Libnet.ro
UNICEF

18:45

DUPA 30 DE ANI (II): Vocatia Politicii

Hotnews Hotnews,
 DUPA 30 DE ANI (II): Vocatia Politicii

Intotdeauna m-a mirat ceea ce am aflat in timpul regimului comunist, ori imediat dupa despre politica romaneasca din perioada interbelica, ori de dinainte de Primul Razboi Mondial; aspectele politice ale scrierilor lui Caragiale le gaseam fie ininteligibile, fie surprinzator de negative si de cinice. Iar apoi a urmat, dupa Revolutia din 1989, perioada de tranzitie care poate ca se incheie acum, sau care poate ca s-a incheiat in era Basescu, sau care poate ca a inceput sa se incheie atunci cand Conventia Democratica si Emil Constantinescu au cistigat alegerile, in 1996. continuă pe Hotnews

DUPA 30 DE ANI (I) 16-22 decembrie, acele zile de har

Viata mea este impartita in doua perioade: inainte de 1989, si dupa 1989. Nu sunt singurul. Multi dintre cei din generatia mea simt la fel. inca ma consider partial norocos asa, retrospectiv) ca am avut parte si de experienta din fericire nu extrem de lunga, insa suficient de lunga pentru a o intelege) de a trai sub regimul comunist. Eugen L Nagy a predat stiinte politice si cursuri interdisciplinare la University of Southern Mississippi, Central Washington University si Marymount University.

Stirile ProTV: Resursele Romaniei, dupa 30 de ani. Padurile dispar, titeiul se va epuiza in 20 de ani

Romania este o tara bogata in resurse naturale, care stau la baza dezvoltarii unei societati moderne. Cu o conditie: sa fie exploatate in mod inteligent, cu grija fata de mediu si viziune pentru viitor.

Ion M. Ionita: Dupa 30 de ani, a venit schimbarea ireversibila

Exista putini termeni de comparatie intre societatea romaneasca din 1989 si cea din ziua de astazi. Pentru Romania, schimbarile sunt mult mai mari decat cele obisnuite, reprezentate de trecerea unei generatii, scrie jurnalistul Ion M. Ionita pe blogul sau de pe adevarul. ro.

Fotografii unice de la Revolutie scoase la vedere dupa 30 de ani. Am mers cu ei, tot timpul cand se intampla ceva, eu faceam poze

Regizorul german Dobrivoie Kerpenisan a facut publice pentru prima data fotografiile realizate in urma cu 30 de ani, in comuna Sanpetru Mare si la Timisoara.

Cine este fosta iubita a lui Mircea Badea. Cum arata si cu ce se ocupa Diana, dupa zece ani de relatie cu prezentatorul de la Antena 3

Despre celebrul Mircea Badea, vedeta Antenei 3, s-a scris mult. S-a scris si despre relatia, de aproape 18 ani, cu Carmen Bruma. Dar inaintea ei a fost o alta poveste de dragoste, cu alta femeie. Cine este fosta iubita a lui Mircea Badea Femeia cu care Mircea Badea a avut o relatie de aproape 7 .

Sosia lui Nicolae Ceausescu rupe tacerea dupa 30 de ani

Secretele familiei Ceausescu au fost dezvaluite miercuri seara la Sinteza zilei cu Mihai Gadea.

VIDEO Nepotii mortilor de la Timisoara despre care se crede ca ar fi fost arsi la Slatina, in cautarea adevarului, dupa 30 de ani. O sa-l gasim, pana la urma

Un grup de timisoreni, printre care s-au numarat si cei patru nepoti ai unei femei omorate in 17 decembrie 2019 la Timisoara, au venit din nou la Slatina sa aprinda o lumanare in locul in care se presupune ca 27 de morti ar fi fost arsi. Care este povestea.

Celebra scena a tinerei urcata cu steagul tricolor pe balconul Comitetului Central, refacuta dupa 30 de ani: Mi-am dat seama cat de aproape am fost de moarte

Gabriela Floare Nanus s-a urcat din nou, dupa 30 de ani, in balconul Comitetului Central al Partidului Comunist Roman, acolo unde in zilele fierbinti ale lui decembrie 89 a descoperit ce inseamna libertatea.

GATA! S-a intamplat dupa 11 ani de CASNICIE cu REGHE! Anamaria Prodan a facut ANUNTUL OFICIAL!

Anamaria Prodan a tinut sa faca anuntul oficial dupa ce in toate publicatiile a aparut informatia ca a divortat de Laurentiu Reghecampf.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 18:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2127 seconds )