Libnet.ro
UNICEF

15:45

Regizoarea si scenarista Malvina Ursianu a murit la varsta de 88 de ani

B1 B1,
Regizoarea si scenarista Malvina Ursianu a murit la varsta de 88 de ani

Regizoarea si scenarista Malvina Ursianu a decedat la varsta de 88 de ani. Malvina Ursianu s-a nascut la 19 iunie 1927, in comuna Gusoieni, judetul Valcea, intr-o familie de boieri. A studiat Istoria Artelor. continuă pe B1

A murit regizoarea Malvina Ursianu

Regizoarea si scenarista Malvina Ursianu a murit miercuri noapte, la varsta de 88 de ani. Cunoscuta pentru filme precum Figurantii, intoarcerea lui Voda Lapusneanu sau Gioconda fara suras, ea a ramas in memoria cinefililor si pentru felul in care s-a raportat la perioada comunista, fiind o disidenta anchetata si chiar condamnata pentru sabotaj ideologic si anticomunism.

Doliu in cinematografia romaneasca: Regizoarea Malvina Ursianu a incetat din viata

Regizoarea si scenarista Malvina Ursianu, un reper al cinematografiei romanesti, a murit, in noaptea de miercuri spre joi, la varsta de 88 de ani.

Academicianul Laurentiu Popescu, medicul care a descoperit telocitele, a murit la varsta de 71 de ani

Academicianul Laurentiu Popescu, care din 1993 era director al Institutului National de Patologie Victor Babes din Bucuresti, a murit la varsta de 71 de ani. Medicul a devenit celebru dupa ce a descoperit telocitele, un tip de celule umane cu rol regenerativ, capabile sa vindece inima pacientilor care au suferit un infart miocardic.

Doliu in lumea filmului din Romania. O mare regizoare a murit

Regizoarea si scenarista Malvina Ursianu, un reper al cinematografiei romanesti, a murit la varsta de 88 de ani, in noaptea de miercuri spre joi, a declarat Laurentiu Damian, presedintele Uniunii Cineastilor din.

Reactiile publice la moartea regizoarei Malvina Ursianu

Senaristul si regizorul Laurentiu Damian a declarat ca pierderea regizoarei Malvina Ursianu, care a murit in noaptea de miercuri spre joi, reprezinta un gol in ceea ce priveste filmul de autor, eleganta si aristocratia unui regizor.

ştiri de la B1

actualitate, 15:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2556 seconds )