Libnet.ro
UNICEF

23:15

Care sunt observatiile Comisiei Europene fata de Master Planul de Transport si Strategia de Implementare care stabileste prioritatea proiectelor de infrastructura. Cum raspunde Ministerul Transporturilor

Hotnews Hotnews,
 Care sunt observatiile Comisiei Europene fata de Master Planul de Transport si Strategia de Implementare care stabileste prioritatea proiectelor de infrastructura. Cum raspunde Ministerul Transporturilor

Reprezentantii Comisia Europene au transmis in scris in urma cu trei zile ce observatii au fata de varianta finala a Master Planului General de Transport adoptata de Romania si fata de Strategia de Implementare, documentul insotitor care stabileste prioritizarea proiectelor. Comisia cere, printre altele, ca strategia de implementare sa ia in considerare ciclul de implementare a proiectelor si standardele de cost fundamentate pe criteriul lipsa coridor missing links) si recomanda ca prioritizarea sa tina cont de scenariul bazat pe performanta economica si apartenenta la reteaua TEN-T. In plus, oficialii europeni considera ca imprumuturile pentru proiectele de infrastructura - aprobate la un plafon de 7 miliarde printr-un memorandum al Guvernului - trebuie sa se incadreze in angajamentele pe care Romania le are in privinta deficitului bugetar, ca stat membru al UE. Vezi toate observatiile Comisiei si ce raspunsuri dau autoritatile romane de la Transporturi. continuă pe Hotnews

MT: Master Planul General de Transport isi urmeaza cursul stabilit

Master Planul General de Transport isi urmeaza cursul stabilit, asa cum a fost anuntat, transmite Ministerul Transporturilor, ca urmare a materialelor aparute in presa care sustineau ca acesta a fost respins la Bruxelles.

CE cere ca Master Planul de Transport sa fie agreat la nivel politic

Comisia Europeana CE) solicita ca Master Planul General de Transport MPGT) sa fie agreat la nivel politic, chiar si la nivelul Parlamentului si recomanda conlucrarea indeaproape a Ministerului Transporturilor MT) cu expertii Jaspers in ceea ce priveste aspectele tehnice si corectiile necesare la nivelul MPGT, arata un comunicat al Ministerului.

Care sunt pasii obtinerii fondurilor europene pentru utilaje agricole

Cei care sunt interesati sa acceseze fonduri europene pentru achizitia de utilaje agricole o vor putea face in perioada urmatoare. Reprezentantii Ministerului Agriculturii anunta ca incepand cu jumatatea lunii aprilie Uniunea Europeana ar putea aproba.

Inscrieri gradinite 2015: cu ce oferte vin unitatile de invatamant prescolar si care sunt cele mai scumpe gradinite

Cu toate ca prima etapa pentru inscrierile la gradinitele de stat s-a incheiat deja, cele particulare au extins termenul, unele acceptand inscrieri pana la finalul lunii martie. RO va prezinta cateva oferte ale gradinitelor, care sunt.

Cum ar putea fi optimizat programul Laptele si Cornul? Care sunt zonele in care acesta are impact si cat ne mai costa? Ciprian Ciucu si Victor Olsavszky discuta online miercuri de la ora 12, despre reformarea programului de lapte scolar

Cum ar putea fi optimizat programul Laptele si Cornul? Care sunt zonele in care acesta are impact si cat ne mai costa? Ciprian Ciucu, Director de Programe CRPE si Victor Olsavszky seful Biroului pentru Romania al Organizatiei Mondiale a Sanatatii discuta online miercuri de la ora 12, despre reformarea programului de lapte scolar si beneficiile pe termen lung ale programului dar si despre impactul programului si eficiata acestuia.

Organizatia Operatorul Portuar solicita Ministerului Transporturilor corelarea Master Planului pentru Portul Constanta cu Master Planul General de Transport

Organizatia Patronala Operatorul Portuar solicita Ministerului Transporturilor printr-o scrisoare transmisa si in atentia presedintelui Klaus Iohannis, Guvernului Romaniei si Comisiei pentru Transporturi din Camera Deputatilor, sa comunice urgent solutiile identificate pentru remedierea unor probleme sesizate in cazul Portului Constanta. Una dintre solicitarile Organizatiei Patronale si a Federatiei Nationale a Sindicatelor Portuare este corelarea Master Plan-ului pentru Portul Constanta cu Master Planul General de Transport pentru o viziune unitara a managementului. De asemenea, solicita demiterea conducerii Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime S. Constanta.

UPDATE: Proteste in Bucuresti si Cluj fata de imunitatea parlamentarilor. Care sunt nemultumirile protestatarilor

Aproximativ 100 de persoane protesteaza la Universitate, miercuri seara, fata de avizul negativ dat de senatori in cazul cererii procurorilor DNA de retinere si arestare a lui Dan Sova si a procurorilor DIICOT de incepere a urmaririi penale fata de Varujan Vosganian.

Salariatii RATB vor protesta, miercuri, in fata sediului. Care sunt nemultumirile

Salariati ai Regiei Autonome de Transport Bucuresti, vor protesta, miercuri, timp de doua ore, la sediul institutiei, intrucat sunt nemultumiti de conditiile de munca si de managementul defectuos din ultimii ani, informeaza Mediafax.

Ciutacu, atac dur la adresa Alinei Gorghiu. Care sunt acuzele pe cere i le aduce si cu cine o compara

Victor Ciutacu, realizator de emisiuni la Romania Tv, a atacat-o extrem de dur pe Alina Gorghiu, co-presedintele PNL. intr-o postare pe blogul sau, Cuitacu spune ca aceasta, ca si partidul pe care il conduce, si-a schimbat radical atitudinea fata de alesii cu probleme penale si sustine ca astfel, la un moment dat, va ajunge in vizorul DNA.

REVISTA BLOGURILOR: Care sunt cele patru tipuri de postaci

Bloggerii scriu, miercuri, despre postaci si cum pot fi contracarati, sistemul medical din Romania, si o aplicatie pentru smartphone prin care poti trimite felicitari celor dragi.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 23:15

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2131 seconds )