Libnet.ro
UNICEF

07:45

Google, stoc urias de date medicale a zeci de milioane de oameni

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Google, stoc urias de date medicale a zeci de milioane de oameni

Problemele marilor giganti ai internetului se intensifica. Google a colectat fara permisiune date medicale des and 172;pre zeci de milioane de americani, a informat cotidianul The Wall Street Journal. Colectarea datelor a facut parte dintr-o initiativa a Google, intitulata Project Nightingale Proiect Privighetoarea), prin intermediul careia Google acceseaza informatii ale pacientilor companiei medicale Ascension, cea mai mare firma catolica de acest tip si care are sediul in Saint Louis Missouri). Acordul a fost semnat in secret anul trecut, insa schimbul de date dintre Google si Ascension s-a accelerat in aceasta vara, conform documentelor interne consultate de The Wall Street Jou and 172;rnal si citate de Agerpres. Prin acest acord, Google ar putea avea acces la datele personale a zeci de milioane de americani care locuiesc in 21 din cele 50 state ale SUA. intre datele colectate de Google, figureaza diagnostice medicale, rezultate ale unor teste de laborator si registre de internare, intre alte rapoarte, ceea ce echivaleaza cu un istoric medical complet, cu nume si date de nastere ale pacientilor. Nici pacientii si nici medicii nu au fost anuntati despre schimbul de date intre Google si Ascension, conform The Wall Street Journal, care a aratat ca cel putin 150 de angajati ai companiei tehnologice au avut deja acces la datele pacientilor. Contractul dintre Google si Ascension se incadreaza in apetitul in crestere al Silicon Valley pentru analiza datelor din industria medicala, o directie de afaceri care este de asemenea explorata de Amazon si Microsoft, desi acele companii nu au obtinut inca un acord de importanta celui reusit de Google. in acest caz, se presupune ca Google utilizeaza datele, in parte, pentru a proiecta un nou program care, sprijinit de inteligenta artificiala si sisteme de invatare automata, poate sugera schimbari in tratamentul pacientilor. intr-un comunicat remis The Wall Street Journal, Google a sustinut ca proiectul sau respecta legile federale privind protectia datelor medicale. Obiectivul companiei vizeaza intr-un final imbunatatirea rezultatelor, reducerea costurilor si salvarea de vieti, a aratat presedintele Google Cloud, Tariq Shaukat. in ultima vreme, Google si alte companii tehnologice au facut obiectul unor critici dure si investigatii din partea autoritatilor de reglementare tocmai in ce priveste volumul mare de date ale utilizatorilor pe care le gestionea and 172;za si confidentialitatea acestora. continuă pe Ziarul Bursa

Google a colectat fara permisiune date medicale despre milioane de persoane, potrivit WSJ

Gigantul tehnologic Google a colectat fara permisiune date medicale despre zeci de milioane de americani, a informat luni in exclusivitate cotidianul The Wall Street Journal, care a citat documente interne si surse la curent cu problema, transmite EFE,.

Cum colecteaza Google datele medicale a milioane de oameni

Google a confirmat ca obtine date medicale ce apartin unui numar semnificativ de persoane printr-un nou parteneriat cu Ascension, una dintre cele mai mari organizatii nonprofit din sistemul de sanatate al SUA.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 07:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1956 seconds )