Libnet.ro
UNICEF

01:06

Business report: Reducerea CAS cu 5 puncte procentuale ar aduce 120 de lei in plus la un salariu mediu pe economie, angajatului sau angajatorului; Antreprenorii fug de creditele garantate de stat; Top cei mai mari angajatori privati din Romania

Hotnews Hotnews,
 Business report: Reducerea CAS cu 5 puncte procentuale ar aduce 120 de lei in plus la un salariu mediu pe economie, angajatului sau angajatorului; Antreprenorii fug de creditele garantate de stat; Top cei mai mari angajatori privati din Romania

Creditarea dupa criza: Evolutia dobanzilor la creditele noi pentru companii - tentativa esuata de majorare fata de inceputul anului. Pe fondul scaderii puternice a inflatiei anuale au scazut si dobanzile la creditele acordate persoanelor juridice. Autostrada noua care falimenteaza vechile afaceri. Deschiderea autostrazii Sibiu - Deva a dus zeci de hoteluri si restaurante, aflate pe drumurile nationale si europene din apropiere - unde traficul s-a redus cu pana la 80% - intr-o situatie disperata. continuă pe Hotnews

EXCLUSIV Reducerea CAS cu 5 puncte procentuale ar aduce 120 de lei in plus la un salariu mediu pe economie, angajatului sau angajatorului

Daca s-ar reduce contributiile de asigurari sociale CAS), iar aceasta reducere s-ar aplica la salariul mediu brut pe economie de 2. 395 de lei, castigul ar fi de 120 de lei si ar reveni angajatului sau angajatorului, in functie de varianta decisa de Guvern, arata calculele Adevarul.

Business Report:Scaderea CAS: Unde sta Romania in Europa la povara fiscala pe munca - TOP; Violentele din Irak imping pretul petrolului la cel mai ridicat nivel din ultimele 9 luni. Riscuri mari pentru redresarea economica globala; Topul celor mai bune f

Fondul Proprietatea aduce actionarilor, inclusiv straini, o jumatate de miliard de lei din dividendele companiilor la care detine participatii - perlele economiei. Fondul Proprietatea FP) a incheiat primele cinci luni. Paradoxul de la pompa continua. Un roman, un german si un polonez ajung la benzinarie. Cate plinuri de benzina mai pot face. Scumpirile la carburanti din ultimele doua luni au propulsat Romania noua pozitii in clasamentul european.

Reducerea CAS: un minus de 5 mld. lei la venituri in 2015

Reducerea CAS cu 5 puncte procentuale va aduce un gol in venituri estimat la aproximativ 5 miliarde de lei, iar Guvernul nu a reusit sa convinga FMI ca are alte surse de venit, in conditiile in care deficitul bugetar trebuie sa scada de la 2,2% la 1,4%.

Ponta a gasit finantarea pentru reducerea CAS: Directia Antifrauda si noul Cod al Insolventei

Reducerea cu cinci puncte procentuale a contributiilor sociale de la 1 octombrie este sustenabila in acest an, datorita veniturilor suplimentare la bugetul de stat si a reducerii unor cheltuieli, a declarat premierul Victor Ponta, intr-un interviu realizat de Agerpres. ro. Pe langa acestea, el a spus ca incasarile vor creste din activitatea Directiei Antifrauda din cadrul Fiscului si de la intrarea in aplicare a noului Cod al insolventei.

AOAR, surprinsa de rigiditatea FMI privind reducerea CAS

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania AOAR) este surprinsa de decizia FMI, a Bancii Mondiale si Comisiei Europene de a trata cu rigiditate decizia Guvernului privind reducerea cu 5 puncte procentuale a contributiei de asigurari sociale pentru angajatori, potrivit unui comunicat AOAR remis redactiei.

Reducerea CAS este o masura consensuala. 9 motive

Discutiile contradictorii legate de reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator sunt sterile. Sunt cateva argumente care ne ajuta sa convenim ca aceasta masura este consensuala la nivelul clasei politice, investitori, media s. a.

Ponta: Sesiune extraordinara a Parlamentului la inceputul lui iulie, pe ordinea de zi Republica Moldova si reducerea CAS

Premierul Victor Ponta a anuntat luni ca parlamentul se va reuni in sesiune extraordinara la inceputul lunii iulie, pe ordinea de zi urmand sa figureze ratificarea acordului de asociere Republica Moldova - Uniunea Europeana si reducerea cu cinci puncte a contributiilor de asigurari sociale.

Cosmin Marinescu: Daca reducerea CAS se poate face si fara acordul FMI, atunci s-a ratat aceasta sansa inca din 2013

In economie, mai tarziu inseamna sanse sacrificate. Despre reducerea CAS se discuta de circa un an si jumatate, iar cand in final se intampla, dupa lupte seculare, s-ar putea sa nu mai starneasca atat de mult interesul si increderea de care intreprinzatorii aveau nevoie. Pe de alta parte, anuntul ca va avea loc reducerea CAS vine intr-un context aparte, in care a fost limpede ca nu are sustinerea FMI si a celorlalti parteneri internationali. Este straniu ca tocmai in aceasta privinta, a unei masuri semnificative de relaxare fiscala, guvernul a ales sa ignore pozitia FMI, dupa ce pana acum a trecut prin filtrul FMI orice masura de politica fiscala, oricat de marunta, de la reducerea TVA in panificatie si pana la recenta electorata, spune intr-un inetrviu acordat HotNews. ro Cosmin Marinescu, Conf. univ. dr. la ASE si coordonator Centrul pentru Economie si Libertate - ECOL. El mai vorbeste despre cat va costa bugetul aceasta masura, despre unde se afla Romania in context european ca taxare a muncii si despre tentatia politicilor populist-electorale.

De unde vrea sa scoata bani Guvernul pentru reducerea CAS?

Impactul negativ generat asupra bugetului prin reducerea CAS, calculat la 4,8 miliarde lei pe 2015, va fi acoperit de Guvern, printre altele, din sume atrase in urma controalelor fiscale si prin recuperarea debitelor cu noua Lege a insolventei. Nu este insa prima oara cand se angajeaza mai intai cheltuielile, iar apoi se promite sporirea veniturilor prin masuri de intarire a controlului fiscal. Reformele nu au adus pana acum niciun ban in plus la buget.

Cum compenzeaza Guvernul reducerea CAS: controale intensificate la persoane cu averi mari si venituri externe

Guvernul si-a propus sa reduca impactul negativ pe care reducerea CAS il va avea asupra bugetului, calculat la 4,8 miliarde lei pe 2015, din sume atrase prin controale la persoane fizice cu venituri mari, dar si cu surse din strainatate si prin.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:06

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1986 seconds )