Libnet.ro
UNICEF

17:30

in mai multe sectii de votare din Capitala, alegatorii din alte orase nu au putut vota

Antena3 Antena3,
in mai multe sectii de votare din Capitala, alegatorii din alte orase nu au putut vota

In mai multe sectii de votare din Capitala, alegatorii din alte orase nu au putut vota. Formularele pentru declaratiile pe proprie raspundere s-au epuizat, iar timp de cateva ore, oamenii nu au avut cum sa. continuă pe Antena3

Scandal major la vot: In majoritatea sectiilor de votare din Bucuresti, alegatorii din alte orase nu mai pot vota deoarece s-au terminat formularele tipizate. Laura Stefan: A impiedica un om sa voteze este o infractiune / Prefectul Capitalei: Nu am nimic

UPDATE In majoritatea sectiilor de votare din Bucuresti nu mai sunt copii ale declaratiilor pe proprie raspundere, pe care cetatenii care nu sunt din Capitala, dar care vor sa voteze aici, trebuie sa le completeze pentru a-si putea exercita dreptul la vot, a declarat pentru HotNews. ro juristul Laura Stefan, expert anticoruptie. Potrivit acesteia, presedintii din sectiile de votare nu le dau oamenilor voie sa scrie de mana aceste declaratii pe propria raspundere. A impiedica un om sa voteze este o infractiune, a avertizat Laura Stefan. Contactat de HotNews. ro, purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central, Marian Muhulet, a afirmat ca prefectura a anuntat ca a luat masuri pentru a distribui aceste declaratii peste tot unde este nevoie. In ceea ce priveste scrierea de mana a acestor declaratii, reprezentantul BEC a sustinut ca legea nu prevede asa ceva, refuzand sa spuna daca in opinia BEC asa ceva este ilegal. Contactat de HotNews. ro, prefectul Paul Nicolae Petrovan a declarat: o sa dea Ministerul un comunicat, nu am nimic de comunicat, si a inchis telefonul reporterului HotNews. ro.

Ministerul de Interne, dupa ce la multe sectii din Bucuresti oamenii au facut cozi pentru ca nu mai erau tipizate: Primariile din Bucuresti au multiplicat formulare de declaratie pe propria raspundere

In urma scandalului semnalat de HotNews. ro din sectiile de votare din Bucuresti, care au ramas fara tipizate pentru alegatorii care nu sunt din Capitala, Ministerul de Interne a anuntat ca primariile din Bucuresti au multiplicat mai multe formulare ce contin declaratii pe propria raspundere. Aceste declaratii trebuie semnate de persoanele care voteaza in alta localitate decat cea de domiciliu, iar multiplicarea lor vine dupa ce la mai multe sectii de votare acestea s-au epuizat si s-au format cozi.

Presedintele unei sectii de votare din Resita a anuntat ca ar lipsi 400 de buletine de vot

Presedintele unei sectii de votare din Resita a anuntat ca ar lipsi 400 de buletine de vot, incidentul reclamat fiind verificat de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne MAI), au declarat surse din Politie,.

AMBULANTA la vot: Un membru al unei sectii de votare din Suceava a ajuns la spital

Un membru al unei sectii de votare din judetul Suceava a suferit un atac de pilepsie. A fost nevoie de interventia unui echipaj de ambulanta care l-a preluat pe marbat si l-a transportat la spital.

Presedintele unei sectii de votare din Gorj, cercetat penal dupa ce a pierdut stampila de control

Presedintele unei sectii de votare din judetul Gorj este cercetat penal pentru neglijenta in serviciu, dupa ce a pierdut stampila de control a sectiei pe care o conduce, transmite Mediafax.

Alegeri prezidentiale 2014. Presedintele unei sectii de votare din Gorj, cercetat penal dupa ce a pierdut stampila de control

Presedintele unei sectii de votare din judetul Gorj este cercetat penal pentru neglijenta in serviciu, dupa ce a pierdut stampila de control a sectiei pe care o conduce, transmite Mediafax.

INCIDENT LA VOT: Presedintele unei sectii de votare din Gorj, cercetat penal

Politistii au deschis un dosar penal pentru neglijenta in serviciu pe numele presedintelui unei sectii de votare din judetul Gorj. Acesta a pierdut stampila de control a sectiei pe care o conduce.

Neamt: Trei proxeneti, retinuti, dupa ce au violat si exploatat sexual mai multe minore

Trei barbati din judetul Neamt au fost retinuti pentru 24 de ore, pentru trafic de minori, viol si lipsire de libertate, dupa ce au exploatat sexual mai multe fete, informeaza un comunicat al DIICOT.

Monica Macovei a depus contestatii impotriva presedintilor sectiilor de votare care nu au lasat alegatorii domiciliati in alte orase sa voteze. Ea cere prelungirea programului sectiilor de votare din strainatate

Monica Macovei, candidat independent la prezidentiale, a depus la Biroul Electoral Central si Birourile electorale judetene mai multe contestatatii impotriva presedintilor sectiilor de votare care nu au lasat alegatorii nedomiciliati in Bucuresti sa voteze deoarece nu mai aveau tiparite formulare tipizate pentru declartia pe propria raspundere, documente solicitate inainte de vot. In plus, Macovei a solicitat prelungirea programului sectiilor de votare din strainatate daca la ora 21. 00 inca mai este lume la coada.

45 de sectii de votare din strainatate, deschise inaintea Romaniei

In momentul inceperii votului in Romania, la ora locala 7. 00, romanii puteau vota deja in 45 de sectii din afara tarii. De asemenea, alte 50 de sectii din strainatate au fost deschise simultan cu cele din tara, votul decurgand in conditii normale, a anuntat Ministerul Afacerilor Externe.

ştiri din Politica

ştiri de la Antena3

actualitate, 17:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2184 seconds )