Libnet.ro
UNICEF

00:07

Camera Deputatilor a respins proiectul UDMR care facea limba maghiara obligatorie in mai multe zone din Romania

B1 B1,
Camera Deputatilor a respins proiectul UDMR care facea limba maghiara obligatorie in mai multe zone din Romania

Camera Deputatilor a respins, miercuri, proiectul legislativ care obliga autoritatile locale din Romania sa foloseasca in mod oficial, in comunitatile in care o minoritate nationala reprezinta peste 20%. continuă pe B1

Camera Deputatilor a respins proiectul UDMR care obliga autoritatile locale sa asigure folosirea limbii maghiare in administratie

Camera Deputatilor a respins miercuri proiectul UDMR care obliga autoritatile locale sa asigure folosirea limbii maghiare in administratie. Cu exceptia UDMR toate partidele parlamentare au respins initiativa legislativa care modifica Codul administrativ si introducea obligativitatea oficializarii limbilor minoritatilor nationale in administratia publica locala. Proiectul merge la promulgare la presedintele Klaus Iohannis.

Cazanciuc anunta ca saptamana viitoare Camera Deputatilor va respinge proiectul cu privire la folosirea limbilor minoritatilor

Camera Deputatilor va constata, saptamana viitoare, paralelism cu textul Codului Administrativ in vigoare si va respinge initiativa legislativa potrivit careia autoritatile locale sunt obligate sa foloseasca limba unei minoritati in localitatile in care aceasta are 20% din populatie, a afirmat duminica presedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, potrivit Agerpres.

Robert Cazanciuc (PSD): Camera Deputatilor va respinge proiectul cu privire la folosirea limbilor minoritatilor

Robert Cazanciuc, lider PSD si presedinte interimar al Senatului, a anuntat ca, saptamana viitoare, Camera Deputatilor va respinge proiectul de lege initiat de UDMR, potrivit caruia autoritatile locale sunt.

Proiectul de Lege privind Codul administrativ propus de UDMR - respins de Camera Deputatilor

Proiectul de Lege privind Codul administrativ, propus de UDMR, a fost respins, miercuri, de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional. Liderul deputatilor liberali, Florin Romna, a afirmat ca, astfel, Romania a castigat, iar PSD a pierdut.

CAMERA DEPUTATILOR: Utilizarea apelor subterane pentru irigatii - scutita de la plata taxei specifice

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede ca, pe perioada starii de urgenta si pentru inca sase luni de la incetarea acesteia, utilizatorii de ape subterane pentru irigatii sa fie scutiti de la plata contributiei specifice de gospodarire a apelor.

Marcel Ciolacu, propunere in Camera Deputatilor: se interzic proiectele de autonomie teritoriala

Marcel Ciolacu, presedintele Partidului Social Democrat si al Camerei Deputatilor, a inaintat o propunere de Hotarare in Camera Deputatilor prin care nu vor mai fi luate in considerare initiativele legislative care afecteaza caracterul national, independent, unitar si indivizibil al statului roman, precum si cele care afecteaza integritatea si inalienabilitatea teritoriului Romaniei.

Scandal in plen. Deputatii dezbat legea UDMR, prin care maghiara devine limba oficiala in Ardeal. Terminati cu cretinismul!

Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, dezbate proiectul de lege initiat de UDMR privind Codul Administrativ: autoritatile locale sunt obligate sa foloseasca oficial in comunitatile unde o minoritate nationala are peste 20% limba minoritatii respective. Proiectul vizeaza, de fapt, impunerea limbii maghiare in localitatile din Transilvania, dominate de minoritatea maghiara. Proiectul a trecut tacit de Senat.

Camera Deputatilor a adoptat legea plafonarii dobanzilor la credite si imprumuturi

Deputatii au adoptat, miercuri, controversatul proiect de lege anti-camatarie care vizeaza plafonarea dobanzilor. Initiativa legislativa prevede printre altele ca dobanda anuala efectiva la creditele imobiliare nu poate depasi cu mai mult de doua puncte procentuale dobanda de referinta practicata de BNR pe piata financiar-bancara interna. De asemenea, proiectul de lege include si creditele aflate in derulare si a fost initiat de senatorul PSD Catalin Zamfir.

ştiri din Politica

ştiri de la B1

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2056 seconds )