Libnet.ro
UNICEF

12:15

Specialisti Angajati

Libnet Ro
Analiza UPT: Valul de concedieri din SUA, in domeniul IT and C, nu s-a resimtit in vestul Romaniei

Analiza UPT: Valul de concedieri din SUA, in domeniul IT and C, nu s-a resimtit in vestul Romaniei

Rata de angajabilitate a studentilor este unul dintre factorii principali luati in considerare atunci cand Universitatea Politehnica Timisoara isi creioneaza strategia pentru viitor. Din acest motiv, in fiecare an specialistii UPT analizeaza cum s-au integrat absolventii in piata muncii, la un interval de 18 luni de la finalizarea studiilor. Desi multi dintre studenti sunt angajati inca din anul II sau III de studiu, dupa absolvire fac trecerea de la locuri de munca part-time la full-time sau trec de la pozitii entry-level la specialisti. Din acest motiv, perioada de un an si jumatate de la data absolvirii este una relevanta pentru verifica daca tanarul are stabilitate dupa ce a devenit specialist in domeniul studiat.

4 aspecte de luat in considerare la alegerea unei firme de protectia muncii

Protectia muncii este un aspect important atat pentru angajator, cat si pentru angajati. Masurile de SSM sau protectia muncii reprezinta totalitatea masurilor luate pentru oferirea unui mediu de lucru sigur si respectarea cerintelor legale. Nerespectarea cerintelor legale actualizate poate avea urmari grave asupra companiei, de aceea este important sa va asigurati ca lucrati cu specialisti .

CNAS organizeaza concurs pentru a angaja trei IT-isti. Salariul ajunge la 37.000 de lei brut

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate anunta scoaterea la concurs a 3 posturi de specialisti in tehnologia informatiei IT-isti). Institutia cauta un expert hardware si virtualizare, un expert baze de date si un expert dezvoltare si operare DevOps). Castigatorii concursului vor fi angajati pe perioada determinata, iar salariile pot ajunge la peste 37. 000 de lei brut.

Romania, o forta in Europa. Suntem pe primul loc la specialisti intr-un domeniu vital

Romania devine campioana europeana in domeniul IT, iar femeile isi castiga tot mai mult teren in acest sector, potrivit unei platforme de recrutare specializate. Mai exact, cu 40% dintre angajati fiind femei, tara se afla pe locul al doilea in Europa ca numar de specialisti IT. Romania, plina de IT-isti Potrivit comunicatului emis de BestJobs, .

BMW va deschide un centru de solutii IT la Cluj si ar putea ajunge sa aiba acolo cateva mii de angajati in 2027, alaturi de o companie partenera

BMW Group si NTT DATA Romania au semnat un acord pentru infiintarea unui joint-venture la Cluj, fiind primul pas pentru crearea unui centru de dezvoltare a solutiilor de IT pentru business. Colaborarea va porni cu 120 de specialisti software, anunta BMW.

bestjobs: 3 din 5 angajati in IT and andC se asteapta ca 2024 sa aduca multe schimbari in industrie

Numarul de specialisti IT angajati in Romania a inregistrat o crestere constanta in ultimii ani, fiind unul dintre sectoarele cu cele mai mari salarii, dar si cu un grad mare de mobilitate a fortei de munca.

Romania, pe locul al doilea in Europa ca numar de specialisti IT (studiu)

Romania se afla pe locul al doilea in Europa ca numar de specialisti IT, 4 din 10 angajati fiind femei, sustin reprezentantii unei platforme specializate in recrutare. Numarul de specialisti IT angajati in Romania a inregistrat o crestere constanta in ultimii ani, fiind unul dintre sectoarele cu cele mai mari salarii, dar si cu un .

Romania, campioana europeana la numarul de specialisti in IT: 40% dintre angajati sunt femei

Romania se afla pe locul al doilea in Europa ca numar de specialisti IT, 4 din 10 angajati fiind femei, sustin reprezentantii unei platforme specializate in recrutare.

Romania are aproape 250.000 de specialisti IT: Suntem pe locul 2 in Europa la acest indicator, 4 din 10 angajati fiind femei

Numarul de specialisti IT angajati in Romania a inregistrat o crestere constanta in ultimii ani, fiind unul dintre sectoarele cu cele mai mari salarii, dar si cu un grad mare de mobilitate a fortei de munca. in acest sens, studiul Cum e sa lucrezi in.

Peste 200.000 de romani lucreaza in industria serviciilor de afaceri. Sectorul are nevoie acuta de specialisti in AI, blockhain si securitate cibernetica

Industria serviciilor de afaceri din Romania numara, in prezent peste 200. 000 de angajati si se estimeaza ca numarul acestora va creste cu 10% pana la finalul acestui an, conform datelor de la ABSL Asociatia Business Service Leaders). 80% dintre.

webPR: 21 de companii antreprenoriale romanesti, cu o cifra de afaceri cumulata de 2,7 miliarde de euro si 8.000 de angajati, au primit certificarea Deloitte Best Managed Companies, editia a doua, pentru performanta manageriala

21 de companii antreprenoriale romanesti, cu o cifra de afaceri cumulata de 2,7 miliarde de euro in 2022 si un total de aproape 8. 000 de angajati, au primit certificarea Deloitte Best Managed Companies pentru performanta manageriala analizata prin raportare la bunele practici internationale, la finalul celei de-a doua editii a programului Best Managed Companies Romania, organizat de Deloitte in parteneriat cu Banca Transilvania, Bursa de Valori Bucuresti si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. Programul a atras la aceasta editie peste o suta de companii locale, dintre care 40 au ajuns in etapa principala, cea a atelierelor de lucru si interviurilor derulate alaturi de echipele mixte de experti desemnati de Deloitte si de organizatiile-partener, sub forma unui exercitiu de analiza si auto-analiza a proceselor de business, structurat in patru piloni strategie, cultura si angajament, inovatie si resurse, respectiv guvernanta si aspecte financiare.

Organizatiile pierd anual trilioane de dolari din cauza fraudei. Trainingurile pentru angajati si politicile interne de raportare, elemente-cheie pentru prevenirea si combaterea fraudei corporative

Desi multe organizatii tind sa priveasca incidentele de frauda drept putin probabile, de obicei pe baza increderii pe care o au atat in angajati, cat si in partenerii de afaceri, realitatea este ca astfel de evenimente nu pot fi anticipate si gestionate corespunzator fara o strategie de preventie care sa includa protocoale de detectare timpurie si de raportare, respectiv fara un plan solid de raspuns la incidente.

Pregatirea insuficienta a angajatilor si lipsa de predictibilitate fiscala, constrangeri ale mediului de afaceri. Ce solutii exista?

Regulile care guverneaza mediul de afaceri din intreaga lume sunt tot mai complexe si, chiar daca multe dintre ele au drept obiectiv final simplificarea relatiilor dintre entitatile implicate, imbunatatirea performantelor financiare, conditii mai bune de munca pentru angajati si, in final, cresterea nivelului de trai pentru intreaga populatie, implementarea lor este deseori provocatoare. in Romania, la aceasta complexitate se adauga schimbarile frecvente ale reglementarilor cu impact in economie, in special cele care vizeaza impozitarea. Din aceste considerente, companiile care activeaza pe piata locala trebuie sa acorde o atentie sporita schimbarilor din domeniul in care activeaza, sa atraga, sa perfectioneze si sa retina angajati specializati, cu ajutorul carora sa le poata implementa cu succes si timp util.

Magnetico Sibiu 2023: Un studiu indica faptul ca ar trebui sa avem 3 specialisti de HR la fiecare 200 de angajati

Specialisti din domeniul resurselor umane s-au reunit, pe 22 noiembrie 2023, la Hotel Ramada din Sibiu, unde a avut loc ultimul proiect din seria MAGNETICO.

Protejarea afacerii in raport cu fostii angajati

In era tehnologiei si a digitalizarii, cand din ce in ce mai multe afaceri isi concentreaza valoarea comerciala in active intangibile, a capatat deja notorietate importanta protejarii unor elemente precum know-how, baze de date, informatii privind produsele, politica sau strategia comerciala, brevete sau marci, ori chiar sisteme informatice, coduri sau componente software.

Studiu Deloitte: peste o treime din companiile din Romania nu reusesc sa gaseasca angajati suficienti si competentele necesare actualelor nevoi de business

Mai mult de o treime din companiile din Romania 35%) nu reusesc sa gaseasca suficienti angajati, iar 41% dintre ele se confrunta cu un deficit de competente necesare pentru a satisface cerintele actuale de business, conform studiului Deloitte Global Human Capital Trends 2023. in acest context, organizatiile apeleaza tot mai mult la asa-numitele ecosisteme ale fortei de munca, ce presupun identificarea si gestionarea unor noi tipuri de resurse umane, cum ar fi consultanti 52% dintre companiile participante la studiu), freelanceri si subcontractori 50%) sau centre de servicii externalizate 38%), care completeaza forta de munca traditionala, formata din angajatii cu norma intreaga sau redusa. Printre masurile la care apeleaza companiile pentru a amplifica forta de munca existenta, studiul evidentiaza implementarea de solutii tehnologice si de inteligenta artificiala 30% dintre participanti).

Salarii 2024. Grila de salarizare se schimba radical! Tabelul care arata diferente uriase intre posturi

Legea salarizarii unitare a angajatilor de la stat este aproape gata. Guvernul, alaturi de specialisti din cadrul Bancii Mondiale, lucreaza din greu pentru a o finaliza, astfel incat sa fie adoptata in cel mai scurt timp.

webPR: Deloitte Romania isi consolideaza practica de servicii fiscale, prin promovarea a patru angajati in functiile de directori

Deloitte Romania isi consolideaza practica de servicii fiscale, prin promovarea Anei Sabiescu, a lui Daniel Grigore, a Loredanei Ilea si a Simonei Mergeani in functiile de directori, incepand cu data de 1 septembrie 2023.

webPR: Deloitte Romania isi consolideaza echipa de management a departamentului Audit si Servicii conexe, prin promovarea a patru angajati in functiile de directori

Deloitte Romania isi consolideaza echipa de management a departamentului Audit si Servicii conexe, prin promovarea lui Alexandru Stancu, a Anei Serban, a lui Florian Sima si a Ralucai Burciu in functiile de directori, incepand cu data de 1 septembrie 2023.

Putini romani s-au intors la stilul clasic de lucru dupa pandemie. Cati angajati mai merg zilnic la birou

Piata de birouri a avut mult de suferit in ultimii ani, intrucat tot mai multi angajati au preferat biroul de acasa in locul sediului companiei, sustin specialisti Bestjobs.

actualitate, 12:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2054 seconds )