Libnet.ro
UNICEF

08:30

Daily Income. Ce ar insemna iesirea Greciei din zona euro, dupa ce stanga a castigat alegerile

Antena3 Antena3,
Daily Income. Ce ar insemna iesirea Greciei din zona euro, dupa ce stanga a castigat alegerile

O posibila iesirea a Greciei din zona euro ar fi complicata si, in plus, ar provoca pagube economice elenilor si ar pune Europa intr-o situatie fragila, comenteaza antreprenorii, dupa ce stanga radicala a c. continuă pe Antena3

Productia si serviciile din zona euro, la nivelul maxim al ultimelor cinci luni

Productia din industria prelucratoare si serviciile din zona euro au inregistrat, in ianuarie, cel mai alert ritm de crestere din ultimele cinci luni, transmite MarketWatch, conform Mediafax.

Grecia: Partidul Syriza, favorit in alegerile legislative, ameninta ca va renunta la masurile de austeritate cu riscul ca tara sa iasa din zona euro

Partidului eurosceptic Syriza, considerat favorit in cadrul alegerilor legislative anticipate din Grecia care vor avea loc pe 25 ianuarie, a amenintat ca va renunta la masurile de austeritate si la reforme cu.

Economisti romani fata in fata cu situatia din Grecia. Ar putea fi afectat cursul leului de victoria stangii radicale in alegeri?

Iinvestitorii au ramas mai degraba neutri, fiind anesteziati si de programul de injectie de lichiditate demarat de BCE. In plus, faptul ca Syriza va putea guverna doar in coalitie cu un partid mai moderat da sperante pentru o abordare mai pragmatica a datoriei externe a Greciei, odata ce emotiile caracteristice perioadei electorale se vor modera. In acest fel, temerile legate de un conflict deschis cu creditorii Greciei nu ar duce la un conflict deschis, facand iesirea Greciei din zona euro putin probabila, explica pentru Hotnews economistul sef al BCR, Radu Craciun.

BCE a pregatit 1.100 MLD. euro pentru Zona Euro. Cine detine pana acum datoria tarilor membre?

Banca Centrala Europeana BCE) a luat joi o decizie istorica pentru Zona Euro: inceperea unui program de achizitii de titluri de stat prin intermediul caruia va injecta 1. 100 miliarde euro 60 mld. euro pe luna) in sistemul financiar comunitar.

BCE a pregatit 1.100 MLD. euro pentru Zona Euro. Cine detine pana acum datoria tarilor membre?

Banca Centrala Europeana BCE) a luat joi o decizie istorica pentru Zona Euro: inceperea unui program de achizitii de titluri de stat prin intermediul caruia va injecta 1. 100 miliarde euro 60 mld. euro pe luna) in sistemul financiar comunitar.

Alegerile din Grecia si cele 7 semne ale cataclismului din zona euro

Victoria Syriza e victoria noastra. Alexis Tsipras este un politician imens, e cel mai bun exemplu pentru Europa: acum, Spania, Italia si Franta trebuie sa ne urmeze exemplul, declara unul dintre zecile de mii de greci care au sarbatorit, ieri, victoria Syriza la alegerile din Grecia.

Jeroen Dijsselbloem: Problemele Greciei sunt inca acolo, nu au disparut odata cu alegerile

Jeroen Dijsselbloem, presedintele Eurogrupului, a afirmat, luni, la sfarsitul unei reuniuni a ministrilor de finante din zona euro la Bruxelles, ca problemele Greciei sunt inca acolo si trebuie rezolvate,.

UPDATE Syriza va forma guvernul cu dreapta nationalista Grecii Intependenti / Jean-Claude Juncker: Comisia Europeana nu are in plan o reducere a datoriei Greciei

Alexis Tsipras, liderul partidului Syriza stanga radicala), castigator al alegerilor parlamentare desfasurate duminica in Grecia, a promis finalul celor cinci ani de austeritate, umilinta si suferinta impusi de creditorii internationali. Syriza va forma noul guvern impreuna cu partidul nationalist Grecii Independenti. UPDATE 22:50 Jeroen Dijsselbloem, presedintele Eurogrupului: Grecia face parte din zona euro, deci trebuie sa respecte toate acordurile anterioare.

Grecia nu va parasi zona euro. Nu acum

Primul semnal modern a venit in decembrie 2009. Era in 8 decembrie, la ora 13 si 27 de minute cand, pe ecranul unei mari banci din Frankfurt, defila urmatorul mesaj : Fitch reduce nota acordata Greciei la BBB+. Stirea se afiseaza pe ecranele televizoarelor conectate la Bloomberg- adica cateva mii in intreaga lume -: BBB+, asta inseamna atentie, risc de faliment. Instantaneu, marii investitori incep sa-si vanda titlurile de stat grecesti. Incepea tragedia greaca. Dar Grecia nu este DOAR ACUM in prag de faliment. Pana acum, grecii au mai falimentat ca tara de vreo 5-6 ori. Si tot din ratiuni politice, scrie Dan Popa pe blogul Hymerion. ro.

Syriza joaca soarta Greciei si a Europei la ruleta ruseasca

Alegerile legislative desfasurate ieri in Grecia au adus la putere, in cazul in care nu s-a produs o rasturnare spectaculoasa de ultima ora, un partid radical de extractie comunista, Syriza, care, daca isi va respecta promisiunile electorale, poate scoate Grecia din zona euro si arunca Uniunea Europeana intr-o noua criza financiara si politica.

ştiri din Economie

ştiri de la Antena3

actualitate, 08:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2044 seconds )