Libnet.ro
UNICEF

7 Mai.

Te Deum in biserici la aniversarea Unirii Principatelor Romane

Adevărul Adevărul,
Te Deum in biserici la aniversarea Unirii Principatelor Romane

Duminica, 24 ianuarie 2016, se implinesc 157 de ani de la Unirea Principatelor Romane 24 ianuarie 1859), moment deosebit din istoria poporului roman infaptuit la Bucuresti de Adunarea Deputatilor intr-o cladire a Bisericii de pe Dealul Mitropoliei, pe locul careia se afla astazi Palatul Patriarhiei. continuă pe Adevărul

Tarom lanseaza o oferta speciala de ziua Unirii Principatelor Romane: bilete dus-intors pe rutele interne la 57 de euro tarif unic

Operatorul aerian national TAROM anunta ca pune in vanzare cu ocazia zilei Unirii Principatelor Romane bilete dus-intors pe rutele interne la un tarif unic de 57 de euro. Biletele la acest tarif, in numar limitat, vor fi vandute in perioada 22 - 24 ianuarie, au toate taxele incluse si vor fi pe rutele intre Bucuresti si Cluj, Iasi, Oradea, Satu Mare, Suceava si Timisoara.

Programul manifestarilor dedicate Unirii Principatelor Romane, la Braila

Romanii aniverseaza in ziua de 24 ianuarie 2014, 157 de ani dela Unirea Principatelor Romane. La Braila, Prefectura Judetului Braila, ConsiliulJudetean si Primaria Municipiului organizeaza o serie de evenimente dedicate primului pas pe calea infaptuirii statului national roman unitar.

Manifestari dedicate Unirii Principatelor Romane la Biblioteca I.G.Bibicescu

Biblioteca Judeteana I. Bibicescu organizeaza, in data de 22 ianuarie 2016, o serie de manifestari dedicate marcarii a 157 de ani de la un moment de referinta din istoria romanilor, Unirea Principatelor Romane, infaptuita de catre Alexandru Ioan Cuza.

Programul manifestarilor inchinate, la Galati, Unirii Principatelor Romane. Pe ce strazi va fi afectat traficul rutier

Evenimentele sunt organizate de Prefectura, in colaborare cu Garnizoana Galati, Centrul Cultural Dunarea de Jos, Muzeul de Istorie si Asociatia Traditia Militara.

Muzeul de Istorie din Galati ii invita pe iubitorii de Tara la sarbatorirea Unirii Principatelor Romane

Muzeografii institutiei galatene au pregatit pentru iubitorii trecutului neamului mai multe evenimente legate de momentul istoric si de personalitatile care au jucat un rol determinant in Unirea din 1859, Alexandru Ioan Cuza, Mihail Kogalniceanu si Vasile si Iancu Alecsandri.

Restrictii de trafic, de Ziua Unirii Principatelor, in municipiul Galati

Pentru buna desfasurare a manifestarilor organizate de Institutia Prefectului judetului Galati, duminica, pe 24 ianuarie 2016, circulatia autovehiculelor va fi complet inchisa pe strada Domneasca.

Mica Unire. Momentul istoric de la 24 ianuarie 1859, evocat si in Baragan: dezbateri si expozitii de carte

Manifestarile dedicate zilei de 24 ianuarie au debutat, joi la Calarasi, cu o serie de dezbateri privind importanta Unirii Principatelor Romane.

Unirea Principatelor Romane, sarbatorita la Focsani cu fasole si carnati din bani publici. Organizatorii anunta 400 de invitati la eveniment

Alesii locali focsaneni de la PSD si UNPR au hotarat astazi suplimentarea bugetului manifestarilor de 24 ianuarie cu inca 37. 000 de lei, pe langa cei 88. 000 alocati in luna decembrie.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 7 Mai.

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2352 seconds )