Libnet.ro
UNICEF

09:45

Cine a fost monseniorul Vladimir Ghika si de ce va fi beatificat

Antena3 Antena3,
Cine a fost monseniorul Vladimir Ghika si de ce va fi beatificat

Beatificarea lui Vladimir Ghika, ce va avea loc sambata la Bucuresti, este o sarbatoare pentru Biserica Catolica din Romania si un prilej pentru romani sa cunoasca un model de om sfant si de compatriot,. continuă pe Antena3

Monseniorul Vladimir Ghika va fi beatificat sambata de un cardinal de la Vatican

Monseniorul Vladimir Ghika va fi beatificat de un cardinal sosit special de la Vatican. Ceremoniile au inceput inca de aseara, cand au fost rostite rugaciuni si a fost citit un acatist in cinstea monseniorului.

Monseniorul Vladimir Ghika a fost beatificat, fiind declarat Fericit

Monseniorul Vladimir Ghika a fost beatificat, sambata, la Romexpo, Bucuresti, fiind declarat Fericit, relateaza Agerpres. Beatificarea a avut loc in cadrul unei Sfinte Liturghii solemne, prezidata de trimisul.

VLADIMIR GHIKA BEATIFICARE. Monseniorul Vladimir Ghika a fost beatificat.

Monseniorul Vladimir Ghika 1873 - 1954), preot romano-catolic si principe roman, a fost beatificat, fiind declarat Fericit, sambata, la Bucuresti, in cadrul unei Sfinte Liturghii solemne prezidata de trimisul Papei Francisc, cardinalul Angelo Amato, prefectul Congregatiei pentru Cauzele Sfintilor. Potrivit ritualului de beatificare, dupa ce arhiepiscopul Mitropolit de Bucuresti a adresat trimisului Suveranului Pontif cererea de a-l inscrie printre Fericiti pe Venerabilul Slujitor al lui .

Monseniorul Vladimir Ghika, generalul Gogu Popescu si teroarea Istoriei

Mircea Eliade a scris despre teroarea Istoriei. Karl Popper despre mizeria istorismului. Teroarea si mizeria sunt de fapt ale oamenilor, nu exista o Istorie abstracta si impersonala. Pe strada Capitan Demetriade, la coltul cu strada Ermil Pangratti, la doi pasi de Statuia Aviatorilor, exista o mica biserica catolica. Chiar vizavi, pe aceeasi strada, se afla o vila, parter si doua etaje. Monseniorul Vladimir Ghika, fondatorul bisericii, a fost arestat ca spion al Vaticanului si a murit ca martir in 1954. Generalul de securitate Gogu Popescu, ilegalist, de profesie invatator, sef de directie in MAI, locuia la etajul intai, in vila aceea. Se uita pe geam si vedea biserica. Avea doi fii, Bogdan si Emilian, ce le va fi povestit despre ce se intampla acolo? Biserica a fost inchisa, i s-a spus cuib al tradarii. Generalul a plecat in diplomatie, mai intai in Ghana, apoi in Birmania si, in final, in Republica Centrafricana. Nu stiu cand a murit. Vorbim de sinistrul instrument Visinescu, dar prea putin despre arhitectii terorii, diversii Alexandru Nicolschi, Gogu Popescu, Nicolae Plesita, Gheorghe Enoiu si altii ca ei.

Monseniorul Vladimir Ghika, generalul Gogu Popescu si teroarea Istoriei(Updated)

Mircea Eliade a scris despre teroarea Istoriei. Karl Popper despre mizeria istorismului. Teroarea si mizeria sunt de fapt ale oamenilor, nu exista o Istorie abstracta si impersonala. Pe strada Capitan Demetriade, la coltul cu strada Ermil Pangratti, la doi pasi de Statuia Aviatorilor, exista o mica biserica catolica. Chiar vizavi, pe aceeasi strada, se afla o vila, parter si doua etaje. Monseniorul Vladimir Ghika, fondatorul bisericii, a fost arestat ca spion al Vaticanului si a murit ca martir in 1954. Generalul de securitate Gogu Popescu, ilegalist, de profesie invatator, sef de directie in MAI, locuia la etajul intai, in vila aceea. Se uita pe geam si vedea biserica. Avea doi fii, Bogdan si Emilian, ce le va fi povestit despre ce se intampla acolo? Biserica a fost inchisa, i s-a spus cuib al tradarii. Generalul a plecat in diplomatie, mai intai in Ghana, apoi in Birmania si, in final, in Republica Centrafricana. A murit in 2009. Vorbim de sinistrul instrument Visinescu, dar prea putin despre arhitectii terorii, diversii Alexandru Nicolschi, Gogu Popescu, Nicolae Plesita, Gheorghe Enoiu si altii ca ei.

VLADIMIR GHIKA BEATIFICARE: Vedeti ce PERSONALITATI au participat la LITURGHIE.

Monseniorul Vladimir Ghika a fost beatificat, sambata, la Romexpo, Bucuresti, in prezenta a peste 10. 000 de credinciosi, trei cardinali, 20 de episcopi si peste 200 de preoti. Printre simpatizantii noului Fericit s-au numarat si politicieni romani, dar si oameni de cultura. Astfel, au fost prezenti fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu, potrivit Mediafax. Au mai venit si fostii premieri Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu, insotiti de sotii, Victor Ciorbea, consilierul .

VLADIMIR GHIKA BEATIFICARE: O noua LITURGHIE va avea loc duminica la Catedrala Sfantul Iosif.

Duminica, 1 septembrie, in Catedrala Sfantul Iosif, va fi celebrata, din nou, Sfanta Liturghie solemna, de multumire, cu venerarea icoanei si a moastelor monsenorului Vladimir Ghika. VA RECOMANDAM SI: Ce inseamna beatificarea monseniorului Vladimir Ghika Monseniorul Vladimir Ghika a fost beatificat, sambata, la Romexpo, Bucuresti, in prezenia a peste 10. 000 de credinciosi, trei cardinali, 20 de episcopi si peste 200 de preoti. CITITI SI: Monseniorul Ghika va trece in randul sfintilor .

Vladimir Ghika: Scrisorile unui sfant care descrie instaurarea stalinismului (I).

Monseniorul Vladimir Ghika va deveni Fericit al Bisericii Catolice. El a murit pentru credinta in temnitele comuniste. Viata sa de sfant este binecunoscuta. Insa mai putin cunoscute sunt scrisorile sale adresate fratelui sau, Dimitrie Ghika, fortat sa plece peste granita. Aceste scrisori au fost pastrate in arhiva familiei, unde au fost descoperite de Anca Berlogea si publicate, la Editura Galaxia Gutenberg, condusa de parintele Silviu Hodis, sub titlul Fratelui meu din exil. Scrisorile au .

Vladimir Ghika: Apostolul temnitelor rosii.

Monseniorul Vladimir Ghika va fi, de sambata, Fericit al Bisericii Catolice. Este cel de-al doilea roman ridicat la cinstea altarelor Bisericii Catolice, dupa Fericitul Ieremia Valahul, un calugar capucin care a trait in Evul Mediu. Vladimir Ghika, in schimb, si-a trait ultimele zile in cel mai intunecat ev al istoriei, cel comunist. In ciuda uriaselor presiuni ale comunistilor, Vladimir Ghika a dovedit ca este un caracter de neinfrant. Cu seninatatea sfinteniei, el a trait deopotriva in .

VLADIMIR GHIKA BEATIFICARE. Monseniorul Ghika va trece in randul sfintilor Bisericii Catolice.

Beatificarea monseniorului Vladimir Ghika va avea loc sambata, incepand cu ora 11. 00, la complexul Romexpo din Bucuresti. Citeste si Apostolul temnitelor rosii Liturghia solemna de beatificare a monseniorului Vladimir Ghica este pregatita de Arhiepiscopia Romano-Catolica din Bucuresti, la slujba fiind asteptati trei cardinali, 20 de episcopi, peste 200 de preoti si mii de credinciosi din tara si strainatate, relateaza Mediafax. Liturghia de beatificare va fi pregatita religios inca din .

ştiri de la Antena3

actualitate, 09:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,3146 seconds )