Libnet.ro
UNICEF

20:00

Noul coronavirus schimba protocoalele de gasire a unui vaccin

Adevărul Adevărul,
Noul coronavirus schimba protocoalele de gasire a unui vaccin

Viteza foarte rapida de raspandire a noului coronavirus necesita un raspuns similar din partea producatorilor de vaccinuri si medicamente, care s-au vazut nevoiti sa-si reduca la cateva luni o munca ce dureaza in mod obisnuit ani buni pentru gasirea unor produse eficiente si sigure. continuă pe Adevărul

Studiu: restrictiile ridicate prematur ar putea conduce la un nou val de imbolnaviri, in lipsa unui vaccin impotriva noului coronavirus

Orasul Wuhan, provincia Hubei din China a ridicat miercuri carantina si restrictiile, intr-u cat nu au mai fost raportate cazuri noi de infectie cu noul coronavirus. Orasul a fost inchis timp de 76 de zile,.

De ce unii pacienti sunt asimptomatici, in timp ce pentru altii noul coronavirus este fatal. Explicatiile simple ale unui medic

Medicul clujean Dan Gheban explica, intr-o postare pe contul personal de Facebook, motivele pentru care organismul uman raspunde atat de diferit, de la caz la caz, la infectia COVID-19.

Ce animale se pot infecta cu noul coronavirus

Pisicile se pot infecta cu noul coronavirus, insa cainii nu ar fi vulnerabili la acesta, conform unui studiu publicat miercuri. Studiul, publicat pe site-ul revistei Science, a ajuns la concluzia ca si dihorii se pot infecta cu SARS-CoV-2, denumirea stiintifica a virusului care provoaca boala COVID-19. Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS) a anuntat ca va analiza transmiterea virusului intre oameni si animalele de companie.

CORONAVIRUS |Un nou focar de infectie in spitale: Asistenta infectata cu noul coronavirus in Tulcea

Primul caz de infectie cu noul coronavirus in randul personalului medical din judetul Tulcea a afost confirmat joi de catre autoritati. Este vorba despre o asistenta angajata a Spitalului Judetean de Urgenta.

Noua maici de la Manastirea Dragomirna, confirmate cu noul coronavirus

Noua maici de la Manastirea Dragomirna, din judetul Suceava, au fost confirmate cu noul coronavirus si fac tratament la manastire. in urma confirmarii testelor, Directia de Sanatate Publica DSP) Suceava a dispus ca lacasul de cult sa intre in carantina pentru 14 zile, transmite Mediafax.

Protocol specific privind managementul in caz de deces al pacientilor infectati cu noul coronavirus

In cazurile spitalizate pentru care in perioada internarii se confirma diagnosticul de infectie cu noul coronavirus, evolutia fiind urmata de deces, autopsia anatomopatologica a cadavrului pentru a confirmapreciza sau completa diagnosticul clinic de deces deja confirmat prin analize de laborator teste specifice) nu mai este necesara si este de evitat din cauza riscurilor de transmitere a bolii infectocontagioase - prevede protocolul privind managementul in caz de deces al pacientilor infectati cu noul coronavirus, aprobat prin ordin de ministru si publicat saptamana aceasta in Monitorul Oficial.

Primaria Capitalei cumpara 25 de ventilatoare mecanice si un computer tomograf pentru depistarea persoanelor infectate cu noul coronavirus

Primaria Capitalei achizitioneaza 25 de ventilatoare mecanice si un ansamblu mobil computer tomograf, capabil sa depisteze, zilnic, sute de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Bilantul deceselor ajunge la 270 in Romania. Alti cinci pacienti infectati cu noul coronavirus au murit

Bilantul persoanelor decedate in Romania se ridica vineri seara la 270, dupa ce alte cinci persoane si-au pierdut viata in urma infectarii cu noul coronavirus. Este vorba de pacienti cu varste cuprinse intre 42 si 72 de ani, care aveau si alte afectiuni medicale.

Cine sunt primii trei pacienti din Olt infectati cu noul coronavirus, declarati vindecati

Trei pacienti din Olt infectati cu noul coronavirus au fost declarati vindecati, Directia de Sanatate Publica Olt raportand astazi primele date. Printre ei, si primul pacient confirmat.

Bilantul deceselor ajunge la 265. Alte 8 persoane si-au pierdut viata in urma infectarii cu noul coronavirus

Bilantul deceselor in urma infectarii cu noul coronavirus ajunge la 265, dupa ce alte 8 persoane si-au pierdut viata. Este vorba despre pacienti cu varste cuprinse intre 46 si 80 de ani, cu alte afectiuni pre-existente.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 20:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2158 seconds )