Libnet.ro
UNICEF

20:00

Sova: Noul Cod il lasa pe Basescu fara imunitate

Antena3 Antena3,
Sova: Noul Cod il lasa pe Basescu fara imunitate

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova, a declarat, sambata, la QA cu Alessandra Stoicescu, ca noul Cod de procedura penala il lasa pe Basescu fara imunitate. Potrivit lui Dan. continuă pe Antena3

Surse: Haineala, la Guvern pentru discutii despre noul Cod Penal.

Fostul presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii CSM), Oana Schmitd-Haineala, se afla, joi dupa-amiaza, la sediul Guvernului, unde va discuta despre noul Cod Penal, relateaza Agerpres, citand surse politice. Citeste si: Basescu: Imi asum promulgarea Codului de Procedura Penala. Daca premierul Ponta nu-si asuma o ordonanta de urgenta care sa corecteze codurile isi pune emblema coruptiei Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat joi, dupa sedinta CSM, ca va redacta proiectul .

Noul Cod Penal, mai bland cu soferii. Vedeti cum puteti scapa daca va prinde politia ...

Noul Cod Penal, care intra in vigoare de maine, aduce modificari importante in favoarea soferilor care incalca regulile de circulatie. Astfel, vechile reglementari prevedeau ca un conducator auto prins cu o alcoolemie in sange de 0,8 grame la mie risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani. Insa de la 1 februarie, cei care se urca bauti la volan pot scapa doar cu o amenda penala, in functie de gravitatea faptei comise in aceasta stare. Mai mult, noul Cod Penal lasa o portita importanta .

Noul cod penal. Cum pot scapa de pedeapsa soferii care au consumat alcool.

Noul cod penal, care intra in vigoare de maine, aduce modificari importante in favoarea soferilor care incalca regulile de circulatie. Astfel, vechile reglementari prevedeau ca un conducator auto prins cu o alcoolemie in sange de 0,8 grame la mie risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani. Insa de la 1 februarie, cei care se urca bauti la volan pot scapa doar cu o amenda penala, in functie de gravitatea faptei comise in aceasta stare. Mai mult, noul cod penal lasa o portita importanta .

Ponta: Sambata intra in vigoare noul Cod Penal. Important este ca nu mai amanam, ca nu putem sa mai amanam

Premierul Victor Ponta a subliniat in deschiderea sedintei de Guvern de miercuri ca intrarea in vigoare a noului Cod Penal nu mai poate fi amanata. Acesta va intra in vigoare sambata, la 1 februarie, fiind unul dintre obiectivele asumate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare. In cazul in care apar probleme pe parcurs, acestea vor fi luate in discutie doar in cazul in care vor fi semnalate de Consiliul Superior al Magistraturii, Inalta Curte de Casatie si Justitie si Parchetul General, a precizat Ponta. Premierul nu a facut nicio precizare privind eventuale modificari la noul Cod Penal care ar putea sa fie facute in sedinta de miercuri. UPDATE In informarea de presa privind actele normative incluse pe agenda sedintei de Guvern de miercuri nu apare niciun act legislativ pentru modificarea noului Cod Penal. De ce noul Cod Penal este criticat de societatea civila: interceptarile vor fi mult mai dificile in cazul demnitarilor acuzati de coruptie.

Noul Cod Penal a intrat in vigoare. VEZI ce se schimba

Noul Cod Penal a intrat in vigoare azi-noapte la ora 00:00. 400 de detinuti ar putea fi eliberati in baza noului Cod. 200 dintre ei au depus deja cereri la ANP. Noul cod de procedura penala prevede.

Noul Cod Penal si noul Cod de Procedura Penala au intrat in vigoare.

Noul Cod Penal si cel de Procedura Penala au intrat in vigoare de sambata. Inalta Curte de Justitie si Casatie, CSM, DNA si alte institutii au transmis premierului punctele lor de vedere referitoare la erorile din noile coduri care vor bulversa sistemul judiciar din Romania si vor face imposibila instrumentarea dosarelor pentru parlamentari si ministri. Noile acte normative vor dezincrimina fapte grave sau vor reduce pedepsele pentru infractiuni grave. In plus, sistemul nu este pregatit cu .

Noul cod penal. Cum pot scapa de pedepasa soferii care au consumat alcool.

Noul cod penal, care intra in vigoare de de la 1 februarie, aduce modificari importante in favoarea soferilor care incalca regulile de circulatie. Astfel, conducatorii auto care sunt prinsi cu o alcoolemie in sange de peste 0,8 grame la mie pot scapa, de la 1 februarie doar cu o amenda. Vechile acte normative nu prevedeau o astfel de sanctiune usoara, ci doar inchisoarea de la unu la 5 ani sau amenda. O alta modificare importanta adusa de noul cod penal se refera la momentul in care este .

Un articol din noul Cod penal ar putea inchide definitiv DOSARELE TORTIONARILOR

Un articol din noul Cod penal, care intra in vigoare maine, ar putea inchide definitiv dosarele tortionarilor, scriu jurnalistii de la Gandul. Mai exact, in noul Cod penal la articolul privind genocidul nu mai.

Totul despre noul Cod Penal

Incepand de sambata persoanele judecate in dosare penale vor putea ataca o singura data o decizie a instantei, iar pedepsele pentru faptele de coruptie se vor reduce, ceea ce va aduce automat si diminuarea perioadei de prescriere. in plus, interceptarile se vor putea efectua doar dupa ce s-a inceput urmarirea penala. Noul Cod Penal aduce si termenul de arest la domiciliu, dar si cel de eutanasie.

Laura Codruta Kovesi, despre noul Cod Penal: Daca legea va fi in vigoare si doar o zi, in dosarele in curs poate interveni prescriptia

Laura Codruta Kovesi, procurorul-sef DNA, a comentat noul Cod Penal la televiziunea Digi24. Codul a starnit deja controverse, urmand sa intre in vigoare de la 1 februarie.

ştiri de la Antena3

actualitate, 20:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2321 seconds )