Libnet.ro
UNICEF

11:45

Legislatia Rutiera

Libnet Ro
La ce distanta se depaseste un biciclist in trafic. Regula din Codul Rutier de care putini soferi stiu

La ce distanta se depaseste un biciclist in trafic. Regula din Codul Rutier de care putini soferi stiu

Vesti bune pentru biciclisti! Legislatia rutiera a fost modificata, iar de acum soferii sunt nevoiti sa respecte o anumita distanta fata de biciclisti atunci cand ii depasesc. Aflati in randurile urmatoare ce schimbari au fost aprobate. Depasirea unui biciclist se face la o distanta de 1,5 m La finalul saptamanii trecute a fost adoptata o .

Ionel Ganea, fara permis de conducere - Amenda primita de fostul tricolor

Brigada Rutiera a anuntat in urma unui incident de la Arena Nationala semnalat de presa sportiva si care l-a avut protagonist pe Ionel Ganea, ca fostul fotbalist a fost dus la sediul Brigazii Rutiere si a fost sanctionat pentru nerespectarea semnalelor si indicatiilor politistului rutier, precum si pentru lipsa documentelor prevazute de legislatia rutiera in vigoare.

Cat de eficiente sunt in realitate elementele de siguranta rutiera. Cazul tragediei Avrig - acuze si reactii

Tragedia petrecuta in data de 8 martie 2024, pe centura ocolitoare a orasului Avrig, din judetul Sibiu, naste o serie de controverse legate de elementele de siguranta rutiera si de legislatia in vigoare.

Un nou semn de circulatie ar putea aparea in Romania. Cum arata si ce inseamna?

Un nou semn de circulatie vital pentru soferi ar putea aparea in Romania. Legislatia rutiera este in continua schimbare din nevoia de a se adapta noilor realitati din trafic. Astfel, pe strazile din Europa apar constant semne noi de circulatie, iar soferii trebuie sa le cunoasca.

Permisul de conducere ar putea fi suspendat in toata Uniunea Europeana, nu doar in tara in care a fost emis

Suspendarea si retragerea permisului de conducere ar putea fi valabile in toata Uniunea Europeana. Astfel, daca un sofer incalca legislatia rutiera intr-o tara UE si ramane fara carnet, el nu va mai putea conduce in niciuna dintre statele membre ale blocului comunitar. Schimbare importanta in UE privind suspendarea si retragerea permiselor de conducere .

Toti soferii trebuie sa stie, ce risti daca transporti cainele sau pisica pe scaunul din fata. Amenzi de pana la 2.900 de lei pentru greseli banale in trafic

Transportul animalelor de companie cu masina este o practica obisnuita pentru multi iubitori de animale. Cu toate acestea, putini sunt constienti de faptul ca legislatia rutiera din.

Cand treci la anvelope de vara si renunti la cele de iarna. Ce spune legislatia din Romania, avertismentul RAR

Legislatia rutiera din Romania nu impune o data fixa pentru dotarea autovehiculelor cu anvelope de iarna sau pentru revenirea la cele de vara, ci lasa la latitudinea soferilor decizia, in functie de conditiile meteo. Conform Registrului Auto Roman RAR) si Codului rutier OUG 1952002), atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu gheata, zapada sau .

Cate persoane pot transporta cei care abia au luat carnetul de conducere La ce varsta poti da de permis Categoria D

Legislatia Rutiera din Romania impune mai multe limitari in cazul soferilor incepatori, printre care si numarul maxim de pasageri pe care pot sa ii transporte. Conducatorii auto care vor sa transporte mai multe persoane pot sa o faca numai daca detin permisul de Categoria D, care se poate obtine doar de la o anumita varsta. Cati pasageri pot sa transporte soferii incepatori .

Detaliul din noul Cod Rutier care te poate costa scump. Ce se intampla daca depasesti viteza legala cu 1 kmh

Noul Cod Rutier vine cu precizari detaliate care afecteaza toti soferii, inclusiv pe cei care depasesc limita de viteza cu aparent inofensivul 1 kmh. La prima vedere, o astfel de diferenta minora pare neglijabila, dar, in realitate, poate avea consecinte financiare semnificative. Care este viteza legala in Romania, de cand esti amendat Legislatia rutiera actuala .

Codul Rutier 2024, un cosmar pentru soferii romani: Daca faci asta, ti se suspenda permisul de conducere

Incepand cu anul acesta, Codul Rutier 2024 actualizat aduce sanctiuni mai aspre pentru soferii care incalca limitele de viteza. Ce arata Codul Rutier 2024 Acestea includ amenzi mai substantiale si posibilitatea suspendarii permisului pentru cei care nu respecta regulile pe drumurile judetene. La inceputul anului 2024, legislatia rutiera a fost modificata, stabilind ca punctul de .

Greseala pe care o fac multi soferi in trafic. Ce trebuie sa stii despre acordarea de prioritate in aceste conditii

Odata cu expansiunea retelei rutiere, noi reguli sunt impuse in legislatia rutiera si acestea au devenit cruciale pentru prevenirea accidentelor. Vezi si: iti ridica masina pe loc in.

Concluzii revoltatoare in cazul 2 Mai: Adolescentii ucisi de Vlad Pascu, gasiti si ei vinovati

Concluzii socante in cazul 2 Mai. Anchetatorii sustin ca de vina sunt si victimele, care au creat o stare de pericol, pentru ca ar fi mers pe partea dreapta a drumului, nu pe stanga, asa cum prevede legislatia rutiera.

Cine e obligat sa cedeze trecerea pe un drum cu trei benzi. Regula pe care trebuie sa o cunoasca toti soferii

Legislatia rutiera spune cine are obligatia de a ceda trecerea atunci cand doi soferi se deplaseaza pe un drum cu treibenzi in aceeasi directie, insa putini sunt constienti de aceasta regula.

Ramai fara permis de conducere in Romania, peste noapte. Nici macar nu trebuie sa incalci legea, de ce ti se poate anula carnetul de soferi

Un nou proiect legislativ aflat in dezbaterea Senatului isi propune sa introduca in legislatia rutiera din Romania mai multe circumstante in care soferilor romani sa le fie anulat permisul de conducere, chiar daca nu au incalcat vreo lege. Explicatia are legatura cu faptul ca zeci de persoane care primesc indemnizatii de nevazatori si, in mod .

Semnul de circulatie care le da batai de cap soferilor din Romania. Ce reprezinta, de fapt, indicatorul rutier

Indicatorul rutier, care desi a fost trecut in legislatia rutiera in urma cu cativa ani, soferii romani inca nu-i cunosc insemnatatea.

Ramai fara masina in Romania, ti-o confisca pe loc. Proiectul de lege care sperie soferii romani, ce pedepseste

Autoritatile romane au cochetat de mai multe ori cu posibilitatea confiscarii masinii in momentul in care se incalca legislatia rutiera, nu doar cu suspendarea dreptului de a conduce pentru sofer. Realitatea din spatele unei astfel de masuri radicale este complicata, dar fiind prezenta in mai multe tari europene, aplicarea in Romania este din nou pe .

Se schimba Codul Rutier in Romania, din nou. Modificarea este o veste foarte buna pentru motociclisti, dar si alti participanti la trafic

Codul Rutier din Romania include mai multe prevederi cu o aplicabilitate dificila, daca nu imposibila. Printre ele se numara si cea referitoare la obligativitatea detinerii triunghiului reflectorizant, a trusei medicale si extinctorului de catre motociclisti. Legislatia rutiera in Romania este clara. Toti participantii la trafic trebuie sa aiba in masina, motocicleta, scuter sau orice alt .

Cele 5 situatii in care soferii pot trece pe rosu la semafor, conform legislatiei rutiere

Soferii care nu respecta culoarea rosie a semaforului risca o amenda intre 580 si 725 de lei si suspendarea carnetului de conducere pentru 30 de zile. Totusi, legislatia rutiera prevede situatii exceptionale in care e permisa trecerea pe culoarea rosie. Cand soferii pot trece pe culoarea rosie a semaforului .

Toti soferii trebuie sa stie acest lucru. Se acumuleaza sau nu punctele de penalizare din afara tarii

Persoanele care au permis de conducere sigur sunt interesate de aceste informatii. Avand in vedere ca multi romani conduc pe soselele din UE, multi se intreaba daca se acumuleaza punctele de penalizare din afara tarii. Se acumuleaza sau nu punctele de penalizare din afara tarii Ei bine, dupa aderarea Romaniei la UE legislatia rutiera s-a armonizat cu cea a spatiului comunitar european. Acest lucru inseamna ca tara noastra are legi similare cu cele din celelalte state membre. Cele mai multe reguli si sanctiuni rutiere se aplica similar in Romania, Spania, Italia sau Germania, noteaza promotor. ro.

Reguli noi pentru cei care folosesc trotinete electrice: Asigurarea obligatorie, varsta minima de 16 ani si test din legislatia rutiera

Comisia juridica din Camera Deputatilor a amendat marti, un proiect de lege care aduce noi reguli in folosirea trotinetelor.

actualitate, 11:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2199 seconds )