Libnet.ro
UNICEF

22:15

Familia Regala se va afla la Alba Iulia de 1 Decembrie: Detaliul surprinzator al vizitei in orasul Marii Uniri

B1 B1,
Familia Regala se va afla la Alba Iulia de 1 Decembrie: Detaliul surprinzator al vizitei in orasul Marii Uniri

Custodele Coroanei Romane, Margareta, si principele Radu se vor afla la Alba Iulia de 1 Decembrie. Membrii Familiei Regale vor calatori cu Trenul Regal pana la Alba iulia pentru a participa la ceremoniile. continuă pe B1

Lucruri nestiute despre prezenta politicianului George Pop de Basesti la Alba Iulia la 1 decembrie 1918. Detaliul care i-a adus moartea dupa doua luni

George Pop de Basesti, politcian roman nascut la 1 august 1835, in Basesti, comitatul Salaj, astazi in judetul Maramures, a fost cel care a prezidat Adunarea Generala de la Alba Iulia, la 1 decembrie 1918. A murit la doar doua luni dupa infaptuirea Marii Uniri, in 23 februarie 1919. Detaliile despre prezenta lui la Alba Iulia nu se gasesc in manualele de istorie.

Motivul pentru care un istoric refuza sa mearga la Alba Iulia de 1 decembrie: Targoviste, cel mai important oras istoric al Romaniei

Manifestarile dedicate Celebrarii Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia vor fi, cu siguranta, cele mai mediatizate din tara, pe 1 decembrie. Istoricul Vasile Lupasc, cel care si-a dedicat ultimii ani promovarii imaginii domnitorului Vlad Tepes in tara, dar si peste hotare, prin cartile sale, spune ca Targoviste este cel mai important oras istoric al Romaniei si ar trebui sa fie sarbatorit cum se cuvine.

Motivul pentru care un istoric refuza sa mearga la Alba Iulia de 1 Decembrie: Targoviste, cel mai important oras istoric al Romaniei

Manifestatiile dedicate Celebrarii Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia vor fi, cu siguranta, cele mai mediatizate din tara, pe 1 Decembrie. Istoricul Vasile Lupasc, cel care si-a dedicat ultimii ani promovarii imaginii domnitorului Vlad Tepes in tara, dar si peste hotare, prin cartile sale, spune ca Targoviste este cel mai important oras istoric al Romaniei si ar trebui sa fie sarbatorit cum se cuvine.

Custodele Coroanei Romane, Margareta, si principele Radu vor calatori cu Trenul Regal la Alba Iulia de 1 Decembrie

Custodele Coroanei Romane, Margareta, si principele Radu vor calatori cu Trenul Regal la Alba Iulia, unde vor participa la evenimentele prilejuite de Ziua Nationala a Romaniei. Cu ocazia.

Iosif Jumanca si social-democratii ardeleni la Marea Adunarea Nationala din Alba Iulia

La Marea Adunarea Nationala de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918, 150 de delegati social-democrati ardeleni s-au pronuntat pentru unirea Transilvaniei cu Romania, in numele acestora luand cuvantul Iosif Jumanca.

Organizatorii Marsului Unirii de la Alba Iulia dezmint organizarea unui protest in ziua de 1 Decembrie

Oraganizatorii Marsului Unirii de la Alba Iulia, la care sunt asteptati peste 10. 000 de participanti, sustin ca nu vor organiza niciun protest in data de 1 Decembrie.

Ceremoniile de Ziua Nationala din 1 Decembrie au scumpit de patru ori cazarea la Alba Iulia

Ceremoniile de 1 Decembrie de la Alba Iulia vor atrage un numar atat de mare de romani incat toate hotelurile din zona sunt rezervate aproape integral cu un an inainte, iar putinele camere ramase disponibile in oras se vand acum de patru ori mai scump decat in mod obisnuit.

Parada spectaculoasa cu tehnica de lupta si avioane F16, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Generalul decorat de Armata SUA care va conduce ceremonialul militar

Parada militara de la Alba Iulia ce va fi organizata in 1 decembrie 2018 va fi una impresionanta. Pe langa cei circa 2. 000 de militari de la MApN si MAI, vor defila mijloace de tehnica militara si, daca vremea va permite, spatiul aerian va fi strabatut de avioane.

Interzis Jandarmeriei sa defileze de 1 Decembrie. Protest anuntat de ultrasi la Alba Iulia. Cum se pregatesc autoritatile

Suporterii echipelor de fotbal au creat un eveniment pe Facebook, cu titlul Interzis Jandarmeriei Romane sa defileze de 1 Decembrie 2018, prin care isi anunta prezenta si la Alba Iulia.

FOTO Cum ajuta un grup de muncitori din Vietnam la sarbatoarea romanilor de la Alba Iulia, din ziua de 1 Decembrie

Un grup de muncitori din Vietnam lucreaza din greu pentru ca romanii sa sarbatoreasca in cele mai bune conditii Centenarul Marii Uniri la Alba Iulia.

ştiri de la B1

actualitate, 22:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2214 seconds )