Libnet.ro
UNICEF

01:05

Exploziile din Beirut: 16 functionari ai portului au fost retinuti (procuror)

Hotnews Hotnews,
 Exploziile din Beirut: 16 functionari ai portului au fost retinuti (procuror)

Cel putin 16 functionari ai portului din Beirut si ai autoritatii vamale au fost retinuti in cadrul anchetei cu privire la explozia mortala de marti, relateaza AFP. Explozii la Beirut: Presedintele Frantei cere o acheta internationala. continuă pe Hotnews

Nitratul de amoniu care ar fi provocat exploziile din Beirut a fost adus de un cargo sub pavilionul Rep. Moldova, proprietatea unui rus (Presa)

Cele doua explozii de proportii care au avut loc, marti, in zona portului din Beirut, au fost provocate de 2. 750 de tone de nitrat de amoniu, stocate in depozitul portului din Beirut si transportate, acum 6 ani, de cargoul Rhosus, sub pavilionul Republicii Moldova, dar proprietate a unui afacerist rus, scrie portalul Mold-street citat de RFI.

Exploziile din Beirut: Cum o oprire neprogramata in port a dus la un dezastru

Substantele chimice care au provocat exploziile mortale in portul Beirut au ajuns in capitala Libanului acum sapte ani pe un vas aflat in proprietatea unui rus, iar potrivit capitanului navei, aceasta nici macar nu ar fi trebuit sa se opreasca acolo. Erau lacomi, a spus Boris Prokoshev, care era capitanul navei Rhosus in 2013 cand, zice el, proprietarul i-a cerut sa faca o oprire neprogramata in Liban pentru a ridica marfa suplimentara, relateaza Reuters.

Exploziile din Beirut: Cum au ajuns sa fie stocate aproape 3.000 de tone de azotat de amoniu timp de sase ani in port si cum isi paseaza autoritatile responsabilitatea

Timp de sase ani, aproape 3. 000 de tone de azotat de amoniu, o substanta care poate fi foarte periculoasa, au ramas depozitate intr-un depozit fisurat din portul Beirutului, in ciuda multiplelor avertismente si a mirosurilor care emanau de aici, pana la dubla explozie devastatoare de marti, scrie AFP.

O nava moldoveneasca ar fi fost cauza deflagratiei din Beirut. incarcatura explozibila a fost ascunsa 6 ani

Explozia care a avut loc marti, in Liban si care a ingrozit o lume intreaga a fost alimentata de aproximativ 2. 750 de tone de nitrat de amoniucareerau stocate in depozitul portului din Beirut. Pe.

Exploziile din Beirut ar fi fost provocate de nitratul de amoniu confiscat de pe o nava sub pavilionul R. Moldova

O noua ipoteza in cazul exploziilor care s-au produs, marti seara, in portul din Beirut. Deflagratia ar avea legatura cu Republica Moldova. Mai exact, nitratul de amoniu care a explodat intr-un depozit portuar ar fi fost confiscat, in 2013, dintr-o nava cargo sub pavilionul Republicii Moldova care a fost retinuta de autoritatile libaneze. La bordul navei se afla un echipaj ucrainean.

VIDEO Scene haotice in spitalele arhipline din Beirut, dupa exploziile din port Oameni tratati la lumina telefoanelor

Vazand ranitii sangerand incontinuu intinsi pe pamant pe strazile si spitalele din Beirut, chirurgul Antoine Qurban, cu capul bandajat pentru ca el insusi a fost ranit, a avut impresia ca a retrait scenele apocalipsei din anii sai petrecuti in Afganistan, relateaza AFP.

Doliu national in Liban dupa exploziile din Beirut soldate cu cel putin 100 de morti si peste 4.000 de raniti. Care a fost cauza deflagratiei FOTO VIDEO

Cel putin 100 de morti si mai mult de 4. 000 de raniti este bilantul provizoriu al exploziilor care au avut loc marti seara in portul din Beirut, iar de miercuri Libanul va fi timp de trei zile in doliu national.

Zeci de mii de libanezi vor ca Franta sa preia controlul Libanului. Presedintele Macron cere o ancheta internationala dupa exploziile din Beirut

Peste 44. 000 de oameni au semnat o petitie online prin care cer ca Franta sa preia controlul asupra Libanului, in urma exploziei din Beirut, care a distrus o buna parte din oras, provocand moartea a peste 137 de oameni si ranirea a peste 5. Presedintele francez Emmanuel Macron a cerut joi o ancheta internationala transparenta privind exploziile care au devastat portul din Beirut si imprejurimile.

Business report: Cazare la particulari - ruleta ruseasca de pe litoral. Sefii portului din Beirut au fost arestati pentru neglijenta. Cand debuteaza programul Noua Casa. Pericolul nationalismului si vaccinul anti-Covid

Cazare la particulari - ruleta ruseasca de pe litoral * Sefii portului din Beirut au fost arestati pentru neglijenta *Liban, perla Orientului, a ajuns in colaps: carnea a devenit un lux, inflatia a scapat de sub control, iar energia este rationalizata * Hotelurile din Romania: aproape o treime dintre angajati - concediati * Guvernul vrea sa dea inca jumatate de miliard de lei catre PNDL * Codirlasu: Masurile BNR - in linie cu cele din plan international* Cand debuteaza programul Noua Casa. Avalansa de cladiri de birouri scoase la vanzare in Bucuresti * Pericolul nationalismului si vaccinul anti-Covid. Care sunt sansele Romaniei in cursa pentru vaccin.

Peste 16 persoane, arestate in ancheta privind explozia devastatoare din Beirut. Cine sunt vinovatii

Mai mult de 16 persoane, angajati ai portului din Beirut si ai autoritatilor vamale, au fost arestati in ancheta privind tragicul eveniment din capitala Libanului, deflagratia produsa la un depozit in care se af.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2085 seconds )