Libnet.ro
UNICEF

05:45

Razboiul pestei porcine, intre medicii veterinari si proprietarii de porci. Oamenii sacrifica animale, nu inteleg

Adevărul Adevărul,
Razboiul pestei porcine, intre medicii veterinari si proprietarii de porci. Oamenii sacrifica animale, nu inteleg

Autoritatile din judetul Ialomita sunt in stare de razboi din cauza pestei porcine africane care se extinde cu rapiditate si omoara zilnic aproximativ intre 6 si 10 animale. Pana in prezent au fost confirmate 6 focare in localitatile Giurgeni, Luciu, Gura Ialomitei, Bordusani, Facaeni si Fetesti, iar aproximativ 700 de animale au fost ucise preventiv. continuă pe Adevărul

Decizie de ultima ora a Guvernului in incercarea de a stopa raspandirea virusului pestei porcine

Guvernul a convocat pentru miercuri comitetul national pentru combaterea bolilor pentru a autoriza masuri suplimentare in vederea combaterii virusului pestei porcine. Am avut o intalnire cu ministrii.

Au inceput platile compensatorii in cazul pestei porcine. Cati bani primesc crescatorii de porci ai caror animale au fost omorate

ANSVSA a anuntat ca a inceput plata primelor despagubiri, acestea acordandu-se atat pentru animalele ucise in cazul masurilor care se intreprind pentru lichidarea rapida a focarelor de boala, cat si pentru pagube colaterale.

VIDEO Primarii buzoieni au fost instruiti cum sa actioneze la primele semne ale pestei porcine africane

Pesta porcina africana se apropie de Buzau, motiv pentru care autoritatile au sunat mobilizarea la Prefectura. Peste 80 de primari din localitatile buzoiene au fost convocati in sedinta cu specialistii sanitar-veterinari, pentru a afla cum trebuie sa limiteze extinderea virusului dinspre Ialomita si Braila, unde au fost confirmate focare ale maladiei. Cel mai apropiat focar de pesta porcina africana se afla la 73 de kilometri de judetul Buzau.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 05:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2154 seconds )