Libnet.ro
UNICEF

01:05

Pentru prima oara in ultimii 26 de ani, reteaua electrica de transport a cazut in doua judete. Transelectrica prefera sa aloce cea mai mare parte din profit actionarilor, nu investitiilor

Hotnews Hotnews,
 Pentru prima oara in ultimii 26 de ani, reteaua electrica de transport a cazut in doua judete. Transelectrica prefera sa aloce cea mai mare parte din profit actionarilor, nu investitiilor

Zonele de nord din judetele Valcea si Arges au ramas miercuri timp de o ora si un sfert fara curent electric, fiind un fapt fara precedent in ultimii 26 de ani. In acea ora nimic nu a mai functionat, nici fabrici, nici hidrocentrale si nici CET Govora, iar traficul din Ramnicu Valcea a fost pur si simplu dat peste cap. Autoritatile au intrat in alerta. Pana acum, un lucru e cert: a fost o defectiune in reteaua Transelectrica, transportatorul national de energie. Cauzele nu se cunosc sau poate doar nu au fost facute publice. Insa, in acest context trebuie amintit ca investitiile Transelectrica in retea sunt mult sub planurile anuale, fapt confirmat atat de rapoartele de administrare ale companiei, cat si de un raport al Curtii de Conturi. Exact ca si in cazul Transgaz, Transelectrica face profituri uriase din tarife nejustificat de mari, reflectate apoi in facturile finale, din care 75% se repartizeaza la actionari, investitiile fiind mult neglijate. continuă pe Hotnews

Apple vrea sa vanda pentru prima oara obligatiuni in Taiwan, in valoare de 1 miliard de dolari

Apple intentioneaza sa emita pentru prima oara obligatiuni in Taiwan, in valoare de 1 miliard de dolari, au declarat surse apropiate situatiei, operatiune care ar alatura producatorul de iPhone-uri altor companii mari care au atras miliarde de dolari.

Pietele europene scad pentru prima oara in ultimele sase zile

Bursele din Europa au scazut ieri, pentru prima oara in ultimele sase zile, ca urmare a declinului din sectorul petrolier si cel al autoturismelor.

Istorie la Roland Garros. Pentru prima data in ultimii 20 ani doua jucatoare din afara topului 100 WTA patrund in sferturi

Miercuri s-a completat tabloul sferturilor de finala in turneul feminin de la Roland Garros, iar o privire aruncata asupra statisticilor din ultimii 20ani arata un lucru extrem de interesant.

Apple vrea sa atraga un miliard de dolari prin vanzarea pentru prima oara de obligatiuni in Taiwan

Gigantul Apple vrea sa emita pentru prima oara obligatiuni in Taiwan, in valoare de un miliard de dolari, apotrivit unor surse apropiate situatiei, aceasta operatiune urmand sa includa producatorul de iPhone-uri in grupul marilor companii care au atras miliarde de dolari pe piata de obligatiuni a insulei, relateaza Reuters.

Cinci elicoptere SMURD s-au prabusit in ultimii 13 ani

Saisprezece persoane si-au pierdut viata si alte patru au fost ranite in urma prabusirii elicopterelor SMURD, tragediile avand loc in ultimii 13 ani, scrie agentia Mediafax.

A baut 20 de doze de Red Bull pe zi, in ultimii patru ani. Cum a ajuns sa arate femeia. Medicii, ingroziti

Poveste demnaca jurnalele medicale, in Marea Britanie, acolo unde o femeie a baut 20 de doze de Red Bull pe zi, in ultimii patru ani. Medicii care au consultat-o au fost pur si simplu socati de rezultatul analizelor, scrie Daily Mail.

Incendii care au zguduit Romania in ultimii patru ani

Mai multe incendii au devastat cladiri si bunuri, in ultimii patru ani, in Romania. Pierderile sunt uriase, atat cele materiale cat si vieti omenesti. iata cronologia incendiilor produse in perioada 2012-2016.

Alegeri locale la Cluj-Napoca 2016: ce a promis si ce a realizat primarul Emil Boc in ultimii 4 ani

Promisiunile candidatului Emil Boc pentru perioada 2012-2016 includeau proiecte precum: tramvaiul pana in Floresti, Somesul navigabil, sediul pentru Filarmonica, centrul de industrii creative Buftea de Cluj, refatadizarea cladirilor din centru.

MFP a transmis bancilor noile plafoane pentru Prima Casa

Ministerul Finantelor a transmis miercuri catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii FNGCIMM), cat si catre bancile participante la programul Prima Casa datele privind alocarea plafoanelor pe fiecare institutie bancara in parte.

Ministerul Finantelor a transmis bancilor noile plafoane pentru Prima Casa dupa suplimentarea bugetului cu 500 mil.lei

Ministerul Finantelor a transmis miercuri catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii FNGCIMM), cat si catre bancile participante la programul Prima Casa datele privind alocarea plafoanelor pe fiecare institutie bancara in parte, anunta Mediafax.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2111 seconds )