Libnet.ro
UNICEF

01:05

Socialistul Igor Dodon si candidatul pro-european Maia Sandu, in turul al II-lea

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Socialistul Igor Dodon si candidatul pro-european Maia Sandu, in turul al II-lea

Noul presedinte al Republicii Moldova va fi decis pe 13 noiembrie, cand se vor confrunta, in al doilea tur de scrutin, candidatul pro-rus, Igor Dodon, si candidata Partidului Actiune si Solidaritate, Maia Sandu. continuă pe Ziarul Bursa

Socialistul Igor Dodon si candidatul pro-european Maia Sandu, in turul al II-lea

ACTUALIZARE 11:12 Theodor Paleologu: Mai e o sansa - mica, dar reala - ca Maia Sandu sa cistige alegerile prezidentiale Deputatul Theodor Paleologu considera ca Maia Sandu, candidatul pro-european la presedintia Republicii Moldova, are o sansa ''mica, dar reala '' de a castiga alegerile. *ACTUALIZARE 10:53 Gorghiu: Turul al doilea de scrutin, o sansa pentru pastrarea orientarii pro-europene *ACTUALIZARE 10:45 Adrian Nastase: Primul tur al alegerilor de la Chisinau ne-a aratat ca exista o fractura in Republica Moldova *ACTUALIZARE 09:42 Basescu: Maia Sandu va castiga alegerile prezidentiale cu 53% .

HARTA ROSIE a Republicii Moldova: Unde a castigat alegerile socialistul Igor Dodon si care au fost putinele raioane unde s-a impus candidatul pro-european Maia Sandu (FOTO)

Dupa alegerile prezidentiale din Moldova, Comisia Electorala Centrala a aratat datele preliminare pentru fiecare raion judet) din tara. Concret, socialistul Igor Dodon a castigat 26 de raioane,.

Noul presedinte al Republicii Moldova, decis peste doua saptamani: Socialistul Igor Dodon si pro-europeana Maia Sandu se vor confrunta in turul al II-lea al alegerilor

Numele noului presedinte al Republicii Moldova va fi cunoscut peste doua saptamani, cand socialistul pro-rus Igor Dodon si Maia Sandu, candidatul comun sustinut de 3 partide pro-europene, se vor confrunta in cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, programat pe 13 noiembrie. Potrivit rezultatelor oficiale partiale anuntate de Comisia Electorala Centrala de la Chisinau dupa prelucrarea a 99,5% dintre procesele verbale din sectiile de votare, Igor Dodon a obtinut 48,5% din voturi, iar Maia Sandu 38,2%, scrie Reuters. Este pentru prima oara dupa 15 ani cand modovenii isi aleg presedintele prin vot direct. Igor Dodon, castigatorul primului tur al alegerilor, vrea sa puna capat apropierii tarii sale de Uniunea Europeana si sa o reorienteze catre Rusia, pe fondul nemultumirii publice profunde fata de prooccidentalii aflati la putere si in timpul carora statul s-a confruntat cu tulburari economice.

PROFIL Alegeri Moldova: Cine este Igor Dodon, candidatul stangii pro-Kremlin la prezidentiale

Principalul candidat al stangii in alegerile prezidentiale din Republica Moldova, Igor Dodon, a fost la un pas sa fie ales sef al statului din primul tur. Asemenea Maiei Sandu, Igor Dodon este relativ tanar 41 de ani), are studii de economie si a mizat pe mesaje antioligarhice in campania electorala. Spre deosebire de Maia Sandu, el a a avut tangente cu lumea afacerilor, a fost asociat cu transferuri de bani prin paradisuri fiscale si cu folosirea activelor oligarhului Vladimir Plahotniuc. Dar, mai presus de toate, el militeaza puternic pentru apropierea Republicii Moldova de Rusia lui Vladimir Putin si indepartarea ei de Uniunea Europeana.

Suspiciuni de plagiat asupra tezei de doctorat a lui Igor Dodon: Candidatul socialist la presedintia Republicii Moldova ar fi preluat pasaje din lucrarile unor autori romani, fara citarea sursei (FOTO)

Politicianul prorus Igor Dodon, candidat din partea Partidului Socialistilor la functia de presedinte al Republicii Moldova, este suspectat ca si-ar fi plagiat teza de doctorat, informeaza.

O duduie, evident fara nicio sansa, care ar face mai mult rau decat Armata Rosie! Ce declara Victor Ponta despre Maia Sandu, candidatul pro-european la presedintia Republicii Moldova (FOTO)

Victor Ponta a avut o postare extrem de dura pe pagina personala de Facebook, in 14 septembrie, in care isi profunda nemultumire pe faptul ca in Romania se contureaza un sprijin.

LIVE TEXT Alegeri prezidentiale in Republica Moldova, rezultate oficiale partiale: Igor Dodon - 48,71%, Maia Sandu - 37,95%. Cei doi candidati merg in turul II

Candidatul socialist pro-rus Igor Dodon este cotat ca fiind castigatorul alegerilor prezidentiale din Republica Moldova, cu 52,42% din voturi, potrivit primelor rezultate oficiale partiale anuntate de Comisia Electorala Centrala de la Chisinau dupa prelucrarea a 55,31% din procesele verbale din sectiile de votare, scrie Unimedia. md. Daca scorul lui Dodon se mentine la peste 50% pana la finalul numararii voturilor, inseamna ca acesta a castigat alegerile prezidentiale din primul tur. Candidata pro-europeana Maia Sandu a obtinut 33,99% din voturi. -------------------------Ora 1:38: Igor Dodon - 48,71%, Maia Sandu - 37,95%, 98,08% dintre procesele verbale prelucrate. Ora 1:16: Igor Dodon - 48,82%, Maia Sandu - 37,87%, 97,60% din procesele verbale prelucrate. Ora 1:12: Cum s-a votat la Chisinau: Socialistul Dodon a invins insectoarele Botanica, Rascani, Centru si Buiucani. Maia Sandu a invins doar in sectorul Ciocana, dar a fost preferata in 14 din cele 18 suburbii. In 4 suburbii - Cricova, Stauceni, Vadu lui Voda si Vatra - a fost invingator Igor Dodon. sursa: Unimedia)Ora 0:53: Igor Dodon - 48,99%, Maia Sandu - 37,70%, 97,02% din procesele verbale prelucrate. Ora 0:49: Igor Dodon - 49,09%, Maia Sandu - 37,60%, 96,88% din procesele verbale prelucrate. Ora 0:41: Igor Dodon - 49,13%, Maia Sandu - 37,60%, 96,35% din procesele verbale prelucrate. Ora 0:33: 95,82% din buletinele de vot prelucrate: Igor Dodon - 49,21%, Maia Sandu - 37,51%. Ora 0:29: Prima reactie a Maiei Sandu: Ne vedem in turul II. Votul de astazi, prima victorie si primul pas catre o viata demna. Ora 0:22: Igor Dodon - 49,27%, Maia Sandu - 37,44%, 95,15%, din procesele verbale prelucrate. Ora 0:15: Igor Dodon - 49,43%, Maia Sandu - 37,3%, dupa prelucrarea a 94,43% din procesele verbale. Ora 0:02: Igor Dodon - 49,66%, Maia Sandu - 37,02%, 92,70% din procesele verbale prelucrate.

Maia Sandu, catre Igor Dodon: Nu eu va voi invinge in turul doi, ci oamenii!

Candidatul comun al PAS, PLDM si PPDA la functia de presedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, a organizat luni, 31 octombrie, o conferinta de presa in care a indemnat tot cetatenii sa se mobilizeze pentru turul doi al alegerilor prezidentiale. Sandu considera ca doar prin mobilizarea moldovenilor il va putea invinge pe socialistul Igor Dodon.

Maia Sandu si Igor Dodon, favoritii la presedintia Republicii Moldova. Cum se pozitioneaza candidatii fata de Romania si problema transnitreana

Favoritii pentru functia de presedinte al Republicii Moldova sunt potrivit tuturor analizelor si sondajelor, Igor Dodon, candidatul socialistilor care doreste sa reorienteze tara spre interesele Rusiei, si Maia Sandu, candidatul de centru dreapta PAS), adept al aderarii Moldovei la Uniunea Europeana. Pozitia candidatei PAS s-a consolidat zilele trecute, dupa ce presedintele democratilor, Marian Lupu, s-a retras din competitie in favoarea ei.

Republica Moldova isi alege presedintele. Cum poate castiga Maia Sandu in turul 2

Primul tur al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova s-a incheiat cu un scor favorabil socialistului pro-rus, Igor Dodon, pentru care au votat 48,26% din alegatori 670. 831 voturi). Pro-europeana Maia Sandu, a fost votata de 38,42% dintre alegatorii care s-au prezentat la vot 522. 639 voturi), scrie istoricul Marius Diaconescu pe blogul sau de pe adevarul. ro.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2558 seconds )