Libnet.ro
UNICEF

10:00

ULTIMATUM pentru autoritatile din Crimeea: Eliberati ostaticii si pe Comandantul Fortelor Navale

Antena3 Antena3,
ULTIMATUM pentru autoritatile din Crimeea: Eliberati ostaticii si pe Comandantul Fortelor Navale

Presedintele ucrainean interimar, Olexandr Turcinov, a dat miercuri seara un ultimatum de 3 ore autoritatilor din Crimeea pentru eliberarea comandantului marinei ucrainene capturat in cursul diminetii si a. continuă pe Antena3

Autoritatile din Crimeea vor sa introduca rubla ca moneda oficiala

Guvernul autoproclamat din Crimeea intentioneaza sa treaca la rubla ruseasca incepand cu luna aprilie, potrivit declaratiilor vicepremierului Rustam Temirgaliyev, citat de agentia de presa din peninsula, QHA.

UPDATE. Premierul Ucrainei a cerut OSCE sa trimita observatori pentru referendumul din Crimeea

UPDATE 17:50 - Premierul interimar ucrainean Arseni Iateniuk a solicitat OSCE sa trimita de urgenta observatori in estul si sudul Ucrainei, inclusiv in Crimeea, care voteaza duminica intr-un referendum.

Presedintele ucrainean a dat un ultimatul de trei ore autoritatilor din Crimeea pentru a-l elibera pe comandantul marinei

Ultimatul de trei ore dat de presedintele ucrainean Olexandr Turcinov autoritatilor din Crimeea:Acestea au trei ore la dispozitie pentru a-l elibera pe comandatul marinei capturat in cursul dimineatii.

Referendumul din Crimeea s-a incheiat. Exit poll: 93% dintre votanti au ales alipirea la Rusia/ Moscova si Kievul au incheiat un armistitiu in Crimeea pana pe 21 martie

Locuitorii peninsulei ucrainene Crimeea au optat duminica pentru alipirea la Rusia intr-un referendum denuntat de intreaga lume, dar sustinut de Moscova. Primele exit polll-uri indica faptul ca o proportie covarsitoare a voturilor, peste 90%, au fost in favoarea ruperii de Ucraina si intrarii in Rusia, in conditiile in care agentiile ruse de stiri anunta ca prezenta la vot a fost de peste 80%. Referendumul din Crimeea a alarmat fosta republica sovietica si a declansat cea mai grava criza in relatiile dintre Occident si Rusia de la Razboiului Rece. Kremlinul a anuntat in repetate randuri ca va respecta rezultatul votului in timp ce occidentul reitereaza ca acesta este lipsit de legitimitate. Autoritatile regionale au anuntat ca vor demara luni procedurile pentru alipirea Crimeei la Rusia. In alta ordine de idei, Moscova si Kievul au ajuns duminica la un armistitiu in Crimeea pana pe data de 21 martie.

LIVE TEXT Criza din Crimeea. SUA ameninta cu sanctiuni impotriva Rusiei, Kremlinul anunta regim fiscal privilegiat/ Parlamentul din Crimeea a cerut oficial alipirea la Rusia/ Parlamentul de la Kiev a aprobat o mobilizare partiala

Sub amenintarea sanctiunilor SUA, parlamentarii rusi au anuntat luni dimineata ca vor adopta rapid o lege prin care Crimeea sa redevina parte a Federatiei Ruse dupa referendumul de duminica. Rezultatele scrutinului, nerecunoscut decit de Rusia, arata un vot covirsitor 95%) in favoarea unificarii cu Moscova. Intre timp, bursele scad pe fondul incertitudinii, iar lumea intreaga asteapta anuntul oficial de la Washington si Bruxelles privind sanctiunile pentru oficiali rusi. -------------Ora 12. 10 Vladimir Putin se va adresa parlamentului din Crimeea marti, potrivit unui consilier al liderului rus. Agentia Interfax scrie ca parlamentul Rusiei va emite marti o declaratie de sustinere pentru rezultatul referendumului din Crimeea. Ora 11. 55 Parlamentul ucrainean a aprobat, luni, o mobilizare partiala pentru a face fata ingerintei Rusiei in afacerile interne ale Ucrainei, care presupune 40. 000 de rezervisti. Ora 11. 30 Parlamentul Crimeei a proclamat luni independenta peninsulei de Ucraina si a cerut oficial alipirea ei la Rusia. Ora 10. 35 Presedintele interimar al Ucrainei: Referendumul din Crimeea este o mare farsa. Urmareste LIVE TEXT evenimentele zilei de luni.

LIVE TEXT Criza din Crimeea. Sanctiuni limitate din partea UE, Ucraina anunta mobilizare armata partiala

Sub amenintarea sanctiunilor SUA, parlamentarii rusi au anuntat luni dimineata ca vor adopta rapid o lege prin care Crimeea sa redevina parte a Federatiei Ruse dupa referendumul de duminica. Rezultatele scrutinului, nerecunoscut decit de Rusia, arata un vot covirsitor 95%) in favoarea unificarii cu Moscova. Intre timp, bursele scad pe fondul incertitudinii, iar lumea intreaga asteapta anuntul oficial de la Washington si Bruxelles privind sanctiunile pentru oficiali rusi. -------------Ora 14. 20: Ministrul ceh de Externe, Lubomir Zaoralek, a anuntat luni ca vor fi circa 20 de oficiali rusi pe lista sanctiunilor pe care UE le va decide astazi inghetare de proprietati, interzicerea dreptului de a calatori in UE)Ora 14. 09: Parlamentul Crimeei a decis luni nationalizarea companiilor energetice Cernomornaftogaz si Ukrtransgaz, anunta Reuters. Saptamina trecuta, un oficial din Crimeea a anuntat ca cele doua firme ucrainene nationalizate ar putea fi vindute unei companii ruse precum Gazprom. Ora 13. 30 Rubla devine moneda oficiala a Crimeei. Hryvna va mai fi acceptata la plata pana la sfarsitul anului viitor Ora 12. 10 Vladimir Putin se va adresa parlamentului din Crimeea marti, potrivit unui consilier al liderului rus. Agentia Interfax scrie ca parlamentul Rusiei va emite marti o declaratie de sustinere pentru rezultatul referendumului din Crimeea. Urmareste LIVE TEXT evenimentele zilei de luni.

Ucraina pregateste evacuarea militarilor din Crimeea.

Ucraina pregateste un plan pentru evacuarea militarilor ucraineni din Crimeea, in contextul in care unitatile militare au fost ocupate de forte proruse, relateaza Mediafax. Elaboram masuri pentru a le permite militarilor si familiilor acestora care sunt in Crimeea sa poata ajunge rapid in Ucraina continentala, a declarat Andrei Parubi, secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitatea Nationala si Aparare. Regiunea ucraineana prorusa Crimeea si-a proclamat independenta si urmeaza sa fie .

UPDATE SUA sanctioneaza 11 oficiali rusi si ucraineni pentru implicarea in criza din Crimeea, in frunte cu vicepremierul Dmitri Rogozin si doi apropiati ai lui Vladimir Putin

Presedintele american Barack Obama a semnat decretul prin care SUA sanctioneaza 11 oficiali rusi si ucraineni pentru implicarea in criza din Crimeea. Intre acestia: doi consilieri ai lui Vladimir Putin, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, dar si fostul preseditne Viktor Ianukovici. Sanctiunile SUA nu ating totusi nici un sef de mare companie rusa Gazprom, Rosneft) si nici unul dintre liderii de prim rang din administratia rusa ministrul de Externe, ministrul Apararii). Actiunile de astazi servesc si drept atentionare pentru Rusia ca, daca nu isi respecta obligatiile internationale si nu isi recheama fortele militare la bazele lor initiale si nu respecta suvernitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei, SUA este pregatita sa ia masuri aditionale, pentru a impune alte costuri politice si economice. 50 Barack Obama: SUA este pregatita de sanctiuni suplimentare/ Exista inca o cale diplomatica pentru rezolvarea crizei.

LIVE TEXT Criza din Crimeea. UE impune sanctiuni pentru 21 de persoane, Rusia propune ca Ucraina sa adopte o noua constitutie care sa o tina departe de UE si NATO

Sub amenintarea sanctiunilor SUA, parlamentarii rusi au anuntat luni dimineata ca vor adopta rapid o lege prin care Crimeea sa redevina parte a Federatiei Ruse dupa referendumul de duminica. Rezultatele scrutinului, nerecunoscut decit de Rusia, arata un vot covirsitor 95%) in favoarea unificarii cu Moscova. Intre timp, bursele scad pe fondul incertitudinii, iar lumea intreaga asteapta anuntul oficial de la Washington si Bruxelles privind sanctiunile pentru oficiali rusi. -------------Ora 14. 59: UE va impune sanctiuni pentru 21 de oficiali din Rusia si Ucraina, a anuntat ministrul lituanian de Externe citat de ReutersOra 14. 30 Rusia propune grup de sprijin international pentru Ucraina si cere neutralitate politica si militara pentru Ucraina, adica imposibilitatea de a adera la UE si NATOOra 14. 09: Parlamentul Crimeei a decis luni nationalizarea companiilor energetice Cernomornaftogaz si Ukrtransgaz, anunta Reuters. Saptamina trecuta, un oficial din Crimeea a anuntat ca cele doua firme ucrainene nationalizate ar putea fi vindute unei companii ruse precum Gazprom. Ora 13. 30 Rubla devine moneda oficiala a Crimeei. Hryvna va mai fi acceptata la plata pana la sfarsitul anului viitor Urmareste LIVE TEXT evenimentele zilei de luni.

Ucraina pregateste evacuarea militarilor din Crimeea

Ucraina pregateste un plan pentru evacuarea militarilor ucraineni din Crimeea, in contextul in care unitatile militare au fost ocupate de forte proruse. Elaboram masuri pentru a le permite militarilor si.

ştiri de la Antena3

actualitate, 10:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2084 seconds )