Libnet.ro
UNICEF

15:16

Iranul si Arabia Saudita isi disputa suprematia in Orientul Mijlociu INFOGRAFIE

Adevărul Adevărul,
Iranul si Arabia Saudita isi disputa suprematia in Orientul Mijlociu INFOGRAFIE

Izbucnirea si mai ales escaladarea atat de rapida a conflictului dintre Arabia Saudita si Iran, principalele puteri militare si economice din Orientul Mijlociu, are la baza si considerente economice. continuă pe Adevărul

Tensiuni in Orientul Mijlociu: Iranul acuza Arabia Saudita ca ar fi bombardat sediul ambasadei sale din Yemen

Iranul acuza Arabia Saudita ca ar fi bombardat sediul ambasadei sale din Yemen. Potrivit presei locale, avioanele coalitiei condusa de Arabia Saudita au bombardat ambasada Iranului din Sanaa, scrie bbc. com.

Cu riscul de a avea probleme interne, Arabia Saudita a scazut pretul petrolului pentru Europa, pentru a pune piedici Iranului

Arabia Saudita a scazut brusc preturile petrolulului pe care il vinde in Europa, analistii considerand aceasta actiune o miscare care ar putea submina Iranul, in conditiile escaladarii tensiunilor intre cele doua tari rivale din Orientul Mijlociu.

Tensiuni in Orientul Mijlociu. Iran le-a interzis cetatenilor sai pelerinajul la Mecca

Iran a inghetat toate importurile din Arabia Saudita si-a le-a interzis iranienilor, ramura siita a islamului, sa adere la pelerinaje relizate anual in orasele saudite sfinte, Mecca si Medina. Interdictia survine dupa decizia Arabiei Saudite de a rupe.

Seful diplomatiei germane: Arabia Saudita si Iranul ar trebui sa isi uneasca fortele pentru combaterea SI

Ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier a declarat ca Arabia Saudita si Iranul ar trebui sa lase la o parte divergentele si sa se concentreze pe combaterea gruparii jihadiste Statul Islamic.

Iranul acuza Arabia Saudita ca i-a bombardat ambasada din Yemen

O noua etapa in escaladarea tensiunilor dintre Iran a si Arabia Saudita. Teheranul acuza Riadul ca i-a bombardat ambasada din Yemen in cursul unui raid aerian.

Diplomatii iranieni din Arabia Saudita au parasit tara si s-au intors la Teheran

Diplomatii iranieni aflati la post in Arabia Saudita au parasit astazi aceasta tara, care a rupt relatiile cu Teheranul dupa ce mai multe atacuri au avut loc asupra reprezentantelor diplomatice saudite din Iran, a anuntat agentia oficiala saudita SPA, potrivit AFP.

Doi refugiati din Orientul Mijlociu au fost arestati pentru acte de TERORISM in SUA

Doi barbati din Orientul Mijlociu, care s-au inregistrat in SUA ca refugiati, au fost arestati de autoritatile din California si Texas.

Seicii au recurs la ultima solutie. Credit la banca pentru salariul lui Piturca din Arabia Saudita

Victor Piturca a dat o noua lovitura in Arabia Saudita, dupa ce a revenit la echipa care l-a dat afara in primavara anului trecut, Al Ittihad. Seicii care conduc clubul din Jeddah au recurs la o solutie disperata pentru.

Irak propune sa medieze o solutie in criza dintre Arabia Saudita si Iran

Irakul s-a oferit ca mediator in vederea unei solutionari a crizei diplomatice dintre Arabia Saudita si Iran, apreciind ca aceasta criza risca sa destabilizeze si mai mult intreaga regiune, relateaza Reuters in pagina electronica.

Statul Islamic ameninta ca va distruge inchisorile din Arabia Saudita unde sunt detinuti jihadisti

Reteaua extremista sunnita Statul Islamic SI) a amenintat ca va distruge inchisorile din Arabia Saudita unde sunt detinuti jihadisti, dupa ce autoritatile de la Riad au executat 47 de persoane, inclusiv 43 de militanti ai retelei teroriste Al-Qaida, relateaza Reuters online.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 15:16

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2319 seconds )