Libnet.ro
UNICEF

09:15

O coalitie ii cere lui Iohannis retrimiterea in Parlament a unei legi. Despre ce lege este vorba

România Liberă România Liberă,
O coalitie ii cere lui Iohannis retrimiterea in Parlament a unei legi. Despre ce lege este vorba

Coalitia Natura2000 ii cere lui Iohannis sa trimita la Parlament pentru revizuire proiectul pentru modificarea Legii vanatorii, adoptat in 25 februarie si trimis spre promulgare, pe motiv ca aduce prejudicii grave dreptului de proprietate si incalca acte normative ce corespund cerintelor UE, informeaza Mediafax. continuă pe România Liberă

Coalitia Natura2000 ii cere lui Iohannis retrimiterea in Parlament a Legii vanatorii

Coalitia Natura2000 ii cere lui Iohannis sa trimita la Parlament pentru revizuire proiectul pentru modificarea Legii vanatorii, adoptat in 25 februarie si trimis spre promulgare, pe motiv ca aduce prejudicii grave dreptului de proprietate si incalca acte normative ce corespund cerintelor UE, informeaza Mediafax.

Romania, raiul vanatorilor. Camera Deputatilor a modificat Legea vanatorii, iar societatea civila ii cere lui Iohannis sa nu o promulge fiindca va duce la macelarirea a sute de mii de pasari cantatoare si incalca dreptul la proprietate

Camera Deputatilor a adoptat la sfarsitul lunii februarie un proiect de lege pentru modificarea Legii vanatorii, urmand ca acesta sa fie trimis spre promulgare presedintelui Klaus Iohannis. Una dintre principalele modificari este ca se permite vanatoarea pe terenurile proprietate privata fara acordul proprietarilor, iar perioada de vanatoare pentru anumite specii de pasari este majorata cu pana la trei luni. O parte a societatii civile ii cere presedintelui Klaus Iohannis sa nu promulge aceasta lege deoarece incalca dreptul la proprietate si va aduce dupa sine un adevarat macel in randul pasarilor cantatoare si periclitarea altor specii, iar Romania risca declansarea procedurii de infringement, fiind avertizata deja de Uniunea Europeana. In plus, ornitologii cer interzicerea vanatorii pasarilor cantatoare, Romania fiind printre ultimele tari din UE care mai permite asta.

CSM ii cere lui Iohannis eliberarea din functie a judecatorului Stan Mustata

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii CSM) a decis, in cadrul sedintei de marti, inaintarea catre presedintele Klaus Iohannis, propunerea de eliberare din functie a magistratului Stan Mustata, de la Curtea de Apel Bucuresti, judecat in prezent pentru luare de mita si trafic de influenta, informeaza Mediafax.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 09:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2193 seconds )