Libnet.ro
UNICEF

05:45

Dezastruoasa decizie a CCR. Ce mai poate face Iohannis

Hotnews Hotnews,
 Dezastruoasa decizie a CCR. Ce mai poate face Iohannis

Curtea Constitutionala a pus Justitia, astazi, pe tava PSD. Astazi, pentru ca astazi PSD este la putere. Interpretand insa politic Constitutia, CCR da o lovitura devastatoare independentei autoritatii judiciare de acum inainte. Practic, procurorii au fost pusi in subordinea politicului, prin consacrarea unei competente constitutionale speciale si exprese a Ministrului Justitiei. continuă pe Hotnews

Basescu anunta de pe acum decizia Curtii Constitutionale in cazul revocarii lui Kovesi: CCR nu poate face din presedinte un notar!

Fostul presedinte Traian Basescu a anticipat, duminica seara, decizia pe care o va da Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) in cazul dreptului sefului statului de a refuza revocarea sefei DNA. Basescu.

Basescu: Curtea Constitutionala nu poate face din presedinte un notar

Fostul presedinte Traian Basescu, liderul PMP, a declarat, duminica seara, ca este o chestiune de optiune a presedintelui Iohannis numirea procurorului sef al DNA, iar CCR nu poate da in niciun caz o decizie care sa reduca rolul sefului statului la acela de notar, relateaza Agerpres.

CCR, noua lovitura pentru Iohannis: A respins sesizarea de neconstitutionalitate pe una din legile justitiei

Sesizarea presedintelui Klaus Iohannis privind neconstitutionalitatea modificarilor la legea 304/2004 privind organizarea judiciara a fost respinsa drept inadmisibila de catre Curtea Constitutioala, a anuntat.

Ce se poate face cnd unicul arbitru este cel care ncalca regulile

Ideea ca dreptul de refuz al Presedintelui la numirea magistratilor ar fi determinat de curtoazia dintre institutiile statului este cel putin exotica si de-a dreptul discriminatorie. Un astfel de refuz arbitrar, determinat de curtoazie, afecteaza perspectivele de cariera ale unei persoane, iar acestea nu pot face obiectul unor decizii subiective, fara temeiuri de forma si de fond. Asadar, Presedintele nu este limitat la considerente doar de legalitate si de regularitate in numirile si revocarile de magistrati. Iar rostul limitarii la un singur refuz nu este indiciul ca Presedintele e, de fapt, mai mult oficiantul unei solemnitati decat factorul decident, ci doar o dispozitie legala menita sa evite eventualele abuzuri din partea sefului statului si blocaje in functionarea puterii judecatoresti.

Faze tari: O inovatie poate face ca unul dintre cele mai grave tipuri de cancer sa devina istorie; Cea mai indrazneata procedura medicala: un creier creat de la zero; Raspunsul MAI la intrebarea Pot sa beau 3 beri fara sa patesc nimic?

Ovidiu Sarpe, romanul care a fugit pe vas in Marea Britanie, in anii '80. Acum detine mai multe afaceri romanesti Ovidiu Sarpe a fugit pe un vas in Marea Britanie si in 40 de ani a. Neurochirurgii au dezvaluit secretul din spatele miscarii lui Michael Jackson. Cum a reusit artistul sa sfideze gravitatia In 1987, videoclipul muzical Smooth Criminal al lu.

Donald Trump nu mai poate bloca utilizatorii pe Twitter

Presedintele Donald Trump va mai putea sa blocheze criticii pe Twitter, deoarece acesta actiune ar incalca dreptul lor la libera exprimare din cadrul primului amendament al Constitutiei Statelor Unite, a.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 05:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2264 seconds )