Libnet.ro
UNICEF

10:15

Miliarde Pib

Libnet Ro
Deficitul bugetar a crescut pana la 2,06% din PIB dupa primul trimestru al anului 2024

Deficitul bugetar a crescut pana la 2,06% din PIB dupa primul trimestru al anului 2024

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut dupa primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrandu-se la 35,88 miliarde de lei.

Deficitul bugetar a crescut, dupa primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut dupa primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrandu-se la 35,88 miliarde de lei, fata de 28,99 miliarde de lei sau 1,67% din PIB dupa primele doua luni, potrivit datelor publicate astazi de Ministerul Finantelor MF). Executia bugetului general consolidat in primele trei luni ale .

Deficitul Romaniei, aproape la jumatate din tinta pe intreg anul dupa un singur trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut dupa primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrandu-se la 35,88 miliarde de lei, fata de 28,99 miliarde de lei sau 1,67% din PIB dupa primele doua luni, potrivit datelor publicate de.

MF: Deficit de 2,06% din PIB, la trei luni

Executia bugetului general consolidat in primele trei luni ale anului 2024 s-a incheiat cu un deficit de 35,88 miliarde lei, respectiv 2,06% din PIB fata de deficitul de 22,75 miliarde lei, respectiv 1,42% din PIB aferent celor trei luni ale anului 2023.

Radiografia sectorului ONG din Romania: 127.000 de organizatii si aproximativ 127.000 de angajati. Salariatii si voluntarii se simt in burnout

In Romania sunt aproximativ 127. 000 de organizatii neguvernamentale, care in 2022 aveau in jur de 127. 000 de angajati si venituri totale de 21 de miliarde de lei aproximativ 1,51% din PIB), conform studiului Romania 2024. Sectorul neguvernamental. Profil, tendinte, provocari realizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile FDSC).

Stimularea dezvoltarii durabile si a cresterii economice a Bucurestiului: abordarea One United Properties

Conform proiectiilor The Economist, Romania va continua sa aiba una dintre cele mai mari rate de crestere economica din UE pana in 2028, iar capitala noastra se afla in fruntea acestei traiectorii. Bucurestiul este atractiv nu doar pentru semnificatia sa istorica, ci si pentru potentialul sau ca centru al inovatiei, de business sau cultural. Este a sasea cea mai mare capitala europeana si, istoric, contributia Bucurestiului la PIB-ul national a depasit 28%, prin urmare, anul acesta este estimat ca PIB-ul Capitalei sa fie de aproximativ 98 de miliarde de euro. Acest lucru face ca economia Bucurestiului sa surclaseze alte economii ale unor tari din regiune, precum Croatia, Serbia sau Slovenia.

Dezvoltarea prin investitii: cifrele care spun adevarul

Datele recent publicate de INS si Eurostat certifica, inca o data, justetea politicii PSD de guvernare, orientata catre investitii acompaniate de masuri sociale pentru combaterea efectelor crizei energetice si a cresterii preturilor. Astfel, Produsul Intern Brut a atins un nivel record de 1. 600 miliarde lei, PIB-ul per capita, dupa puterea de cumparare a ajuns la nivelul de 78% din media UE. Am devansat Ungaria, suntem aproape de Polonia, iar previziunile economistilor spun ca mentinand ritmul actual in doi ani o vom depasi.

Politica PSD de investitii publice masive, cheia cresterii economice si in 2024

Romania se numara printre tarile membre UE cu cele mai importante cresteri ale productiei industriale din blocul comunitar, arata datele publicate la 15 aprilie, de Oficiul European de Statistica Eurostat). Rezultatele confirma astfel efectul pozitiv al investitiilor masive promovate de Guvernul PSD in economia romaneasca. Anul trecut, valoarea investitiilor publice a fost la un nivel-record de 101 miliarde de lei, adica peste 20 de miliarde de euro. Pentru 2024, valoarea prognozata a acestora este de peste 120 de miliarde de lei, adica echivalentul a 7,2% din PIB.

in Grecia, turismul asigura o treime din PIB si cele mai multe locuri de munca

Contributia totala a turismului la economia Greciei in 2023 incluzand beneficiile directe si secundare) este estimata intre 62,8 si 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, conform unui studiu al Confederatiei Turistice Elene INSETE), informeaza publicatia Ekathimerini.

Grecia traieste din turism, care asigura o treime din PIB

Turismul joaca un rol crucial in economia Greciei, contribuind semnificativ la PIB-ul tarii. Potrivit unui studiu realizat de Confederatia Turistica Elena INSETE) si raportat de publicatia Ekathimerini, contributia totala a turismului la economia Greciei in 2023, inclusiv beneficiile directe si secundare, este estimata intre 62,8 si 75,6 miliarde de euro, reprezentand intre 28,5% si 34,3% .

Ekathimerini: Turismul asigura o treime din PIB si cele mai multe locuri de munca

Contributia totala a turismului la economia Greciei in 2023 incluzand beneficiile directe si secundare) este estimata intre 62,8 si 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, conform unui studiu al Confederatiei Turistice Elene INSETE).

Turismul asigura o trime din PIB-ul Greciei si cele mai multe locuri de munca din tara

Contributia totala a turismului la economia Greciei in 2023 este estimata intre 62,8 si 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, conform unui studiu al Confederatiei Turistice Elene.

Romania, campioana europeana la deficit de cont curent la nivel european

Uniunea Europeana a inregistrat un excedent de cont curent de 107,9 miliarde de euro 2,5% din PIB) in trimestrul patru din 2023, dupa un plus de 86,2 miliarde de euro 2% din PIB), arata datele Eurostat.

Letonia si Estonia propun statelor NATO sa stabileasca un anumit procent din PIB care sa fie folosit pentru a sprijini Ucraina

Finantarea fondului de 100 de miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei ar putea fi realizata daca statele membre NATO se pun de acord privind un anumit procent din PIB cu care sa contribuie, a declarat miercuri ministrul de externe din Letonia, Krisjanis Karins, citat de Reuters.

Cheltuielile statului cresc, deficitul bugetar este tot mai mare. Ce spun guvernantii?

In primele doua luni ale anului, deficitul bugetar a urcat la aproape 29 de miliarde de lei, adica 1,67% din PIB. Spre comparatie, in perioada similara a anului trecut, gaura de la buget a fost de 17 miliarde de lei, repectiv 1,07% din PIB. Asta in conditiile in care cheltuielile au crescut cu 27%, in .

Economia subterana in Romania: Statul pierde anual aproximativ 80 de miliarde de lei in colectarea taxelor Ce bani ar veni la buget prin plati digitale - Studiu

Romania pierde aproximativ 80 de miliarde de lei anual in colectarea taxelor prin economia subterana, caracterizata in special de munca nedeclarata, potrivit unui studiu realizat de Visa si compania de consultanta Kearney. O crestere de 5% in platile digitale timp de cinci ani consecutivi ar aduce o crestere a PIB-ului de aproximativ 7 miliarde de lei si o crestere a colectarii de taxe cu aproximativ 1,9 miliarde de lei, sustine studiul.

Caciu: 9% din PIB este contravaloarea proiectelor depuse pe noul exercitiu 2021-2027

Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene Adrian Caciu a anuntat ca 9% din PIB este contravaloarea proiectelor depuse pe noul exercitiu 2021-2027. Alaturat cu ceea ce ne vine de la Comisia Europeana pe exercitiul vechi, mai avem de incasat un miliard de euro, plus aceste 144 de miliarde, de exemplu, o sa ne aduca 5 miliarde de euro efectiv in visterie, a completat social-democratul.

Deficitul bugetar a crescut de doua ori pana la finele lunii februarie

Deficitul bugetar a urcat la 28,99 miliarde de lei dupa primele doua luni ale anului, reprezentand 1,67% din PIB, in crestere de 1,7 ori comparativ cu un sold negativ de 17,04 miliarde lei.

Deficitul bugetar a urcat la 1,67% din PIB dupa primele doua luni din 2024. in februarie, acesta a crescut de aproape trei ori in aceeasi perioada a anului trecut era de doar 1,07% din PIB

Deficitul bugetar a urcat la 28,99 miliarde de lei dupa primele doua luni ale acestui an, reprezentand 1,67% din PIB, arata datele publicate de Ministerul de Finante. Spre comparatie, in aceeasi perioada a anului trecut, deficitul era de 17,04 miliarde lei, respectiv 1,07% din PIB.

Deficitul bugetar a crescut de aproape doua ori in primele doua luni

Deficitul bugetar a urcat la 28,99 miliarde de lei dupa primele doua luni ale acestui an, reprezentand 1,67% din PIB, in crestere de 1,7 ori comparativ cu un sold negativ de 17,04 miliarde lei, respectiv 1,07% din PIB, raportat in aceeasi perioada a.

actualitate, 10:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2116 seconds )