Libnet.ro
UNICEF

18:15

The Guardian: Plecarea lui Merkel va fi o pierdere pentru Europa n aceste vremuri de cumpana

Hotnews Hotnews,
 The Guardian: Plecarea lui Merkel va fi o pierdere pentru Europa n aceste vremuri de cumpana

In dimineata de noiembrie din 1990, cand Margaret Thatcher a demisionat, eram la scoala. Vad si acum clasa. Profesorul a facut un gest pe care nu il mai facuse pana atunci: a deschis televizorul ca sa vedem momentul plecarii Doamnei de Fier din Downing Street. Nu aveam idee ce inseamna sa ai un alt premier. Prietenii mei francezi spun ca si ei au simtit la fel in 1995, atunci cand a demisionat Francois Mitterand dupa 14 ani la Palatul Elysee. La fel va fi si pentru generatia de germani care incearca acum sa se obisnuiasca cu ideea unei scene politice fara Angela Merkel, scrie Rafel Behr in The Guardian, citat de Rador. continuă pe Hotnews

The Guardian: Frica si furia au cstigat alegerile din Brazilia. E un strigat de desteptare pentru ntreaga planeta

Bolsonaro a exploatat cea mai veche politica, acea a interesului propriu, dar si pe cea mai noua, aceea a furiei, polarizarii si fricii. Alegatorii i-au inghitit dezgustul fata de homosexuali, feminism, padurile tropicale si statul de drept pentru a se putea descotorosi de un regim corupt de stanga incapabil sa tina sub control violenta de pe strazi. O natiune faimoasa pentru toleranta ei a optat pentru disciplina militara si economica, potrivit The Guardian, citat de Rador.

The Guardian: MI5 se plaseaza n fruntea luptei mpotriva ascensiunii extremismului de dreapta n Regatul Unit

Serviciul secret britanic MI5 va prelua conducerea combaterii terorismului de extrema dreapta, pe fondul temerilor tot mai mari ca adeptii suprematiei albilor isi sporesc eforturile de instigare la conflicte rasiale violente pe strazile din Marea Britanie, dupa cum a aflat The Guardian citat de Rador.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 18:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2152 seconds )