Libnet.ro
UNICEF

10:45

Ambasada Norvegiei, reactie in cazul Bodnariu: Am luat legatura cu MAE, Parlamentul Romaniei si Biroul prim- ministrului

Adevărul Adevărul,
Ambasada Norvegiei, reactie in cazul Bodnariu: Am luat legatura cu MAE, Parlamentul Romaniei si Biroul prim- ministrului

Ambasada Norvegiei la Bucuresti a transmis, miercuri, un comunicat de presa, in care sunt explicate conditiile in care autoritatile pot emite ordinul de plasament pentru un copil. continuă pe Adevărul

Ambasada Norvegiei: Emiterea ordinelor de plasament se face pentru neglijente grave, maltratare sau abuz. Nu exista prevederi care sa permita ingrijirea alternativa a unui copil pe baza religiei

Ordinele de plasament se emit in Norvegia pentru actiuni precum violenta fizica sau psihica, rele tratamente, abuz sexual sau alte forme de grava incalcare a modului de ingrijire, insa Legea de Protectie a Copilului nu exista prevederi care sa permita ingrijire alternativa pe baza religiei, informeaza Ambasada Norvegiei intr-un comunicat de presa in care prezinta in linii mari cum functioneaza Serviciul norvegian de protectie a copilului. Precizarile ambasadei vin ca urmare a solicitarilor privind demonstratiile privind cazul Bodnariu.

Ambasada Norvegiei explica regulile privind protectia copiilor, in contextul cazului Bodnariu

Ambasada Norvegiei la Bucuresti a transmis un comunicat de presa, in care sunt explicate conditiile in care autoritatile pot emite ordinul de plasament pentru un copil.

Barnevernet si cazul Bodnariu. Mic studiu pentru a intelege ceva in plus despre child centric perspective

Revoltator in cazul Bodnariu este ca familiei i-au fost luati toti cei cinci copii pe baza unei decizii administrative, nu in urma unei decizii judecatoresti. Nu stim nimic precis despre acuzatiile aduse familiei, deoarece autoritatile nu comunica, invocand principiul confidentialitatii anchetei. Pe de alta parte, varianta familiei Bodnariu trebuie luata cu prudenta necesara. Ce parinte ar recunoaste ca-si bate copiii sau ca-i supune unor rele tratamente? Totusi, de unde stim ca nu suntem in fata unui abuz administrativ din moment ce decizia n-a trecut prin filtrul unui judecator? A lasa o masura atat de radicala, cum este luarea unor copii de langa parintii lor si plasarea lor in custodia altei familii, la mana unui asistent social, la mana unor functionari, pare cam mult. Cum s-a ajuns, totusi, aici?.

Patriarhia Romana, preocupata de cazul Bodnariu

Patriarhia Romana sustine ca, in cazul Bodnariu, rolul familiei trebuie sa ramana prioritar in cresterea copiilor si considera ca o analiza obiectiva a autoritatilor din Norvegia ar putea duce la reintegrarea fireasca a celor cinci copii in familia in care s-au nascut si au crescut.

Emiterea ordinelor de plasament se face in cazul unei neglijente grave

Ordinele de plasament se emit in Norvegia pentru actiuni precum violenta fizica sau psihica, rele tratamente, abuz sexual sau alte forme de grava incalcare a modului de ingrijire, insa Legea de Protectie a Copilului nu exista prevederi care sa permita ingrijire alternativa pe baza religiei, scrie Ambasada Norvegiei intr-un comunicat de presa in care explica cum functioneaza Serviciul norvegian de protectie a copilului.

Protest cu jucarii de plus la Ambasada Norvegiei. Mihai Gadea: Aceste jucarii sunt pentru copiii familiei Bodnariu. Este forma mea de solidaritate

Miscat de dramele familiilor de romani care au ramas fara copii in Norvegia, Mihai Gadea a lansat un nou apel la solidaritate - o jucarie lasata in fata Ambasadei Norvegiei pentru copiii luati de langa.

Cazul Bodnariu- Mii de persoane au protestat in fata ambasadelor Norvegiei din tari precum SUA, Canada sau Spania

Mii de persoane au protestat in fata ambasadelor Norvegiei din Statele Unite, Canada, Irlanda, Spania, Marea Britanie si Danemarca, in semn de sustinere a familiei Bodnariu, ai carei copii au fost luati de serviciile sociale norvegiene, care ar fi deschis procedura adoptiei internationale, transmite Mediafax.

Ambasadorul roman la Oslo a discutat cu autoritatile norvegiene despre cazul Bodnariu. MAE: Consulul ar putea primi permisiunea de a vizita copiii

Purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe MAE), Raluca Lunculescu, a anuntat miercuri ca, in cursul zilei, ambasadorul roman la Oslo a avut discutii la Ministerul norvegian de Externe si la Ministerul Copiilor, Egalitatii si Incluziunii Sociale din Norvegia, unde a propus o cooperare politica pentru gestionarea cazului Bodnariu, reamintind propunerea privind integrarea copiilor in familia extinsa a tatalui, informeaza Agerpres. Cu aceasta ocazie, ambasadorul a solicitat sprijin pentru a permite consulului sa viziteze copiii aflati in plasament iar artea norvegiana a aratat ca acest lucru este posibil cu mentiunea ca astfel de vizite pot fi acceptate de autoritatile de protectie a copilului, daca interesul superior al minorului nu este lezat.

Sinteza zilei: Cazul Bodnariu nu e singular. MAE anunta ca 7 familii de romani in Norvegia sunt in aceeasi situatie

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, intr-un raspuns pentru Antena 3, ca in atentia MAE sunt, in prezent, sapte cazuri ale unor familii de cetateni romani, ai caror copii in total 16 copii) au fost.

Tinem legatura cu autoritatile norvegiene pentru interesul copiilor

ACTUALIZARE 19:48 Premierul Dacian Ciolos a scris astazi pe Facebook ca este preocupat de situatia familiei Bodnariu, despre care spune ca este foarte delicata si complexa, precizand ca autoritatile romane tin legatura constant cu cele norvegiene avand ca prioritate interesul copiilor. *ACTUALIZARE 17:58 Iohannis: Urmaresc cu mare atentie si preocupare ceea ce se intampla familiei Bodnariu *ACTUALIZARE 15:58 Basescu: Autoritatile romane trebuie sa adopte pozitii ferme in cazul familiei Bodnariu *ACTUALIZARE 14:13 Dan Suciu: Premierul Ciolos si-a manifestat interesul deosebit in legatura cu evolutia cazului Bodnariu.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 10:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2013 seconds )