterea copiilor si considera ca o analiza obiectiva a autoritatilor din Norvegia ar putea duce la reintegrarea fireasca a celor cinci copii in familia in care s-au nascut si au crescut.

Ambasadorul roman la Oslo a discutat cu autoritatile norvegiene despre cazul Bodnariu. MAE: Consulul ar putea primi permisiunea de a vizita copiii

Purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe MAE), Raluca Lunculescu, a anuntat miercuri ca, in cursul zilei, ambasadorul roman la Oslo a avut discutii la Ministerul norvegian de Externe si la Ministerul Copiilor, Egalitatii si Incluziunii Sociale din Norvegia, unde a propus o cooperare politica pentru gestionarea cazului Bodnariu, reamintind propunerea privind integrarea copiilor in familia extinsa a tatalui, informeaza Agerpres. Cu aceasta ocazie, ambasadorul a solicitat sprijin pentru a permite consulului sa viziteze copiii aflati in plasament iar artea norvegiana a aratat ca acest lucru este posibil cu mentiunea ca astfel de vizite pot fi acceptate de autoritatile de protectie a copilului, daca interesul superior al minorului nu este lezat.

Mircea Geoana: Cazul Bodnariu poate sa puna in valoare sau sa umbreasca relatia cu Norvegia

Presedintele PSRO, Mircea Geoana, fost ministru de Externe, a comentat, miercuri seara, la un post de televiziune, cazul familiei Bodnariu. in viziunea sa, Romania trebuie sa isi concentreze eforturile de.

Cazul Bodnariu. Autoritatile norvegiene spun ca ancheta nu a avut in vedere aspecte religioase. Familia confirma

Familia Bodnariu a confirmat ca ancheta demarata de Autoritatea pentru Protectia Copilului din Norvegia nu a avut niciodata in vedere aspecte religioase, in ciuda informatiilor initiale, a anuntat Ministerul Afacerilor Externe intr-o conferinta de presa sustinuta miercuri.

Ce crede presedintele Iohannis despre cazul Bodnariu

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, marti, pe Facebook, ca urmareste cu atentie cazul familiei Bodnariu si ca sustine eforturile autoritatilor romane si ale Guvernului de a asigura respectarea drepturilor omului pentru cetatenii romani, oriunde s-ar afla ei.

Noi dezvaluiri cutremuratoare in cazul Bodnariu. Ce spune un roman care lucreaza cu Protectia Copilului din Norvegia

Noi dezvaluiri despre cazul familiei Bodnariu. Un roman care lucreaza de 20 de ani cu Protectia Copilului din Norvegia, director a doua gradinite, a facut declaratii despre acest caz si dspre modul in care.

Adevarul Live, ora 11.00: Radu Carp, secretar executiv al PNL, despre cazul Bodnariu

Secretarul executiv al PNL, Radu Carp, vorbeste, de la ora 11. 00, la Adevarul Live, despre cazul familiei Bodnariu, schimbarile politice de la Chisinau si incidentele de la Koln.

Cazul Bodnariu- Mii de persoane au protestat in fata ambasadelor Norvegiei din tari precum SUA, Canada sau Spania

Mii de persoane au protestat in fata ambasadelor Norvegiei din Statele Unite, Canada, Irlanda, Spania, Marea Britanie si Danemarca, in semn de sustinere a familiei Bodnariu, ai carei copii au fost luati de serviciile sociale norvegiene, care ar fi deschis procedura adoptiei internationale, transmite Mediafax.

Ambasada Norvegiei, reactie in cazul Bodnariu: Am luat legatura cu MAE, Parlamentul Romaniei si Biroul prim- ministrului

Ambasada Norvegiei la Bucuresti a transmis, miercuri, un comunicat de presa, in care sunt explicate conditiile in care autoritatile pot emite ordinul de plasament pentru un copil.

Sinteza zilei: Cazul Bodnariu nu e singular. MAE anunta ca 7 familii de romani in Norvegia sunt in aceeasi situatie

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, intr-un raspuns pentru Antena 3, ca in atentia MAE sunt, in prezent, sapte cazuri ale unor familii de cetateni romani, ai caror copii in total 16 copii) au fost.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 09:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2396 seconds )