Libnet.ro
UNICEF

17:45

Tsipras: Referendumul se va tine, indiferent de decizia Eurogrupului

România Liberă România Liberă,
Tsipras: Referendumul se va tine, indiferent de decizia Eurogrupului

Premierul grec Alexis Tsipras a aratat, in cadrul unei discutii cu Angela Merkel si Francois Hollande, ca referendumul pe subiectul conditiilor avansate de creditorii Greciei se va tine, indiferent de decizia Eurogrupului. continuă pe România Liberă

Surse: Tsipras a transmis ca referendumul din Grecia va avea loc indiferent de decizia Eurogrupului

Premierul grec Alexis Tsipras a transmis cancelarului german si presedintelui francez, intr-o convorbire prin telefon, ca referendumul pe tema conditiilor impuse de creditori se va tine indiferent de decizia.

GREXIT. Premierul grec anunta organizarea unui referendum pe 5 iulie, referitor la propunerile creditorilor

Grecia va organiza la 5 iulie un referendum pe tema propunerilor creditorilor sai internationali, a anuntat vineri seara premierul grec, Alexis Tsipras, informeaza Sky News, citat de Mediafax.

Premierul grec anunta organizarea unui referendum pe 5 iulie

Grecia va organiza la 5 iulie un referendum pe tema propunerilor creditorilor sai internationali, a anuntat vineri seara premierul grec, Alexis Tsirpas, informeaza Sky News, citat de Mediafax.

VIDEO Grecia: Tsipras socheaza cu un referendum pentru acordul cu creditorii Atenei / Grecii stau la cozi la bancomate si in supermarketuri/ Seful Eurogrup: Planul de salvare nu va fi extins dupa 30 iunie

Alexis Tsipras a anuntat vineri noapte organizarea unui referendum in Grecia pe 5 iulie pentru a se decide pro sau contra acordului de salvare oferit de creditorii sai. Ministrii de finante din zona euro s-au reunit totusi sambata, la Bruxelles, cativa dintre ei, inclusiv cel al Germaniei spunand ca, din cauza Atenei, negocierile s-au terminat, ceea ce inseamna ca Grecia probabil nu va putea plati rata de marti catre FMI si ca va fi nevoie sa ia masuri de control al capitalului incepand de luni. La finalul reuniunii, seful Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, a anuntat ca programul de asistenta financiara pentru Grecia se va incheia pe 30 iunie, dupa refuzul Atenei privind propunerile avansate de catre creditorii sai, pentru a evita incapacitatea de plata, si anuntul privind organizarea unui referendum la inceputul lui iulie. Ministrii de finante din zona euro, cu exceptia celui grec Yanis Varoufakis, s-au reunit apoi pentru a discuta consecintele acestei decizii, care duce tara tot mai aproape de default. 00 Varoufakis sugereaza ca BCE sa plateasca ceea ce Grecia datoreaza FMI pe 30 iunie20. 30 Tsipras, catre Merkel si Hollande: Referendumul se va tine, indiferent de decizia Eurogrupului19. 55 Varoufakis: Grecia va continua sa se bata pentru un acord cu creditorii sai pana marti19. 15 Varoufakis: Refuzul de a ajuta Grecia risca sa aduca un prejudiciu permanent zonei euro18. 35 Planul de ajutor se va incheia pe 30 iunie, a anuntat seful Eurogrup18. 00 Zona euro refuza sa prelungeasca planul de salvare dupa 30 iunie.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 17:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2071 seconds )