Libnet.ro
UNICEF

15:15

Liderul Statului Islamic face apel la revolta in Arabia Saudita si promite atacuri in Israel

România Liberă România Liberă,
Liderul Statului Islamic face apel la revolta in Arabia Saudita si promite atacuri in Israel

Liderului gruparii jihadiste Statul Islamic SI), Abu Bakr al-Baghdadi, a lansat un apel la revolta in Arabia Saudita si a promis atacuri in Israel, potrivit unei inregistrari audio publicata on-line sambata, scrie AFP. continuă pe România Liberă

Incendiu intr-un spital din Arabia Saudita, soldat cu cel putin 31 de morti

Un incendiu izbucnit in noaptea de miercuri spre joi intr-un spital din Arabia Saudita a provocat moartea a cel putin 31 de persoane si ranirea a peste 100, a anuntat joi Guvernul saudit, citat de Associated Press in pagina online.

Confruntari armate puternice la Ramadi, intre forte irakiene si jihadisti din cadrul Statului Islamic

Confruntari violente opuneau sambata forte irakiene si jihadisti din cadrul Statului Islamic SI) in zona fostului sediu al Guvernului provincial, in orasul Ramadi, capitala provinciei Al-Anbar, cu o populatie majoritar sunnita, potrivit unor ofiteri si oficiali locali, relateaza Mediafax.

Califul al-Baghdadi ameninta Arabia Saudita si Israelul

Liderul grupului Statul Islamic rupe tacerea, intr-o inregistrare de 24 de minute, pentru a chema sauditii sa se revolte si promite atacuri. Mesajul survine pe fondul pierderilor militare ale jihadistilor in Siria si Irak.

Rusia face schimb de informatii secrete cu talibanii, in lupta impotriva Statului Islamic

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, recurge la ajutorul vechilor inamici, talibanii, cu care face schimb de informatii secrete in lupta impotriva gruparii Stat Islamic, ce dispune de tot mai multi combatanti in Afganistan, relateaza CNN.

Rusia face schimb de informatii cu talibanii, deoarece interesele celor doua parti coincid in ceea ce priveste lupta impotriva Statului Islamic

Rusia face schimb de informatii cu rebelii talibani din Afghanistan si din Pakistan, in conditiile in care interesele celor doua parti coincid in ceea ce priveste lupta impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic SI), a anuntat miercuri un inalt oficial al ministerului rus al Afacerilor Externe, citat de AFP.

Acord ratat impotriva Statului Islamic, in Siria

Un acord foarte important, care reprezenta chiar o premiera, prevazand care prevedea evacuarea, in cursul zilei de azi, a mii de jihadisti din cadrul gruparilor Statul Islamic si Frontul al-Nusra, dar si a unor civili, din trei cartiere situate in sudul Damascului, a fost suspendat, anunta surse apropiate negocierilor si un ONG, relateaza AFP online, preluat de Mediafax.

Trupele irakiene se pregatesc de asaltul final pentru eliberarea orasului Ramadi de sub controlul Statului Islamic

Trupele armatei irakiene care participa la ofensiva lansata saptamana aceasta pentru recapturarea orasului Ramadi de la fortele gruparii teroriste Stat Islamic si-au consolidat pozitiile in cursul zilei de vineri, in vederea unui asalt decisiv pentru alungarea insurgentilor din oras, relateaza Reuters.

O fatwa emisa de clericii Statului Islamic prevede ca se pot preleva organe de la prizonierii gruparii, chiar daca le provoaca moartea

Statul Islamic a aprobat recoltarea de organe umane, arata o hotarare luata de clericii grupului islamist, fapt ce ridica ingrijorari ca grupul extemist ar putea sa faca trafic cu organe, transmite Reuters.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 15:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2263 seconds )