Libnet.ro
UNICEF

01:06

Raportul Curtii de Conturi pe 2014: Prejudicii de zeci de milioane de lei la Loteria Romana

Hotnews Hotnews,
 Raportul Curtii de Conturi pe 2014: Prejudicii de zeci de milioane de lei la Loteria Romana

Inspectorii Curtii de Conturi a descoperi multe nereguli la Compania Nationala Loteria Romana, valoarea prejudiciilor in 2014 fiind de multe zeci de milioane de lei. Printre constatari se afla si nerespectarea contractului controversat incheiat in octombrie 2013 cu firma Novo VLTech Solutions, apartinand grupului austriac Novomatic. Asa cum a atras atentia si HotNews. ro in mai multe randuri, Curtea de Conturi arata ca nu au fost respectate clauzele contractuale privind instalarea unui numar de 10. 000 de terminale de videoloterie. De asemenea, Novo VLTech Solutions nu a fost emisa o garantie in favoarea Loteriei de cel putin 75 de milioane euro. Mai mult, Loteria nu s-a asigurat printr-o scrisoare de garantie bancara ca Novo VLTech Solutions vor livra terminalele de videoloterie. continuă pe Hotnews

Raportul Curtii de Conturi pe 2014: Prejudicii de 1,7 miliarde de lei si nereguli financiare de 22,7 miliarde de lei la institutiile de stat

Inspectorii Curtii de Conturi au descoperit, in urma verificarii modului in care a fost cheltuit banul public in exercitiul bugetar 2014, prejudicii si nereguli financiar-contabile uriase la institutiile de stat. Impactul financiar al prejudiciilor a fost evaluat la 1,76 miliarde lei 395,7 milioane euro). Au mai fost constatate nereguli financiar-contabile de 22,74 miliarde lei 5,1 miliarde euro), cele mai multe fiind cauzate de erori de inregistrare a unor operatiuni. De asemenea, abaterile care au dus la neincasarea unor venituri bugetare, impactul financiar fiind calculat la 3,6 miliarde lei 812,9 milioane euro).

Ce au invatat primarii bucuresteni din raportul Curtii de Conturi care arata risipa din afacerea panseluta? In 2016 primariile de sector dau circa 400 milioane de lei pentru intretinerea spatiilor verzi

Cele sase primarii de sector din Bucuresti vor sa dea in 2016 circa 400 milioane de lei pentru intretinerea parcurilor si a spatiilor verzi, potrivit propunerilor de buget pe anul in curs, o suma asemanatoare cu cea alocata in anii trecuti. Cea mai mare suma este alocata de Primaria sectorului 3 - 109 milioane lei, urmata de Primaria sector 6 - 85 milioane lei si de Primaria sector 1 - 83 milioane lei. Sectorul 2 a alocat doar 60 milioane de lei pentru aceasta activitate, iar sectorul 4 - 30 milioane lei, cea mai mica suma. Primaria sectorului 5 continua sfidarea la adresa cetatenilor si incalca legea transparentei nepublicand nici in acest an pe site proiectul de buget, iar bugetul pe 2015 este publicat incomplet.

Prejudicii de milioane de lei descoperite de Curte de Conturi in activitatea unor institutii din Alba

Curtea de Conturi a descoperit in 2014 prejudicii de milioane de lei in activitatea desfasurata de mai multe institutii publice. in raportul facut public sunt oferite exemple de la Primaria Alba Iulia, Primaria Sebes, Spitalul Judetean si institutii subordonate Consiliului Judetean.

Ministerul Economiei spera sa obtina 56 milioane lei din privatizarea Santierului Naval Mangalia, Plafar si Sanevit

Ministerul Economiei a bugetat venituri de 56 milioane lei in acest an din privatizarea a trei companii, dar inca nu stie daca Guvernul vrea sa le vanda. Cele trei companii propuse la privatizare sunt Santierul Naval Mangalia, Plafar si Sanevit 2003.

Curtea de Conturi: In 2014, Guvernul a majorat de 15 ori fondul de rezerva, fiind facute alocari fara respectarea prevederilor legale

Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului a fost majorat in anul 2014 de aproximativ 15 ori, pana la suma de 2,3 miliarde de lei, se arata in raportul Curtii de Conturi pe 2014. Mai mult, pentru o mare parte din cheltuielile facute prin Fondul de rezerva nu au fost indeplinite conditiile de incadrare in categoria urgente sau neprevazute. De altfel, este o situatie constata in fiecare an de inspectorii Curtii de Conturi.

OMV Petrom aloca pana la 15,85 milioane lei pentru forare de puturi de alimentare cu apa dulce

OMV Petrom aloca, din surse proprii, intre 324. 676 si 15,85 milioane de lei, fara TVA, pentru lucrari de proiectare, executie si mentenanta pentru puturi de alimentare cu apa dulce si captari de apa, potrivit unui anunt de participare publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice SEAP), citat de Agerpres.

OMV Petrom aloca 15,85 milioane lei pentru forare de puturi de alimentare cu apa dulce

OMV Petrom aloca, din surse proprii, intre 324. 676 si 15,85 milioane de lei, fara TVA, pentru lucrari de proiectare, executie si mentenanta pentru puturi de alimentare cu apa dulce si captari de apa, potrivit unui anunt de participare publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice SEAP), citat de Agerpres.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:06

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1996 seconds )