Libnet.ro
UNICEF

07:45

Exploatarea Eoliene

Libnet Ro
Sef la o autoritate importanta, dupa multi ani fara ocupatie si cu o facultate terminata la 36 ani Cine conduce institutia care va reglementa investitii de miliarde de euro in energia eoliana offshore

Sef la o autoritate importanta, dupa multi ani fara ocupatie si cu o facultate terminata la 36 ani Cine conduce institutia care va reglementa investitii de miliarde de euro in energia eoliana offshore

Guvernul a aprobat, la finalul anului trecut, un proiect de lege privind exploatarea energiei eoliene offshore din Marea Neagra. Actul normativ prevede, printre altele, ca de autorizatiile privind dezvoltarea explotarilor si de monitorizarea lor se va ocupa Autoritatea Competenta de Reglementare a Operatiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagra ACROPO), care isi va schimba denumirea in Autoritatea Competenta de Reglementare a Operatiunilor Offshore ACROO. Din iunie 2022, seful acestei autoritati este liberalul Robert Eugeniu Ciocioi 44 ani), care are in spate o activitate profesionala extrem de modesta, cu multe goluri.

Pescarii romani si bulgari, front comun impotriva eolienelor din Marea Neagra: E zona noastra!

Pescarii romani si bulgari se pregatesc de proteste din cauza proiectului privind exploatarea energiei eoliene in Marea Neagra.

Legea privind eolienele din Marea Neagra a fost aprobat de Guvern Pana in martie 2025 vor fi stabilite perimetrele care se vor concesiona

Guvernul va discuta in sedinta de joi proiectul de lege privind exploatarea energiei eoliene din Marea Neagra. in actuala varianta a proiectului de lege, cel tarziu la finalul lunii martie 2025, Guvernul va aproba, la propunerea Ministerului Energiei, lista perimetrelor eoliene offshore care pot fi concesionate, definite prin coordonate topogeodezice. UPDATE Proeictul de lege a fost aprobat de Guvern.

Curentul din larg: Cand vor aparea primele turbine eoliene in Marea Neagra

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anuntat ca proiectul de lege pentru exploatarea energiei eoliene offshore a fost finalizat si trimis in avizare interministeriala. Potrivit declaratiilor sale, primele centrale eoliene in Marea Neagra ar putea deveni operationale in 2032, relateaza Agerpres. ro. Calendarul pentru implementarea proiectului Ministrul Energiei a explicat ca proiectul de lege a fost finalizat saptamana trecuta si a fost trimis in avizare interministeriala. Acesta a subliniat ca au fost semnate 17 exemplare ale proiectului si ca au avut discutii importante cu Ministerul Mediului, avand in vedere importanta avizului din partea acestui minister.

Burduja: Romania poate avea primele centrale eoliene in Marea Neagra in anul 2032

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, sustine ca a fost finalizat proiectul de lege referitor la exploatarea energiei eoliene offshore, iar tara noastra poate avea primele centrale din anul 2032.

Burduja: Primele centrale eoliene in Marea Neagra le-am putea avea in anul 2032

Proiectul de lege pentru exploatarea energiei eoliene offshore a fost finalizat saptamana trecuta si a fost trimis in avizare interministeriala, iar primele centrale eoliene in Marea Neagra le-am putea avea in anul 2032, a declarat ministrul Energiei,.

Romania ar trebui sa inceapa la sfarsitul lui 2025 instalarea unor turbine eoliene in Marea Neagra

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat transmiterea in avizare interministeriala a proiectului de lege privind masurile necesare pentru exploatarea energiei eoliene offshore. Proiectul de lege a fost supus consultarii publice in perioada 17 iulie 1 septembrie 2023, iar pe data de 28 august 2023 a fost organizata o dezbatere publica. Exploatarea energiei eoliene offshore .

Pasi marunti in procesul de adoptare a legii privind eolienele din Marea Neagra Cum arata forma actualizata a proiectului

Ministerul Energiei a anuntat vineri ca ne aflam cu un pas mai aproape de energie eoliana offshore in Romania. Mai exact, spune ca a transmis in avizare interministeriala proiectul de lege privind exploatarea energiei eoliene din Marea Neagra. insa, este un pas foarte marunt, in conditiile in care trebuia sa fi fost aprobat deja de catre Guvern, ca apoi sa treaca de cele doua camere ale Parlamentului si intr-un final sa ajunga la promulgare.

Guvernul va aproba pana in iulie 2025 perimetrele eoliene offshore care pot fi concesionate in Marea Neagra

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat transmiterea in avizare interministeriala a proiectului de lege privind masurile necesare pentru exploatarea energiei eoliene offshore, in actuala varianta a proiectului Guvernul urmand sa aprobe, cel tarziu la finalul lunii iunie 2025, perimetrele eoliene offshore din Marea Neagra care pot fi concesionate.

Romania, cu un pas mai aproape de energia eoliana offshore. Burduja trimite avizarea proiectului de lege

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat transmiterea in avizare interministeriala a proiectului de lege privind masurile necesare pentru exploatarea energiei eoliene offshore.

Legea pentru exploatarea energiei eoliene offshore ar putea fi adoptata in decembrie

Proiectul de lege pentru exploatarea energiei eoliene offshore ar putea intra in Guvern in maximum doua saptamani, a declarat luni ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Legea pentru exploatarea energiei eoliene offshore, in pregatire

Ministerul Energiei organizeaza o dezbatere publica privind proiectul de lege care are in vedere masurile necesare pentru exploatarea energiei eoliene offshore.

Ministrul Energiei spune ca primele eoliene din Marea Neagra ar putea fi instalate in 2027 sau 2028

Primele proiecte de centrale eoliene ar putea fi instalate in Marea Neagra in 2027-2028, acolo existand un potential imens, pe care Romania nu-l va exploata integral, probabil niciodata, a declarat, pentru Agerpres, ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Undeva in toamna aceasta vom avea o lege pentru exploatarea energiei din surse eoliene in Marea Neagra, dupa care .

Cristina Pruna: Romania va pierde inca trei ani pana va putea sa spere la primele investitii in energia eoliana din Marea Neagra

Proiectul legii privind exploatarea energiei eoliene offshore a fost de abia acum lansat in dezbatere publica de Ministerul Energiei, desi legea trebuia sa fie adoptata pana la 30 iunie 2023, conform jaloanelor din PNRR.

Investitii in 3 GW de energie eoliana offshore Proiect de lege pentru exploatarea energiei

Ministerul Energiei ME) a publicat proiectul de Lege privind exploatarea energiei eoliene offshore prin care se acorda o schema de sprijin pe baza de Contracte pentru diferenta pentru constructia si operarea de centrale electrice eoliene cu o capacitate de productie energie electrica de 3 GW, pana in anul 2035.

Exploatarea energiei eoliene offshore: proiectul a fost pus in dezbatere publica

Ministerul Energiei a publicat proiectul de lege privind masurile necesare pentru exploatarea energiei eoliene offshore.

Declaratie comuna facuta de SUA si Romania: Aparare, programul Visa Waiver si investitii in sectorul energetic - reactoare nucleare mici sau exploatarea energiei eoliene in largul marii

Guvernele Statelor Unite ale Americii si Romaniei au transmis o declaratie comuna cu ocazia celei de-a saptea runde a Dialogului Strategic, intr-un moment simbolic, cand Statele Unite si Romania sarbatoresc a zecea aniversare a adoptarii Declaratiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI si semnarea Acordului privind amplasarea sistemului de aparare impotriva rachetelor balistice in Romania. Declaratia se concentreaza pe cateva aspecte cheie: Cooperarea in domeniul Apararii, in sectorul energetic reactoare nucleare modulare mici, parcuri eoliene in largul marii etc), dar si includerea Romaniei pe lista statelor ce nu vor mai avea nevoie de viza de intrare in SUA.

LASZLO BORBELY: Centralele eoliene offshore - o solutie pentru atingerea tintelor privind energia verde

Implementarea obiectivelor pentru dezvoltare durabila poate reprezenta un adevarat motor al intensificarii colaborarii pentru cresterea economica sustenabila a statelor din regiunea Marii Negre, iar un bun exemplu ar putea fi exploatarea sustenabila a surselor de energie, a afirmat, ieri, consilierul de stat Laszlo Borbely, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabila, in cadrul conferintei la nivel inalt a statelor membre ale Organizatiei Cooperarii Economice a Marii Negre OCEMN).

Romania ar putea avea cea mai avansata centrala energetica: combina eoliene, solara si H

Daca promisiunile ministrului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri se confirma, Romania ar putea intra in secolul 21 cand vine vorba de exploatarea energiei regenerabile. intr-o.

2012 anul energiei verzi in Ialomita. Afaceristii straini au investit 20 de milioane de lei pentru exploatarea resurselor regenerabile

Afacerile cu energie regenerabila atrag investitorii straini in judetul Ialomita. O analiza a reprezentantilor Consiliului Judetean Ialomita arata ca anul trecut au fost investiti in proiecte de constructie a centralelor eoliene si parcurilor fotovoltaice suma de 20 de milioane de lei.

actualitate, 07:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2117 seconds )