Libnet.ro
UNICEF

11:00

Exclusiv: Versiunea lui Ion Iliescu despre Mineriada din iunie 1990

Antena3 Antena3,
Exclusiv: Versiunea lui Ion Iliescu despre Mineriada din iunie 1990

Ion Iliescu a vorbit deschis despre Piata Universitatii si mineri, intr-un interviu acordat Alessandrei Stoicescu, in 2004. Nu minerii au creat 13 iunie. Ca a fost Piata Universitatii e de inteles. A fost. continuă pe Antena3

De ce este importanta judecarea lui Ion Iliescu pentru mineriada din 90, chiar si dupa 25 de ani

Punerea sub acuzare a fostului presedinte, Ion Iliescu, reprezinta primul pas inainte de trimiterea in judecata. Vor mai trece cativa ani pana la o sentinta definitiva. Daca vom ajunge aici, Romania se va putea desparti in sfarsit de un moment tenebros din istoria ei recenta: mineriada din 13 - 15 iunie 1990, soldata cu patru morti si aproape o mie de raniti. Nu putem merge mai departe ca natie lasand trecutul in ceata iar pe vinovati liberi sa intre in istorie ca niste eroi care au salvat democratia sau, in cel mai bun caz, cu statut incert.

Adrian Nastase, despre urmarirea penala a lui Ion Iliescu: E presiune publica si CEDO

Fostul premier Adrian Nastase a declarat, miercuri, la Targoviste, intrebat cum comenteaza punerea sub acuzare a lui Ion Iliescu in dosarul Mineriada, ca trebuie asteptat deznodamantul, care vor fi concluziile procurorilor si, daca va fi cazul, concluziile judecatorilor.

Mineriada a ajuns la capul ei: Ion Iliescu

Ion Iliescu, fostul presedinte al Romaniei, a fost chemat ieri dimineata la Parchetul General ca sa i se aduca la cunostinta ca are calitatea de suspect pentru savarsirea de infractiuni contra umanitatii in dosarul Mineriadei din 1990.

Dosarul Mineriada: Ion Iliescu, urmarit penal pentru infractiuni contra umanitatii

Fostul presedinte Ion Iliescu este urmarit penal in dosarul mineriadei din iunie 1990, pentru infractiuni contra umanitatii, respectiv reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Univeristatii, urmata de moartea a patru persoane si ranirea altor.

Cum ti-a schimbat viata mineriada din 13 - 15 iunie 1990?

Mineriada din 13 - 13 iunie 1990, pentru care fostul presedinte Ion Iliescu este azi pus sub acuzare pentru infractiuni contra umanitatii, s-a soldat cu 4 morti, aproape o mie de raniti si scoaterea Romaniei de pe hara Europei civilizate pentru multi ani. Acum mai bine de 25 de ani a avut loc primul mare val de plecari din tara dupa caderea lui Ceausescu, cauzat de violentele din tara si pierderea sperantei ca Romania a scapat cu adevarat de comunism. Multi au plecat, altii au ramas, dar viata lor a fost direct afectata pe termen lung. HotNews. ro invita cititorii HotNews. ro sa-si povesteasca propria experienta. Cum ti-au influentat viata evenimentele din iunie 1990? In ce fel te-au marcat in mod direct, ce decizii ai luat atunci, in ce mod ti-a influentat viata mineriada lui Iliescu? .

Ion Iliescu ii apara in continuare pe MINERI: Au venit din spirit de solidaritate

Recent audiat in dosarul mineriadelor, fostul presedinte Ion Iliescu ii apara, in continuare, pe minerii care au insangerat Bucurestiul.

Dupa Ion Iliescu urmeaza la rand si Monica Macovei

Decizia de inculpare a tartorului mineriadei din iunie 1990, Ion Iliescu, nu reprezinta o noutate pentru autorul acestor randuri.

Primele reactii ale politicienilor, dupa punerea sub acuzare a lui Ion Iliescu in dosarul Mineriadei

Dupa punerea sub acuzare a lui Ion Iliescu si Virgil Magureanu in dosarul Mineriadei, unele dintre personajele imporante ale vietii publice si politice din timpul Mineriadei au refuzat sa comenteze stirea. Petre Roman, Adrian Nastase, Emil Constantinescu sau Mircea Ionescu Quintus, toti s-au abtinut sa faca declaratii privind decizia procurorilor Parchetului General.

Fostul presedinte Ion Iliescu, acuzat oficial de infractiuni contra umanitatii in dosarul Mineriadei

Fostul presedinte Ion Iliescu este acuzat oficial de infractiuni contra umanitatii in dosarul Mineriadei din 1990. El s-a prezentat miercuri la Parchetul General, pentru a fi reaudiat in acest caz. A stat de vorba cu anchetatorii o ora. La Parchetul General a ajuns miercuri si Virgil Magureanu. in perioada urmatoare vor mai fi audiati si fostul premier Petre Roman, dar si Victor Atanasie Stanculeanu.

Trebuie sa aflam adevarul despre operatiunea din 1990, condusa de guvernul Romaniei

Marian Munteanu, coordonatorul demonstratiilor studentesti anticomuniste din Piata Universitatii, din anii 1990, terminate in mod violent prin interventia minerilor, sub guvernarea lui Petre Roman si presedintia lui Ion Iliescu, a declarat ieri ca trebuie clarificate datele si faptele acelor zile.

ştiri de la Antena3

actualitate, 11:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2094 seconds )