Libnet.ro
UNICEF

07:45

Elevi Ucraineni

Libnet Ro
Copiii ucraineni de la Brasov frecventeaza scoli romanesti. Unu din cinci este inmatriculat

Copiii ucraineni de la Brasov frecventeaza scoli romanesti. Unu din cinci este inmatriculat

Din 700 de copii ucraineni inregistrati la Brasov, peste 600 merg la scoli romanesti, cei mai multi ca audienti. Aproximativ 130 de elevi sunt insa inmatriculati la scoli brasovene, la fel ca romanii.

Copiii razboiului: peste 20.000 de elevi ucraineni invata in Romania. Un baiat imi tot zicea Refugiata, dar s-a potolit

De la inceputul razboiului din Ucraina, pe 24 februarie 2022, numerosi elevi ucraineni au venit cu mamele lor in Romania. Multi dintre ei au ramas si studiaza in scoli din tara noastra. Desi spun ca le este greu pentru ca e multa materie, iar manualele sunt cam aglomerate, copiii se straduiesc.

UNICEF ofera laptopuri copiilor ucraineni refugiati la Brasov. Vor putea fi utilizate si de elevii romani

La Brasov sunt 900 de elevi refugiati din Ucraina care invata in scoli romanesti, iar UNICEF a adus pentru acestia laptopuri, care vor putea fi folosite si de copiii romani.

VIDEO Putin, discurs despre maretia poporului rus in fata copiilor rusi, in timp ce elevii ucraineni incep un nou an scolar in buncare

Rusia este astazi invincibila asa cum a fost in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a spus vineri Vladimir Putin in cadrul unei intalniri cu adolescentii cu ocazia inceperii anului scolar, in timp ce in tara invadata de Kremlin unii dintre elevi s-au indreptat pentru al doilea an scolar consecutiv catre salile de clasa din adaposturile antiaeriene pentru a se proteja de rachetele si dronele rusesti, relateaza AFP si Reuters.

20 de elevi au invatat ce inseamna sa fii politist la prima tabara organizata de Politia de Frontiera

Prima tabara de campanie pentru elevi organizata de Politia de Frontiera in Mehedinti. 20 de elevi cu varste cuprinse intre 10 si 15 ani, dar si elevi ucraineni, au desoperit activitatile pe care le desfasoara un politist de frontiera.

BINE ATI VENIT iN ROMANIA!GHID INTRODUCTIV PENTRU PROFESORII DE LIMBA ROMANA CARE LUCREAZA CU ELEVII DIN FAMILII DE REFUGIATI

Aceasta carte de resurse educationale a fost creata de o echipa fantastica si dedicata de profesori, cu gandul de a sprijini elevii refugiati ucraineni si, in general, elevii refugiati care ajung in Romania. Speram sa gasiti acest material util pentru dumneavoastra si pentru elevii dumneavoastra. in calitate de pedagogi care sprijina elevii refugiati, este important sa ne amintim ca ei sunt persoane care au ajuns intr-o tara straina in acest caz, Romania) ca urmare a razboiului, a violentei sisau a persecutiei. Ei au fost stramutati cu forta, ceea ce inseamna ca nu au avut alta optiune decat sa isi paraseasca tara. Experientele din jurul migratiei fortate a elevilor refugiati poarta o istorie de traume, pe care elevii le aduc cu ei in clasa. in calitate de profesor care sprijina acesti elevi, este important sa va amintiti ca, mai presus de toate, conexiunea umana si empatia sunt cele mai vitale si mai presante nevoi ale elevilor dumneavoastra orice altceva trebuind sa vina pe locul doi. in curand, descarcare gratuita!.

Ce cred copiii ucraineni despre cei din Romania si cum ii vad romanii pe elevii din Ucraina

Un proiect pentru integrarea copiilor din Ucraina a pus fata in fata elevi brasoveni si din tara vecina. Acestia s-au cunoscut si s-au distrat impreuna timp de trei ore.

FOTO intr-un oras din Rusia, elevi de clasa X-a ar fi fost incurajati sa se alature armatei ruse sa f..a ucraineni

Recrutatorii militari ar fi indemnat elevi de 15 ani din orasul Vladimir, la aproximativ 200 de kilometri de Moscova, sa semneze contracte pentru a se alatura armatei ruse, astfel incat sa poata sa mearga sa ii f. a pe ucraineni, situatie sesizata de analistul cercetatorul independent Chris Owen pe Twitter.

14.000 de copii ucraineni au fost dusi cu forta in Rusia. 50 de elevi de liceu din Lugansk au fost rapiti

Ambasadorul Statelor Unite la Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa, Michael Carpenter, a declarat ca fortele de ocupatie rusesti au deportat in Federatia Rusa peste 14.

Refugiatii ucraineni au deschis o scoala, la Sibiu: Copiii invata in limba materna, dar si in romana

Ziua de luni, 3 octombrie, este una speciala pentru refugiatii ucraineni din Sibiu. Copiii lor vor merge la scoala a lor, asemanatoare cu cea din Ucraina. Institutia de invatamant are clase primare si va fi deschisa pentru 80 de elevi care vor invata in limba materna. Copiii invata in ucraineana, dar si in romana .

Fundatia Deloitte si World Vision inaugureaza la Romexpo al doilea centru de activitati educationale pentru copiii ucraineni si de consiliere pentru mamele lor

Fundatia Deloitte si World Vision inaugureaza la Romexpo cel de-al doilea centru care va oferi activitati educationale si recreative pentru copiii ucraineni elevi si prescolari, precum si cursuri de limbile engleza si romana pentru mamele lor, consiliere psihologica, juridica si ocupationala. Primul astfel de centru, situat in Complexul Cultural Sportiv Studentesc Tei din Bucuresti, a fost deschis in luna mai 2022, iar aproximativ 100 de persoane, mame si copii, au beneficiat de peste 500 de ore de activitati oferite de acesta in primele trei luni de la inaugurare.

Noul an scolar pentru elevii ucraineni veniti in Romania. Principala problema: bariera lingvistica

Cadrul legislativ din Romania nu permite decat doua variante: integrarea in sistemul de educatie ca audienti sau ca elevi. Apare insa o problema: bariera lingvistica. La Iasi exista un singur cadru didactic care stie limba ucraineana.

Ce se intampla cu sute de elevi ucraineni refugiati in Constanta. Unora li s-a inchis usa scolii in nas

Sute de elevi si prescolari ucraineni s-au refugiat cu familiile in judetul Constanta. Cifra lor poate fi doar estimata deoarece date exacte nu exista. ONG-urile spun ar fi vorba de circa 500 de copii care din toamna trebuie sa invete pentru ca educatia lor sa mearga inainte, chiar si in aceste conditii.

Nicoale Ciuca: Vocatia invatatorilor trebuie sa fie adaptata la evolutia societatii, schimbarile tehnologice si dinamica procesului educational

Nicolae Ciuca a vorbit despre importanta adaptarii dascalilor la evolutia societatii, schimbarile tehnologice si dinamica procesului educational, duminica, cu ocazia Zilei invatatorului. Premierul a laudat mobilizarea si generozitatea cu care cadrele didactice incerca sa faca mai usoara adaptarea copiilor si tinerilor ucraineni in scolile romanesti. Ne gandim, astazi, cu emotie si nostalgie, la invatatorii nostri, care ne-au deschis calea catre educatie. Adevarate modele in comunitate, recunoasterea valorii lor este esentiala intr-o societate bazata pe cultivarea respectului fata de dascali. Prin pricepere, rabdare si iscusinta, au format generatie dupa generatie, au modelat caractere, invatandu-i pe copii nu doar sa scrie, sa citeasca, ci si sa-si iubeasca familia si tara, sa deosebeasca binele de rau, adevarul de minciuna, sa-si ajute semenii la nevoie. Studentul care performeaza, azi, in universitate, profesionistul apreciat la locul de munca, valorifica, in folosul sau si al societatii, in mare masura, meritul invatatorului care i-a insuflat bucuria cunoasterii. invatamantul trebuie sa tina pasul cu transformarile prin care trece societatea si sa-si mentina deschiderea catre noi perspective. Rolul dascalilor in aceste perioade de transformare sociale si economice este esential pentru reusita noastra. Vocatia de a indruma micutii elevi la inceput de drum trebuie sa fie dublata de adaptarea la evolutia societatii, schimbarile tehnologice dar si de cele legate de dinamica procesului educational. Criza sanitara a trasat noi coordonate fiecarei profesii. Pentru procesul de educatie ele au fost cu atat mai relevante, avand in vedere provocarea trecerii in mediul online. Gestionarea crizei umanitare, consecinta a agresiunii militare ruse din Ucraina, inseamna si deschiderea scolilor, liceelor si universitatilor romanesti pentru copiii si tinerii refugiati in Romania. Sunt laudabile mobilizarea si adaptarea rapida a sistemului de invatamant, precum si generozitatea dascalilor romani de a oferi sprijin si cunoastere copiilor si tinerilor ucraineni. Ne-au aratat ca solidaritatea poate imbraca forme atat de diferite si ca reprezinta speranta ca generatiile viitoare de adulti vor fi pregatite sa dezvolte Romania. Este baza solida pe care incepem aplicarea proiectului de tara Romania educata, proces deschis tuturor celor care vor sa contribuie, cu responsabilitate. Vocatia dascalilor ramane, alaturi de politici guvernamentale coerente si de o finantare adecvata, resursa importanta pentru un invatamant de calitate. Iar Romania a avut, are si va continua sa aiba educatori, invatatori si profesori cu vocatie.

Nicoale Ciuca: Vocatia invatatorilor trebuie sa fie dublata de evolutia societatii, schimbarile tehnologice si dinamica procesului educational

Nicolae Ciuca a vorbit despre importanta adaptarii dascalilor la evolutia societatii, schimbarile tehnologice si dinamica procesului educational, duminica, cu ocazia Zilei invatatorului. Premierul a laudat mobilizarea si generozitatea cu care cadrele didactice incerca sa faca mai usoara adaptarea copiilor si tinerilor ucraineni in scolile romanesti. Ne gandim, astazi, cu emotie si nostalgie, la invatatorii nostri, care ne-au deschis calea catre educatie. Adevarate modele in comunitate, recunoasterea valorii lor este esentiala intr-o societate bazata pe cultivarea respectului fata de dascali. Prin pricepere, rabdare si iscusinta, au format generatie dupa generatie, au modelat caractere, invatandu-i pe copii nu doar sa scrie, sa citeasca, ci si sa-si iubeasca familia si tara, sa deosebeasca binele de rau, adevarul de minciuna, sa-si ajute semenii la nevoie. Studentul care performeaza, azi, in universitate, profesionistul apreciat la locul de munca, valorifica, in folosul sau si al societatii, in mare masura, meritul invatatorului care i-a insuflat bucuria cunoasterii. invatamantul trebuie sa tina pasul cu transformarile prin care trece societatea si sa-si mentina deschiderea catre noi perspective. Rolul dascalilor in aceste perioade de transformare sociale si economice este esential pentru reusita noastra. Vocatia de a indruma micutii elevi la inceput de drum trebuie sa fie dublata de adaptarea la evolutia societatii, schimbarile tehnologice dar si de cele legate de dinamica procesului educational. Criza sanitara a trasat noi coordonate fiecarei profesii. Pentru procesul de educatie ele au fost cu atat mai relevante, avand in vedere provocarea trecerii in mediul online. Gestionarea crizei umanitare, consecinta a agresiunii militare ruse din Ucraina, inseamna si deschiderea scolilor, liceelor si universitatilor romanesti pentru copiii si tinerii refugiati in Romania. Sunt laudabile mobilizarea si adaptarea rapida a sistemului de invatamant, precum si generozitatea dascalilor romani de a oferi sprijin si cunoastere copiilor si tinerilor ucraineni. Ne-au aratat ca solidaritatea poate imbraca forme atat de diferite si ca reprezinta speranta ca generatiile viitoare de adulti vor fi pregatite sa dezvolte Romania. Este baza solida pe care incepem aplicarea proiectului de tara Romania educata, proces deschis tuturor celor care vor sa contribuie, cu responsabilitate. Vocatia dascalilor ramane, alaturi de politici guvernamentale coerente si de o finantare adecvata, resursa importanta pentru un invatamant de calitate. Iar Romania a avut, are si va continua sa aiba educatori, invatatori si profesori cu vocatie.

Aproape 1.800 de copii ucraineni deja repartizati sau inscrisi in scolile si gradinitele din Romania Jill Biden, discutie la Bucuresti cu mamele si profesoarele refugiate: Sunteti uimitoare! (GALERIE FOTO)

Aproape 1. 800 de copii ucraineni erau deja repartizati sau inscrisi ca audienti in scolile si gradinitele din Romania, pana vineri, arata datele transmise de Ministerul Educatiei, potrivit Agerpres. Mai precis, pana vineri, 1. 791 de copii sunt deja repartizati sau inscrisi ca audienti in scoli si gradinite, dintre care 651 sunt prescolari, iar 1. 140 elevi. in total au fost depuse 2. 068 de cereri pentru inscrierea ca audienti.

Jill Biden si Carmen Iohannis - la Scoala Gimnaziala Uruguay, care gazduieste elevi ucraineni refugiati

Prima Doamna a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, si sotia presedintelui Romaniei, Carmen Iohannis, au ajuns, sambata, la Scoala Gimnaziala Uruguay din Sectorul 1 al Capitalei, care gazduieste elevi ucraineni refugiati.

Jill Biden va vizita, alaturi de Carmen Iohannis, elevi ucraineni refugiati la o scoala din Bucuresti

Prima Doamna a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, va avea, astazi, o intalnire cu sotia presedintelui Romaniei, Carmen Iohannis, si va vizita o scoala publica din Bucuresti care gazduieste elevi ucraineni refugiati.

Jill Biden va vizita, alaturi de Carmen Iohannis, elevii ucraineni refugiati la o scoala din Bucuresti

ACTUALIZARE - Jill Biden si Carmen Iohannis - la Scoala Gimnaziala Uruguay , care gazduieste elevi ucraineni refugiati --- *ACTUALIZARE - Prima Doamna a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, s-a intalnit, astazi, cu presedintele Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen. --- Prima Doamna a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, va avea, astazi, o intalnire cu sotia presedintelui Romaniei, Carmen Iohannis, si va vizita o scoala publica din Bucuresti care gazduieste elevi ucraineni refugiati.

Jill Biden a vizitat, alaturi de Carmen Iohannis, elevii ucraineni refugiati la o scoala din Bucuresti

ACTUALIZARE - Jill Biden, intalnire cu mamele si profesoarele refugiate din Ucraina: Cred ca voi sunteti cele uimitoare! --- *ACTUALIZARE - Jill Biden si Carmen Iohannis - la Scoala Gimnaziala Uruguay , care gazduieste elevi ucraineni refugiati --- *ACTUALIZARE - Prima Doamna a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, s-a intalnit, astazi, cu presedintele Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen. --- Prima Doamna a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, va avea, astazi, o intalnire cu sotia presedintelui Romaniei, Carmen Iohannis, si va vizita o scoala publica din Bucuresti care gazduieste elevi ucraineni refugiati.

actualitate, 07:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2264 seconds )