Libnet.ro
UNICEF

08:30

Evolutia Dobanzilor

Libnet Ro
Activele rusesti inghetate de UE vor genera 15-20 de miliarde de euro pana in 2027, potrivit unui oficial UE

Activele rusesti inghetate de UE vor genera 15-20 de miliarde de euro pana in 2027, potrivit unui oficial UE

Activele rusesti inghetate in Uniunea Europeana dupa invadarea Ucrainei de catre Moscova ar putea genera profituri dupa impozitare intre 15 si 20 de miliarde de euro pana in 2027, in functie de evolutia ratelor dobanzilor globale, a declarat un inalt oficial al UE, relateaza Reuters.

Andrei Dudoiu, SeedBlink: Anul acesta ar trebui sa fie unul mult mai bun pentru finantarea startup-urilor de tehnologie

Anul acesta ar trebui sa fie unul mult mai bun pentru finantarea startup-urilor de tehnologie, dupa ce 2023 a fost cel mai slab din ultimii aproape zece ani. Aceasta schimbare este determinata de scaderea inflatiei si, implicit, a dobanzilor, de revenirea investitiilor in zona de venture capital si de evolutia pozitiva a burselor la nivel mondial, afirma Andrei Dudoiu, Managing Partner al SeedBlink.

Studiu Deloitte: riscurile cibernetice, reglementarile de mediu si cresterea dobanzilor, principalii factori care vor influenta performanta financiara a companiilor imobiliare in 2024

Rezultatele financiare ale companiilor din sectorul imobiliar comercial spatii comerciale, centre de afaceri si birouri, spatii logistice) vor fi influentate, in acest an, in principal de riscurile cibernetice, de cerintele legale pentru combaterea schimbarilor climatice si de cresterea dobanzilor pe pietele financiare, conform studiului global Deloitte 2024 Commercial Real Estate Outlook. Companiile din Europa sunt preocupate, in principal, de aceleasi riscuri, insa plaseaza pe locul al doilea instabilitatea politica in locul reglementarilor legate de clima). Referitor la evolutia elementelor fundamentale ale pietei, jucatorii din domeniu se asteapta la o inrautatire in privinta costului finantarii 50% dintre companii la nivel global si 57% in Europa) si a disponibilitatii capitalului 49%, respectiv 58%).

TradeVille: Optimism pe piata imobiliara europeana

iShares STOXX Europe 600 Real Estate UCITS ETF - lumina de la capatul tunelului? Piata imobiliara europeana a reusit, in 2023, sa navigheze intr-un peisaj complex, marcat de incetinirea economica, de fluctuatia ratelor dobanzilor si de evolutia prioritatilor investitorilor.

Zonele din Romania in care inca se mai pot gasi chirii ieftine

Anul 2023 a fost unul excelent pentru evolutia segmentului de inchirieri de pe piata rezidentiala, dupa ce multi romani s-au razgandit in privinta achizitiei din cauza dobanzilor mari.

SUPLIMENT CRYPTO Simon Peters, eToro: NFT-urile ofera proprietarilor un certificat de autenticitate pentru, practic, orice

Monedele digitale ale bancilor centrale pot oferi statelor oportunitati pentru a democratiza accesul la serviciile bancare * Scaderea inflatiei globale si reducerea asteptarilor privind noi cresteri ale ratelor dobanzilor au sustinut evolutia Bitcoin si Ethereum, in acest an * Criptoactivele pot juca un rol semnificativ in tokenizarea activelor traditionale, cum ar fi titlurile de valoare Reporter: Dupa o scadere severa in 2022, principalele criptomonede, Bitcoin si Ethereum, au in acest an o miscare de crestere. Care ar fi, in opinia dumneavoastra, motivele care explica evolutia celor doua instrumente cripto, din ultimele luni?.

Preturile petrolului au scazut ieri cu peste 1%

Preturile petrolului au coborat ieri cu peste 1%, continuand evolutia negativa din ziua precedenta, dupa date guvernamentale americane care au indicat o cerere slaba, care au amplificat temerile ca majorarile mai agresive ale ratelor dobanzilor din SUA ar exercita presiuni asupra cresterii economice.

CEO al unui gigant IT: Lumea intra intr-o noua faza a globalizarii

CEO-ul gigantului german de tehnologie SAP este de parere ca lumea intra intr-o noua faza a globalizarii, fiind extrem de optimist in ceea ce priveste perspectivele pe care le are evolutia tehnologiei, in ciuda dobanzilor mai mari si a problemelor cu.

OPINII Piata imobiliara: dupa inghet vine corectia

Incep sa apara tot mai multe articole in media privind inghetarea tranzactiilor imobiliare. Iar daca ne uitam pe evolutia dobanzilor la credite in ultimul an si la inflatia in urcare abrupta in 2022, cumparatorii au toate motivele sa fie retinuti.

Cazacu, XTB: Un sfarsit de an volatil pentru aurul negru scenarii posibile pe piata petrolului

Felul in care va functiona efectiv procesul de fixare a unui pret-limita pentru petrolul rusesc transportat pe mare induce incertitudini suplimentare pentru oferta de pe piata petrolului, care se adauga celor referitoare la evolutia masurilor de inchidere a unor regiuni in China, ori la mersul economiilor comprimate de inflatie si tendinta de crestere a dobanzilor.

CLAUDIU CAZACU, XTB: Un sfarsit de an volatil pentru aurul negru - scenarii posibile pe piata petrolului

Felul in care va functiona efectiv procesul de fixare a unui pret-limita pentru petrolul rusesc transportat pe mare induce incertitudini suplimentare pentru oferta de pe piata petrolului, care se adauga celor referitoare la evolutia masurilor de inchidere a unor regiuni in China, ori la mersul economiilor comprimate de inflatie si tendinta de crestere a dobanzilor.

ARB despre investigatia Consiliului Concurentei: Cresteri ale ratelor dobanzilor se inregistreaza nu doar in Romania, ci la nivel global

Preocuparea Consiliului Concurentei in ceea ce priveste evolutia dobanzilor bancare, in masura in care acestea se reflecta in ratele platite de consumatori si in modul de remunerare a depozitelor, este normala, sustine presedintele Consiliului Director al Asociatiei Romane a Bancilor ARB), Bogdan Neacsu, referinduse la investigatia autoritatii pe ROBOR.

Rate mai mari pentru romani dupa ce mai multe banci din Romania ar fi manipulat ROBOR-ul. Consiliul Concurentei confirma ancheta

Consiliul Concurentei a descins, marti dimineata, in birourile celor 10 banci care coteaza ROBOR-ul, dupa ce a demarat o ancheta legata de evolutia dobanzilor la lei.

Ancheta la 10 banci care coteaza ROBOR: Consiliul Concurentei va colabora cu BNR

Consiliul Concurentei a demarat o ancheta legata de evolutia dobanzilor la lei si a descins in birourile celor 10 banci care coteaza ROBOR-ul. Seful autoritatii spune ca va colabora cu BNR.

Bancile care participa la stabilirea ROBOR, investigate de Consiliul Concurentei

ACTUALIZARE Bogdan Neacsu, ARB: Preocuparea Consiliului Concurentei in ceea ce priveste evolutia dobanzilor bancare este normala --- *ACTUALIZARE - Bogdan Chiritoiu: Daca vom identifica nereguli, vom sanctiona bancile in cauza ca pe orice alt agent economic --- * Vasilescu, BNR: ROBOR nu se compune cu fata la debitorii bancilor, ci ca plata a imprumuturilor intre banci * Aurelian Dochia: Investigatia Consiliului Concurentei este un semnal ca lucrurile sunt sub control si ca autoritatile se preocupa * Isarescu avertiza, in august, ca bancile au sarit calul cu ROBOR Cele zece banci care participa la procedura de calcul a ROBOR sunt investigate de Consiliul Concurentei, fiind suspectate pentru modul in care determina valoarea acestui indice, care este mult mai mare decat dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei BNR), dupa cum ne-au spus surse apropiate situatiei. Acestea ne-au precizat ca inspectorii din cadrul Autoritatii din domeniul Concurentei au mers ieri, in control, la sediile bancilor vizate.

Ancheta la 10 banci care coteaza ROBOR

Consiliul Concurentei a demarat o ancheta legata de evolutia dobanzilor la lei, iar in aceasta dimineata a descins in birourile celor 10 banci care coteaza ROBOR-ul, potrivit FinancialIntelligence.

Bancile mari din Romania, controlate de Consiliul Concurentei din cauza cresterii ROBOR. Evolutia dobanzilor in lei, ingrijoratoare

Astazi BNR a anuntat care sunt noile valori pentru ROBOR la trei, sase si respectiv 12 luni. in raport cu ziua de ieri, ROBOR la trei luni a scazut la 8,19. ROBOR-ul la sase si 12 luni a ramas la aceeasi valoarea ca si ieri, 8,31, respectiv 8,44. Cu toate astea, din ce in ce .

Consiliul Concurentei a descins la cele 10 banci care coteaza ROBOR-ul. Suspiciuni ca ratele romanilor au fost manipulate

Consiliul Concurentei a descins, marti dimineata, in birourile celor 10 banci care coteaza ROBOR-ul, dupa ce a inceput o ancheta legata de evolutia dobanzilor la lei.

Consiliul Concurentei a descins la cele 10 banci care coteaza ROBOR-ul. Suspiciuni ca ratele romanilor au fost manipulate

Consiliul Concurentei a descins, marti dimineata, in birourile celor 10 banci care coteaza ROBOR-ul, dupa ce a inceput o ancheta legata de evolutia dobanzilor la lei.

Fondului Monetar International nu se asteapta la o recesiune a marilor economii globale: Orizontul economic a devenit mai sumbru

Kristalina Georgieva, directorul general al Fondului Monetar International, a transmis luni ca nu se asteapta la o recesiune a marilor economii globale, dar totodata nu o poate exclude, informeaza Reuters. Seful FMI a fost intrebata la Forumul economic mondial WEF) de la Davos daca se asteapta la o recesiune: Nu, nu in acest moment. Dar asta nu inseamna ca iese din discutie. FMI nu se asteapta la o recesiune in economiile dezvoltate Perspectivele economiei mondiale s-au inrautatit de cand FMI a revizuit in scadere estimarile privind evolutia economiei globale in 2022, din cauza razboiului din Ucraina, a incetinirii Chinei si a socului preturilor pe plan mondial, in special la produsele alimentare, potrivit sursei citate. Pe termen scurt, orizontul economic a devenit mai sumbru, a declarat Kristalina Georgieva. Gita Gopinath, directorul general adjunct al Fondului Monetar International a transmis ca, desi economia mondiala se confrunta cu dificultati, actualele previziuni economice ofera un buffer rezerva) fata de o potentiala recesiune pe plan mondial. Ar putea exista sanctiuni si contra-sanctiuni, a avertizat Gita Gopinath. Alte dificultati includ inflatia, majorarea dobanzilor de catre bancile centrale si incetinirea cresterii economiei chineze, a adaugat Gopinath, prim adjunct al directorului general al Fondului Monetar International. Seful FMI: Inflatia va ramane o perioada la un nivel ridicat Fondului Monetar International estima in luna ianuarie ca in 2022 economia mondiala va inregistra o crestere de 4,4%, iar luna trecuta previziona un avans de doar 3,6%, conform Agerpres. Asadar, toate acestea influenteaza negativ previziunile noastre. As spune ca o crestere a economiei globale de 3,6% anul acesta este un buffer, chiar daca riscurile sunt inegal distribuite pe glob, a apreciat oficialul FMI. Sunt tari care sunt puternic afectate tari din Europa lovite puternic de efectele razboiului, unde s-ar putea inregistra recesiune tehnica, a sustinut directorul general adjunct al FMI. Oficialul a atras atentia ca inflatia va ramane o perioada la un nivel ridicat, mult peste obiectivele bancilor centrale, iar conditiile financiare s-ar putea inaspri mult mai rapid decat am vazut deja. Iar cresterea economiei chineze incetineste.

actualitate, 08:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,204 seconds )