Libnet.ro
UNICEF

21:00

Curierat Anaf

Libnet Ro
Controalele Antifrauda cu Inspectia Muncii s-au intensificat in anumite zone. E-transport si e-factura atrag sanctiuni contraventionale tot mai intens, iar informatiile din fisierele SAF-T vor fi valorificate in inspectii si verificari documentare (II)

Controalele Antifrauda cu Inspectia Muncii s-au intensificat in anumite zone. E-transport si e-factura atrag sanctiuni contraventionale tot mai intens, iar informatiile din fisierele SAF-T vor fi valorificate in inspectii si verificari documentare (II)

Controalele Antifrauda in tandem cu Inspectia Muncii la companiile de ridesharing sau anumite companii de curierat s-au intensificat, iar persoanele fizice cu averi mari au fost clar identificate de ANAF si ar putea avea obligatii fiscale suplimentare. O data cu cresterea sarcinii fiscale in 2023, pare ca legiuitorul are intentia de a creste si presiunea penala in 2024. Directiva privind combaterea fraudelor indreptate impotriva intereselor financiare ale Uniunii prin mijloace de drept penal Directiva PIF) a fost transpusa deficitar. ANAF utilizeaza intensiv e-transport si e-factura pentru a colecta bani din sanctiuni contraventionale. Iar informatiile din fisierele SAF-T ar putea fi valorificate atat in inspectii fiscale, cat si in verificari documentare. Aceste subiecte au fost discutate in cadrul Conferintei anuale de Taxe PwC Romania in cadrul Panelului III coordonat de Dan Dascalu, Partener DandB David si Baias, de catre Bogdan Carpa-veche, Director PwC Romania, Mihai Boian si Ana-Maria Iordache, Parteneri DandB David si Baias. Panelul a inclusiv cele mai relevante zece arii preconizate de specialistii nostri ca fiind de interes pentru controalele derulate de ANAF in anul 2024, iar prima parte a acestei analize poate fi citita aici.

ANAF si Inspectia Muncii efectueaza controale masive in transportul alternativ si curieratul cu mancare: Zeci de mii de soferi lucreaza la negru si milioane de ore sunt nefiscalizate

Firmele de transportul alternativ si de curierat cu mancare au intrat in vizorul ANAF si al Inspectiei Muncii care anunta controale ample la nivel national, dupa proiectul pilot derulat anul trecut in Bucuresti-Ilfov, potrivit profit. ro. ANAF si Inspectia Muncii efectueaza controale masive Controalele au in vedere munca nefiscalizata prin intermediul platformelor de transport alternativ, cum sunt Uber si Bolt, dar si activitatile de curierat la cerere cu produse alimentare in special, prin intermediul aplicatiilor mobile, cum sunt Tazz si Glovo, dar si din alte domenii, cum ar fi cel al firmelor de paza.

ANAF: Furtul de identitate, metoda evazionistilor-persoane fizice, care faceau comert online, pentru a evita sa fie raportati de curieri

Firmele de curierat raporteaza la ANAF comenzile pe care le primesc, pentru combaterea evaziunii fiscale din comertul online practicat mai ales de persoane fizice, pe diverse marketplace-uri care functioneaza in Romania, dar Fiscul romanesc a depistat evzionisti care au recurs si la furt de identitate pentru a evita sa fie raportati de curieri.

Romanii care vand online si nu declara la Fisc, dati de gol de curieri. O persoana a vandut de 44 de milioane de lei sperand ca scapa neprinsa

Peste 20. 000 de persoane nu au declarat la Fisc vanzari online totalizand 2 miliarde de lei, spune seful ANAF. I-au dat de gol firmele de curierat, care trebuie sa declare toate comenzile cu plata ramburs.

Controale fiscale la persoanele fizice care vand online produse cu plata ramburs - ce trebuie sa stie contribuabilii vizati?

Informatiile colectate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala ANAF) de la firmele de curierat, in conformitate cu reglementarile adoptate la jumatatea anului trecut, constituie baza controalelor fiscale anuntate pentru perioada urmatoare la persoanele fizice care vand produse cu plata ramburs prin intermediul platformelor online. insa verificarile vor fi realizate de Directia Generala Antifrauda Fiscala DGAF) sub forma controlului documentar, procedura ce prezinta anumite particularitati de care contribuabilii trebuie sa tina cont.

Controale fiscale la persoanele fizice care vand online produse cu plata ramburs ce trebuie sa stie contribuabilii vizati?

Informatiile colectate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala ANAF) de la firmele de curierat, in conformitate cu reglementarile adoptate la jumatatea anului trecut, constituie baza controalelor fiscale anuntate pentru perioada urmatoare la persoanele fizice care vand produse cu plata ramburs prin intermediul platformelor online. insa verificarile vor fi realizate de Directia Generala Antifrauda Fiscala DGAF) sub forma controlului documentar, procedura ce prezinta anumite particularitati de care contribuabilii trebuie sa tina cont.

23 firme de curierat transmit informatii la ANAF privind plata ramburs Antifrauda va trimite notificari pentru restul de peste 500 de societati

Firmele de curierat trebuie sa transmita la ANAF date privind platile ramburs ale clientilor prin Declaratia 395. Ei bine, doar 23 firme transmit date, dar este vorba despre cele mai mari din piata.

Teodor Georgescu, ANAF: Toate firmele de curierat vor fi obligate sa depuna declaratia privind trimiterile contra ramburs

Georgescu: Rambursuri de peste 5 miliarde de lei, declarate de firmele de curierat in primul trimestru din 2023 * Vlad Stoica, ANCOM: Ne propunem sa incepem consultarile pe noile reglementari de pe piata serviciilor de curierat, astfel incat pana la sfarsitul anului sa avem reglementari care sa incurajeze investitiile Valoarea trimiterilor contra ramburs inregistrata de la firmele de curierat in primele trei luni ale anului curent, prin Declaratia 395, depaseste 5 miliarde de lei, la un numar de 17 milioane de transporturi, spune Teodor Alexandru Georgescu, directorul general al Directiei Antifrauda din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala ANAF).

ANAF incepe controale la persoane fizice

Inspectorii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala au descoperit persoane fizice care au avut vanzari online de peste 1 milion de lei, intr-o luna, a declarat miercuri presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Lucian Heius, mentionand ca in acele cazuri este vorba despre evaziune fiscala. Le multumesc marilor firme de curierat ca au depus aceasta declaratie .

ANAF pune tunurile pe romanii care vand pe OLX sau livreaza prin curier: plata ramburs te-ar putea costa scump

ANAF va avea in vedere romanii care vand cu plata ramburs. Astfel, va incepe verificari la persoane fizice care vand produse online, cu plata ramburs, dupa ce firmele de curierat au inceput.

Seful ANAF, despre comertul online: Avem niste stegulete rosii care s-au aprins acolo

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala ANAF), Lucian Heius, a declarat joi ca vin deja date de la firmele de curierat, care incep sa depuna declaratia 395 - existand niste semne mari de intrebare, niste stegulete rosii care s-au aprins acolo, ca sunt inca multe lucruri care nu sunt in regula la comertul online.

Urmeaza controale la retailerii online? Seful ANAF: Au aparut niste stegulete rosii si acolo

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala ANAF), Lucian Heius, a declarat ca vin deja date de la firmele de curierat, care incep sa depuna declaratia 395 - existand niste semne mari de intrebare, niste stegulete rosii care s-au aprins.

Noi obligatii fata de ANAF pentru companiile de curierat. Trebuie sa raporteze toate livrarile cu plata ramburs, din ianuarie

Incepand cu luna ianuarie, companiile de curierat sunt obligate sa raporteze la ANAF toate livrarile care au ca metoda de plata rambursul, pentru a ajuta institutia sa creasca nivelul de incasare a taxelor si impozitelor.

Romanii se pot turna intre ei la ANAF, ca inainte de Revolutie: Fiscul vrea sa ne scape de evaziune

Tocmai a aparut in Monitorul Oficial ordinul prin care firmele de curierat vor transmite catre Fisc situatia platilor ramburs. Practic, daca vei comanda ceva de pe internet si vei alege.

Curierii vor informa ANAF cine face comenzi online cu plata ramburs. Ordinul, publicat in Monitorul Oficial

Ordinul care prevede obligativitatea firmelor de curierat de a raporta catre ANAF date despre livrarile cu plata ramburs a fost publicat in Monitorul Oficial.

Ordinul prin care firmele de curierat trebuie sa ofere ANAF informatii privind platile in numerar, in Monitorul oficial

Curierii vor raporta ANAF detalii referitoare la persoanele care au platit ramburs la livrare) pentru produsele comandate online. Recent a fost o ordonanta de urgenta 672022) pentru a reglementa asta, iar miercuri a aparut in Monitorul oficial ordinul Fiscului de aplicare.

Peste 40.000 de curieri vor fi agenti ai Fiscului din noiembrie, o munca neplatita care aduce costuri in plus pentru firmele de curierat

Un proiect de ordin al presedintelui ANAF va transforma peste 40. 000 de angajati ai Postei si curieri in agenti ai Fiscului, potrivit Ziarul Financiar. Nu numai ca munca va fi neplatita, dar ea va aduce costuri in plus pentru firmele de curierat, dupa cum a explicat CEO-ul de la Fan Courier, Adrian Mihai.

Cum vrea ANAF sa ii prinda pe cei care fac comert online si nu isi declara veniturile

ANAF a luat in vizor toate persoanele care vand produse online prin intermediul diferitelor platforme si nu isi declara veniturile. Firmele de curierat vor fi nevoite, foarte curand, sa raporteze la Fisc toate coletele cu plata la livrare.

ANAF pune tunurile pe romanii care vand pe OLX, din nou: firmele de curierat nu mai au cum sa te salveze

Dupa cateva luni de speculatii si amanari pe marginea monitorizarii de catre ANAF a vanzarilor realizate prin intermediul OLX si a altor platforme online similare, regulile se pare ca au.

Firmele de curierat si raportarea la ANAF: Fiscul a pregatit ordinul de aplicare. Ce formular va trebui completat

Firmele de curierat trebuie sa raporteze Fiscului detalii referitoare la persoanele care au platit ramburs la livrare) pentru produsele comandate online, o ordonanta in acest sens fiind adoptata in mai OUG 672022). Ei bine, acum ANAF a pregatit ordinul de aplicare a acesteia.

actualitate, 21:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2124 seconds )