Libnet.ro
UNICEF

12:15

Guvernul modifica Codul Fiscal: TVA la apa de 9%, impozitul pe dividende de 5% din 2016

Antena3 Antena3,
Guvernul modifica Codul Fiscal: TVA la apa de 9%, impozitul pe dividende de 5% din 2016

Guvernul va modifica Codul Fiscal din nou, prin ordonanta de urgenta, pentru a reduce de la 1 ianuarie TVA la apa la 9%, impozitul pe dividende la 5%, dar va majora in acelasi timp plafoanele. continuă pe Antena3

Guvernul va modifica din nou Codul Fiscal: TVA la apa de 9% si impozit pe dividende de 5%, incepand din 2016

Astfel, TVA la apa va fi redusa de la inceptul anului viitor, de la 20% la 9%, pentru tot consumul, atat casnic, cat si industrial, masura avand un impact de 250 milioane de lei, potrivit ministrului Finantelor, Eugen Teodorovici. El estimeaza ca, in urma aplicarii cotei reduse de TVA la apa, consumul va creste, iar preturile multor produse si servicii in economie vor scadea.

Guvernul modifica iar Codul Fiscal: TVA la apa de 9%

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a declarat cp Guvernul va modifica, din nou, Codul Fiscal. Astfel, prin ordonanta de urgenta, de la 1 ianuarie TVA-ul la apa va fi redus la 9 la suta si impozitul pe dividende la 5 la suta.

De la 1 ianuarie 2016, TVA la apa va cobori la 9%, indiferent de consumatori. Vezi in text si alte 3 surprize pe care Executivul le pregateste

Guvernul ar putea amenda printr-o Ordonanta de Urgenta Codul Fiscal, astfel incat sa cuprinda 4 noi masuri: scaderea TVA la apa de la 24% la 9% un regim diferit de impunere a microintreprinderilor, reducerea impozitului pe dividende, dar si modificarea impozitarii invatamantului preuniversitar. In cazul microintreprinderilor, plafonul ar putea creste de la 65. 000 euro la 100. 000 si spunem asa: azi avem 3% daca nu declari niciun angajat. Daca ai un angajat, impozitul va fi 2% iar cu doi angajati impozitul coboara la 1%. Fiecare isi va face calculul sa vada cum iesie mai bine, a spus joi Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor.

ştiri de la Antena3

actualitate, 12:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2006 seconds )