Libnet.ro
UNICEF

01:05

Solutie de criza: Guvernul va adopta o ordonanta de urgenta privind interceptarile

România Liberă România Liberă,
Solutie de criza: Guvernul va adopta o ordonanta de urgenta privind interceptarile

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat, joi, ca Guvernul a lucrat la o ordonanta de urgenta privind interceptarile si vineri seara, dupa sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, Executivul o va adopta. continuă pe România Liberă

Solutie de criza: Guvernul va adopta o ordonanta de urgenta privind interceptarile

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat, joi, ca Guvernul a lucrat la o ordonanta de urgenta privind interceptarile si vineri seara, dupa sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, Executivul o va adopta.

Ministrul Justitiei: Ordonanta de urgenta privind regimul interceptarilor va fi aprobata vineri / Se va folosi in continuare infrastructura SRI

Guvernul va adopta vineri o ordonanta de urgenta care sa reglementeze regimul interceptarilor, dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca formularea potrivit careia supravegherea tehnica poate fi executata si de alte organe specializate ale statului - respectiv SRI - nu este conforma cu legea fundamentala.

UPDATE. Ordonanta de urgenta a Guvernului privind interceptarile

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat, joi, ca Guvernul a lucrat la o ordonanta de urgenta privind interceptarile si vineri seara, dupa sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, Executivul o va adopta, transmite Agerpres.

Ministrul Raluca Pruna: Vineri seara, dupa sedinta CSAT, vom adopta o Ordonanta de Urgenta. Procurorii vor folosi infrastructura SRI

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a anuntat, joi, ca parchetele vor folosi infrastructura SRI pentru interceptari, proiectul de Ordonanta de Urgenta urmand sa fie avizat vineri in CSAT si apoi aprobat in sedinta extraordinara a Guvernului.

CSAT a avizat ordonanta de urgenta privind regimul interceptarilor: parchetele vor folosi infrastructura SRI

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a avizat favorabil ordonanta de urgenta privind unele masuri pentru punerea in executare a mandatelor de supraveghere tehnica dispuse in procesul penal, a anuntat, vineri, presedintele Klaus Iohannis.

Sedinta CSAT de urgenta dupa decizia Curtii Constitutionale privind interceptarile

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii CSAT) se va reuni in sedinta de urgenta vineri seara pentru a discuta efectele deciziei Curtii Constitutionale privind interceptarile, transmit televiziunile de stiri. Sedinta CSAT va avea loc imediat dupa intoarcerea presedintelui Iohannis din vizita in Israel si Palestina. Vom reveni.

Cum argumenteaza doi judecatori ai Curtii Constitutionale ca exceptia de neconstitutionalitate privind interceptarile trebuia respinsa ca inadmisibila: Fara legatura cu solutionarea cauzei, de competenta instantelor de judecata

Decizia Curtii Constitutionale privind interceptarile a avut o opinie separata, semnata de doi judecatori, Maya Simona Teodoroiu si Tudorel Toader, care au considerat ca exceptia de neconstitutionalitate ar fi trebuit respinsa ca inadmisibila, deoarece nu avea legatura cu solutionarea cauzei si era legata de interpretarea si aplicarea legii, aspecte ce intra in competenta instantelor de judecata.

Tariceanu, Basescu si o membra a Uniunii Judecatorilor saluta decizia CCR privind interceptarile

Calin-Popescu Tariceanu, Traian Basescu si Dana Garbovan, membra a Uniunii Nationale a Judecatorilor, considera ca decizia CCR privind interceptarile SRI in justitie este corecta si normala. Presedintele Senatului a spus ca decizia Curtii pune lucrurile intr-un fagas corect, iar Basescu, a declarat ca era necesara interventia CCR. Dana Garbovan, membra a Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, a apreciat ca aceasta este un pas spre normalitate.

Guvernul pregateste o ordonanta de urgenta pentru interceptarile SRI. Ce prevede ordonanta

Ministrul Justitiei ,Raluca Pruna, a sustinut o declaratie de presa, joi seara, de la Palatul Victoria. intrebata care este pozitia Ministerului Justitiei in chestiunea legata de interceptarile SR.

Proiect OUG: Cum vor fi facute interceptarile dupa decizia CCR

Centrul National de Interceptare a Comunicatiilor, structura in cadrul SRI, este desemnat cu rolul de a obtine, prelucra si stoca informatii in domeniul securitatii la cererea organelor de urmarire penala, se arata in proiectul Ordonantei de Urgenta privind interceptarile.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2012 seconds )