Libnet.ro
UNICEF

11:30

Infectia Sars

Libnet Ro
Programul SAFE derulat de catre Primaria Sectorului 6 la centrul de sanatate de la Sfantul Nectarie din Capitala (VIDEO)

Programul SAFE derulat de catre Primaria Sectorului 6 la centrul de sanatate de la Sfantul Nectarie din Capitala (VIDEO)

Numarul de infectari cu Sars-COV-2 s-a diminuat sensibil! Medicii cardiologi atrag atentia ca odata trecuta infectia este foarte posibil sa ramanem cu afectari cardiace. La centrul de sanatate de la Sfantul Nectarie din Capitala se deruleaza programul SAFE de catre Primaria Sectorului 6, un proiect prin care bucurestenii aflati in situatii precare primesc ajutor medical pentru numeroase afectiuni, in special pentru cele care tin de cardiologie.

Studiu. Dupa COVID-19, unii pacienti pot avea tulburari neurologice. Cine e la risc

Un studiu realizat in Romania privind impactul COVID-19 asupra varstnicilor arata ca infectia provocata de virusul SARS-CoV-2 genereaza modificari sau alterari cognitive. Un sfert dintre cei afectati au avut de suferit din cauza cetii mintale.

Unu din patru varstnici romani care a avut COVID-19 sufera de modificari sau alterari cognitive

Studiul a fost realizat in Romania si arata ca infectia provocata SARS-CoV-2 genereaza modificari sau alterari cognitive in cazul a aproape un sfert dintre pacienti.

Studiu: Aproape un sfert dintre varstnicii care au avut COVID-19 prezinta, dupa boala, modificari sau alterari cognitive

Infectia provocata SARS-CoV-2 genereaza modificari sau alterari cognitive in cazul a aproape un sfert dintre pacientii varstnici, dupa vindecare, arata un studiu realizat in Romania. Inclusiv persoane care nu fusesera diagnosticate anterior cu patologie neuro-degenerativa au prezentat , in urma bolii, simptome precum tulburari de memorie si anxietate, arata rezultatele studiului.

100.000 de romani sufera de Long-Covid. Medicul Carmen Dorobat a spus care sunt simptomele si cat dureaza: Acest sindrom nu apare doar in cazul grav de boala (VIDEO)

Medicul infectionist, Carmen Dorobat, a avut o interventie in emisiunea Politica Zilei, moderata de Ioana Constantin, unde a vorbit despre simptomele Long-Covid, un sindrom cu care se confrunta foarte multi romani, si anume, in jur de 100. 000 de persoane, conform unor date, Trebuie sa va spun ca acest sindrom Long-Covid apare nu neaparat in cazul grav de boala, adica indiferent de ce forma clinica de boala exista in infectia cu SARS8209;CoV8209;2, acest sindrom long-Covid poate aparea. Si apare ca urmare a dereglarilor pe linie neuro-hormonala, dereglari care in continuare sunt cele care duc la afectare cardiaca, afectare renala, afectarea ficatului si afectarea sistemului nervos central, in special la persoane peste 65 de ani. De aceea, persoanele, indiferent de varsta, indiferent de forma clinica de boala, de infectie cu coronavirus, la 30 de zile dupa faza acuta, ii chemam sa facem o evaluare.

Medic infectionist de la Spitalul Victor Babes, semnal de alarma pentru romani: Avem un nou val de coronavirus. Simptomele care indica infectia

Specialistii in Sanatate din Romania au identificat trei mutatii ale virusului SARS-CoV-2, care circula in tara in cadrul unui nou val de infectii, potrivit avertizarilor emise de medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara. Exista, insa, si o veste care ar putea sa-i linisteasca pe romani. Ce simptome apar in .

Numarul imbolnavirilor de COVID a crescut. Care sunt estimarile autoritatilor pentru viitor

Ministerul Sanatatii a publicat, marti, ultimele date referitoare la infectia cu SARS-CoV-2: 11. 226 de noi cazuri in intervalul 11-17 septembrie, aproape 1. 000 internati, dintre care peste 60, la ATI. Numarul cazurilor va creste si in urmatoarele saptamani, atrag atentia specialistii.

Cum deosebim gripa obisnuita de COVID-19. Cel mai bine este sa ne adresam medicului pentru consult

Gripa si COVID-19 sunt boli respiratorii cauzate de virusuri diferite, insa cu multe simptome comune. COVID-19 este cauzata de infectia cu SARS-CoV-2, iar gripa de infectia cu virusuri gripal. Despre cum le putem deosebi si cum ne putem proteja, aflam de la medicul de familie Valentin Boldea.

Imunitatea genetica ar putea fi cea care determina COVID-19 asimptomatic (studiu)

De cand a inceput pandemia de COVID-19 unele persoane s-au infectat, dar fara sa manifeste simptome. Un nou studiu publicat de revista Nature arata ca o variatie genetica comuna ar fi responsabila pentru infectia asimptomatica cu coronavirusul SARS-CoV-2.

De ce anul acesta gripa a durut mai tare decat COVID-19

O parte dintre persoanele infectate in acest sezon cu virusul gripal au avut simptome la fel de puternice sau chiar mai puternice ca la infectia cu SARS-CoV-2. Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a explicat de ce.

Covid-19 inca afecteaza Romania. Cate cazuri s-au inregistrat in Iasi in 24 de ore

In Iasi continua sa apara cazuri de persoane care sunt testate pozitiv la infectia cu virusul SarS-CoV-2. Cu toate acestea, doar o mica parte din testele efectuate arata ca pacientii sufera de afectiunea Covid-19.

Medicii romani se tem de o tripla epidemie fara precedent: peste 100.000 de persoane s-au imbolnavit in decurs de sapte zile

Medicii din Romania se tem de o tripla epidemie fara precedent, in conditiile in care, in doar o saptamana, s-au imbolnavit peste 100. 000 de romani. Specialistii vorbesc despre cel mai agresiv val de viroze in randul copiilor din ultimul deceniu, sectiile de terapie intensiva din spitale fiind deja pline. Numarul bolnavilor se dubleaza de la o zi la alta Medicii mentioneaza faptul ca virusurile sunt mai agresive deoarece s-au modificat intr-un mod in care sa reziste in competitie cu COVID 19. Specialistii se tem de o tripla epidemie, cu care se confrunta deja multe tari occidentale. Peste 65% sunt viroze, cele mai multe sub cinci ani, sunt pneumonii interstitiale, sub doi ani avem foarte multe bronsiolite, avem din pacate si gripa, si COVID. Am depasit demult aproape 50 de consultatii pe ziua de astazi si inca sunt 10 oameni la momentul acesta in masina. Programarile in acest moment sunt pana la sfarsitul lunii decembrie, sustine Valeria Herdea, medic de familie si pediatru, potrivit Antena3. Si camerele de garda sunt pline. Pacientii vin continuu, fie zi, fie noapte. Iar sectiile de terapie intensiva pentru copii au ramas fara locuri. Medicii spun ca triajul se face ca pe front. Doar cei in stare foarte grava prind un loc liber. Sunt foarte multe cazuri pe boli respiratorii, adica aproximativ 80-90% dintre cazurile care se prezinta pe parcursul unei zile. Multi pacienti ajung sa stea in zona de primiri urgente, mai multe ore in asteptare de a se elibera cate un pat, explica si Carmen Zapucioiu, pediatru la Grigore Alexandrescu. Specialistii spun ca ar putea aparea in Romania o tripla epidemie Nu neaparat ca e o tripandemie, dar putem spune ca este o situatie complicata si greu de manageriat, pentru ca vei avea in acelasi timp cazuri de gripa, si ele vor creste in viitorul apropiat, viroze si infectiile cu COVID, spune Adrian Marinescu. Tratamentul difera insa in functie de afectiune. Este clar ca atunci cand ai gripa este debutul simplu, cu dureri musculare si articulare care te pun la pat, te fac sa te simti ca esti batut. Poti sa ai si o viroza care sa fie cu manifestari similare. Legat de infectia cu SARS-CoV-2, daca ar fi sa deosebim de o viroza, e foarte greu, pentru ca sunt in general forme usoare la varianta Omicron si la subvariante, si atunci e absolut imposibil fara testare. Diferenta e la nivel de tratament, spune Adrian Marinescu. Potrivit Institutului National de Sanatate Publica, doar saptamana trecuta, au fost inregistrate peste 97. 000 de cazuri, in crestere cu 276 de cazuri fata de saptamana anterioara.

Reinfectarea cu SARS-CoV-2 este mai riscanta decat infectia initiala, potrivit unui studiu

Riscurile de deces, de spitalizare si de probleme grave de sanatate asociate COVID-19 sporesc semnificativ odata cu reinfectarea cu SARS-COV-2, indiferent de statutul vaccinarii, potrivit unui studiu.

Un nou val COVID este tot mai aproape

Centrul European pentru Prevenire si Control al Bolilor avertizeaza ca vine un nou val COVID-19. in acelasi timp, cercetatorii spun ca pe langa un risc mai mare de boala cardiovasculara, pulmonara, neurologica sau diabet, infectia cu virusul sistemic SARS-CoV-2 ar putea creste si riscul de cancer.

Ce nu vom sti prea curand in Romania despre COVID-19? Beatrice Mahler: in acest moment nu putem avea o estimare, nu permite codificarea

Sindromul long COVID si sechelele post COVID reprezinta una dintre marile provocari ale medicinei in anii care vor urma dupa pandemie. Daca sindromul long COVID - simptomatologia care se mentine o perioada dupa vindecarea efectiva de infectia cu SARS-CoV2 - a fost mai frecvent dupa valul Delta, iar acum acest val de pacienti incepe sa se subtieze, nu acelasi lucru se poate spune despre sechelele post COVID.

Cum incepe scoala in siguranta? Cadrele didactice vor face inspectie vizuala in clasa pentru a identifica elevii bolnavi

Ministerul Sanatatii a pregatit o serie de recomandari pentru inceperea in siguranta a noului an scolar. Virozele respiratorii sunt frecvente in sezonul rece si pot afecta colectivitatile in care copiii desfasoara activitati de invatamant, atrage atentia Ministerul Sanatatii. Atat infectia cu SARS-CoV-2, cat si gripa fac parte din categoria virozelor respiratorii, care pot produce complicatii, mai ales la persoanele care prezinta anumite comorbiditati boli cardiovasculare, boli pulmonare, diabet etc.

Epidemiologul Emilian Popovici, dupa 10 zile de COVID-19: Credeti-ma ca infectia cu SARS-CoV2 nu e o boala de facut!

Medicul epidemiolog Emilian Popovici povesteste ca se afla in a 10-a zi de la aparitia primelor simptome de COVID-19 si isi descrie experienta cu boala: As putea sa spun ca m-am vindecat daca nu as fi obosit, foarte obosit. in primele 5 zile m-am confruntat cu febra, tuse, dureri in gat, insomnie, extrasistole, rinoree iar din ziua a 6-a acestea s-au remis dar a ramas prezenta oboseala asa cum imi aduc aminte ca am resimtit-o cand copil fiind, am trecut prin hepatita sau mononucleoza infectioasa.

Epidemiologul Emilian Popovici, dupa 10 zile de COVID-19: Credeti-ma ca infectia cu SARS-CoV2 nu e o boala de facut!

Medicul epidemiolog Emilian Popovici povesteste ca se afla in a 10-a zi de la aparitia primelor simptome de COVID-19 si isi descrie experienta cu boala: As putea sa spun ca m-am vindecat daca nu as fi obosit, foarte obosit. in primele 5 zile m-am confruntat cu febra, tuse, dureri in gat, insomnie, extrasistole, rinoree iar din ziua a 6-a acestea s-au remis dar a ramas prezenta oboseala asa cum imi aduc aminte ca am resimtit-o cand copil fiind, am trecut prin hepatita sau mononucleoza infectioasa.

Ministrul Sanatatii spera intr-un trenddescendent al pandemiei, desi are cifre in usoara crestere

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, apreciaza ca infectia cu SARS-CoV-2 va determina in Romania un numar de cazuri tot mai mic, incepand de saptamana viitoare. Expertii in Sanatate sustin insa ca nu este momentul sa rasuflam usurati, ba din contra.

Premierul israelian Naftali Bennett, testat pozitiv pentru COVID-19

Premierul israelian Naftali Bennett a fost testat pozitiv pentru infectia cu SARS-CoV-2, dar se simte bine si isi va continua activitatea din izolare la domiciliu, au anuntat luni reprezentantii sai, potrivit Reuters. Premierul israelian .

actualitate, 11:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2574 seconds )