Libnet.ro
UNICEF

09:30

Comisia Iordache a decis: Presedintele nu poate refuza numirile la sefia Curtii Supreme / Reactia lui Iohannis

B1 B1,
Comisia Iordache a decis: Presedintele nu poate refuza numirile la sefia Curtii Supreme / Reactia lui Iohannis

Comisia speciala care dezbate Legile Justitiei, condusa de Florin Iordache, a votat ca presedintele sa ramana fara posibilitatea de a refuza propunerile CSM pentru functiile de presedintele,. continuă pe B1

Comisia Iordache a decis ca presedintele nu mai poate refuza numirea judecatorilor si procurorilor. Reactia lui Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca abrogarea prevederii potrivit careia putea refuza o singura data numirea magistratilor este o incercare nepotrivita, precizand ca aceasta nu va ramane asa.

Legile Justitiei. Iohannis nu mai poate refuza nici macar o data numirea sefilor Curtii Supreme, dar va numi in continuare procurorii-sefi

Presedintele tarii nu va mai putea refuza numirile in functiile de presedinte si vicepresedinti ai inaltei Curti de Casatie si Justitie ICCJ), fiind obligat sa accepte propunerile CSM, a decis, vineri, comisia parlamentara condusa de Florin Iordache, dupa dezbateri aprinse. Pe de alta parte, Comisia Iordache a decis sa-l pastreze pe seful statului in procedura de numire a procurorului general si a sefilor DNA si DIICOT.

Legile Justitiei. Iohannis nu mai poate refuza numirea sefilor Curtii Supreme, dar numeste in continuare procurorii-sefi. Presedintele, o eticheta pe o usa?

Presedintele tarii nu va mai putea refuza numirile in functiile de presedinte si vicepresedinti ai inaltei Curti de Casatie si Justitie ICCJ), fiind obligat sa accepte propunerile CSM, a decis, vineri, comisia parlamentara condusa de Florin Iordache, dupa dezbateri aprinse. Comisia va decide azi si procedura de numire si de revocare a procurorilor-sefi, miza fiind din nou izolarea presedintelui.

Presedintele nu va mai putea refuza numirile in functiile de la ICCJ

Presedintele tarii nu va mai putea refuza numirile in functiile de presedinte si vicepresedinti ai inaltei Curti de Casatie si Justitie ICCJ), fiind obligat sa accepte propunerile Consiliului Superior al Magistraturii CSM), a decis, astazi, comisia parlamentara speciala, dupa dezbateri aprinse.

Cum i-a fost luat presedintelui dreptul de a refuza numirile in functii de conducere la Inalta Curte

Presedintele tarii nu va mai putea refuza numirile in functiile de presedinte si vicepresedinti ai inaltei Curti de Casatie si Justitie ICCJ), fiind obligat sa accepte propunerile CSM. Amendamentul propus in primavara de CSM a fost adoptat, vieri, in comisia speciala din Parlament, cu 11 voturi pentru, din partea PSD si ALDE, 5 voturi impotriva, din partea opozitiei, si o abtinere, a lui Marton Arpad UDMR). Cum s-au desfasurat dezbaterile si cum au argumentat reprezentantii puterii diminuarea atributiilor sefului statului in ce priveste numirile de la Inalta Curte?.

Legile Justitiei - Presedintele tarii nu mai poate refuza numirea judecatorilor si procurorilor

Comisia speciala parlamentara privind legile Justitiei a decis joi ca presedintele Romaniei sa nu mai poata refuza numirea judecatorilor si procurorilor. Astfel, membrii comisiei au abrogat articolul aflat in vigoare din Legea statutului judecatorilor si procurorilor, potrivit caruia presedintele Romaniei poate refuza o singura data numirea judecatorilor si procurorilor.

Presedintele, bagat in corzile justitiei. Nu mai poate refuza nici numirea conducerii instantei supreme

Parlamentarii comisiei speciale privind justitia au adoptat, vineri, un amendament referitor la numirea conducerii inaltei Curti de Casatie si Justitie, potrivit caruia presedintele Romaniei nu poate refuza numirea acestora. Ieri, aceeasi comisie a hotarat ca presedintele tarii nu mai are dreptul sa refuzele numirile procurorilor si judecatorilor.

Presedintele nu poate refuza numirea presedintelui si vicepresedintilor ICCJ

ACTUALIZARE 13:45 Reactia lui Iohannis: Lucrurile trebuie clarificate; o sa ma implic constitutional Presedintele Klaus Iohannis a declarat astazi, intrebat cu privire la decizia Comisiei speciale parlamentare privind legile Justitiei ca seful statului sa nu mai poata refuza numirea presedintelui si vicepresedintilor inaltei Curti de Casatie si Justitie, ca lucrurile trebuie clarificate si ca se va implica in mod constitutional, corect.

Klaus Iohannis nu mai poate refuza numirea judecatorilor

Decizie de ultima ora pe care parlamentarii din comisia speciala au luat-o cu foarte putin timp in urma. Este vorba despre faptul ca presedintele Romaniei, Klaus Iohannis,nu mai poate refuza.

Klaus Iohannis nu mai poate refuza numirea judecatorilor si procurorilor

Decizie de ultima ora pe care parlamentarii din comisia speciala au luat-o cu foarte putin timp in urma. Este vorba despre faptul ca presedintele Romaniei, Klaus Iohannis,nu mai poate refuza.

ştiri din Politica

ştiri de la B1

actualitate, 09:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2102 seconds )