Libnet.ro
UNICEF

08:30

Popa, BNR: Adoptarea euro in 2019 este un obiectiv fezabil si ambitios

Wall-Street Ro Wall-Street Ro,
Popa, BNR: Adoptarea euro in 2019 este un obiectiv fezabil si ambitios

Obiectivul de adoptare a monedei euro de la 1 ianuarie 2019 are o mare componenta politica, a afirmat joi viceguvernatorul BNR Cristian Popa, care considera ca este fezabil, dar si abitios in acelasi timp, reamintind ca Romania trebuie sa fie pregatita. continuă pe Wall-Street Ro

Popa, BNR: Adoptarea euro in 2019 este un obiectiv fezabil si ambitios

Obiectivul de adoptare a monedei euro de la 1 ianuarie 2019 are o mare componenta politica, a afirmat joi viceguvernatorul BNR Cristian Popa, care considera ca este fezabil, dar si ambitios in acelasi timp, reamintind ca Romania trebuie sa fie pregatita pentru a face fata rigorilor unei piete unice, scrie Mediafax. Obiectivul are o mare componenta politica. Cred ca este fezabil, cred ca este si ambitios. Eu am inteles-o ca pe o tinta pe care Romania si-o propune mai departe, a comentat Popa dupa conferinta de prezentare a raportului asupra inflatiei.

AUDIO Isarescu: Adoptarea euro in 2019 nu este in afara realitatii, dar necesita consens politic si evaluarea consecintelor

Obiectivul de adoptarea monedei unice europene in 2018 - 2019 nu este in afara realitatii, dar are nevoie de un consens politic puternic si de evaluarea consecintelor, in special a celor legate de alinierea preturilor, sustine guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, citat de Agerpres. Sprijinim orice obiectiv pe care factorul politic, intr-o maniera consensualizata il va stabili si ne vom spune parerea daca este realist sau nu. Despre 2018- 2019 eu nu cred ca este in afara de o anumita realitate, dar este bine, daca ne ancoram la acest obiectiv, sa punem niste termene intermediare, pentru ca nu se va intampla asa: la 1 ianuarie 2019 vine cineva cu bagheta si gata, ati intrat in zona euro. Trebuie sa stie oamenii despre ce este vorba, a declarat, marti, guvernatorul BNR, in cadrul unei conferinte de presa. Asculta in text interventia Guvernatorului.

Isarescu: Abordarea tarilor UE care inca nu au adoptat euro este asteptam si vom vedea. Ponta vrea adoptarea euro in 2019. Avem nevoie de un nivel de trai bun

Tarile membre ale Uniunii Europene care nu au adoptat inca moneda unica europeana par a avea o abordare de tipul asteptam si vom vedea in privinta intrarii in zona euro, desi in momentul aderarii la UE au anuntat date certe in acest sens, sustine guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, intr-o prezentare postata pe site-un BNR, pe care a sustinut-o la o intalnire cu ambasadorii statelor UE.

Popa, BNR: Tot mai putine credite in franci elvetieni

Expunerea in franci elvetieni din totalul creditelor luate de persoane si intreprinderi este de 4,1%, a declarat joi viceguvernatorul BNR Cristian Popa. El apreciaza ca rata este mult mai mica decat in alte tari si spune ca o mare parte a imprumuturilor a fost refinantata in euro in perioada 2009-2010.

Popa, BNR: Expunerea pe creditele in franci elvetieni este mica, multe au fost deja refinantate

Expunerea in franci elvetieni in total credite catre sectorul privat este in prezent de 4,1%, a declarat joi viceguvernatorul BNR Cristian Popa, care apreciaza ca rata este mult mai mica comparativ cu alte tari intrucat o mare parte a imprumuturilor a.

Ministrul polonez de Externe: Criza din Ucraina va accelera pregatirile Poloniei pentru adoptarea euro

Criza din Ucraina va accelera pregatirile Poloniei pentru adoptarea euro, a declarat joi ministrul Afacerilor Externe al acestei tari, Radoslaw Sikorski, citat de AFP. Evenimentele care au loc in Ucraina ne vor.

Romania a anuntat CE ca adoptarea euro va deveni un obiectiv realizabil din 2019

Romania a transmis Comisiei Europene noul program de convergenta, pentru perioada 2014-2017, anuntandu-i pe oficialii de la Bruxelles ca angajamentul de adoptare a monedei euro va deveni un obiectiv realizabil si necesar la data de 1.

Guvernul a anuntat in mod oficial ca vrea aderarea la euro in 2019. Isarescu pune conditii si cere consens larg si termene clare

Liviu Voinea, ministrul Bugetului, a anuntat oficial, la reuniunea consiliului ECOFIN, ca Guvernul Romaniei a stabilit data de 1 ianuarie 2019 ca data pentru aderarea la zona euro. in schimb, Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, spune ca fixarea unui obiectiv ambitios ar putea avea efecte de mobilizare a tarii, dar presupune o buna intelegere din partea politicienilor, stabilirea unor termene clare si consens politic si social.

Adoptarea euro ne-ar reduce puterea de cumparare

Tendinta de egalizare a preturilor, rotunjirile practicate de comercianti si disparitia unei parghii de ajustare a economiei care sa suplineasca taierile de salarii si pensii ori majorarea de taxe sunt principalele efecte negative ale adoptarii euro, ce anuleaza efectele bune scaderea costurilor in tranzactiile transfrontaliere).

Ministerul Finantelor: 1 ianuarie 2019 este data tinta pentru trecerea la moneda euro

Romania are si-a propus ca data tinta pentru trecerea la moneda europeana 1 ianuarie 2019, informeaza Ministerul Finantelor Publice. Guvernul Romaniei a stabilit 1 ianuarie 2019 ca data tinta pentru.

actualitate, 08:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2108 seconds )