Libnet.ro
UNICEF

10:31

UPDATE Guvernul a aprobat proiectul de lege privind reducerea CAS cu 5% puncte procentuale

Hotnews Hotnews,
 UPDATE Guvernul a aprobat proiectul de lege privind reducerea CAS cu 5% puncte procentuale

Guvernul va aproba in sedinta de miercuri proiectul de lege privind reducerea CAS, pentru ca actul normativ sa fie preluat spre dezbatere si adoptare cat mai rapida de catre Parlament, a declarat premierul Victor Ponta miercuri in deschiderea sedintei de Guvern. UPDATE Proiectul de lege a fost aprobat. continuă pe Hotnews

Guvernul transmite Parlamentului proiectul privind reducerea CAS

Guvernul va transmite miercuri Parlamentului proiectul privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale pentru angajator, adaugand ca se asteapta ca in Parlament sa se dea un vot cvasi-unanim acestui proiect. Victor Ponta a facut, luni, in debutul sedintei Biroului Permanent al partidului, un apel catre colegii sai din PSD in vederea aprobarii, in Parlament, a acestui act normativ.

AOAR, surprinsa de rigiditatea FMI privind reducerea CAS

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania AOAR) este surprinsa de decizia FMI, a Bancii Mondiale si Comisiei Europene de a trata cu rigiditate decizia Guvernului privind reducerea cu 5 puncte procentuale a contributiei de asigurari sociale pentru angajatori, potrivit unui comunicat AOAR remis redactiei.

Guvernul a aprobat in sedinta de astazi proiectul de lege privind reducerea CAS. Documentul va fi trimis Parlamentului spre aprobare rapida

Proiectul legii de reducere a contributiilor de asigurari sociale, cu 5 puncte procentuale de la 1 octombrie, va fi discutat astazi de Guvern si trimis cat mai rapid la Parlament, unde va fi adoptat de Senat in procedura de urgenta si de deputati la inceputul lunii iulie, afirma premierul Ponta.

Reducerea CAS: la ce cote ajunge contributia in functie de conditiile de munca

Proiectul de lege pentru reducerea cu 5 puncte procentuale a contributiilor de asigurari sociale CAS) a fost aprobat de Guvern, masura urmand sa fie aplicata incepand de la 1 octombrie.

Proiectul de lege privind amnistia si gratierea ramane in dezbatere publica cel putin pana in toamna

Proiectul de lege privind amnistia si gratierea ramane in dezbatere publica cel putin pana la toamna. Solicitarea PNLde a fi introdusa pe ordinea de zi a plenului Camerei pentru respingere a fost.

Reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, prevazuta intr-o propunere legislativa a PDL, respinsa de Camera Deputatilor

Camera Deputatilor a respins, marti, proiectul de lege al PDL care prevedea si reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, dupa ce reprezentantii PDL si PNL au sustinut ca astfel se vor crea mai multe locuri de munca, iar cei ai PSD au aratat ca este un proiect populist si nu este insotit de o analiza de impact, relateaza Mediafax.

De unde vrea sa scoata bani Guvernul pentru reducerea CAS?

Impactul negativ generat asupra bugetului prin reducerea CAS, calculat la 4,8 miliarde lei pe 2015, va fi acoperit de Guvern, printre altele, din sume atrase in urma controalelor fiscale si prin recuperarea debitelor cu noua Lege a insolventei. Nu este insa prima oara cand se angajeaza mai intai cheltuielile, iar apoi se promite sporirea veniturilor prin masuri de intarire a controlului fiscal. Reformele nu au adus pana acum niciun ban in plus la buget.

Guvernul va spori controlul la persoane cu averi mari si venituri externe pentru acoperirea pierderilor generate de reducerea CAS

Impactul negativ generat asupra bugetului prin reducerea CAS, calculat la 4,8 miliarde lei pe 2015, va fi acoperit de Guvern, printre altele, din sume atrase prin controale la persoane fizice cu venituri mari, dar si cu surse din strainatate si prin recuperarea debitelor cu noua Lege a insolventei.

Reducerea CAS va genera in medie un impact negativ la buget de 4,4 miliarde de lei/anual (proiect)

Reducerea contributiilor de asigurari sociale va avea un impact negativ asupra bugetului general consolidat de 4,4 miliarde lei/an pentru fiecare din urmatorii cinci ani, iar pentru acest an impactul este estimat la minus 850 milioane lei, se arata in nota de fundamentare a proiectului privind reducerea cu 5 p. p. a taxarii muncii, publicat de Finante. Reducerea CAS la angajator a fost o masura trecuta in programul de guvernare dar nu a fost aplicata din cauza ca nu se gasisera bani care sa acopere golurile la buget pe care le crea. Dealtfel, la recenta vizita a FMI si CE la Bucuresti, aceasta a fost si unul dintre cele mai sensibile subiecte de discutie, alaturi de cel privind guvernanta corporatista. vezi proiectul integral in atasament).

Cum compenzeaza Guvernul reducerea CAS: controale intensificate la persoane cu averi mari si venituri externe

Guvernul si-a propus sa reduca impactul negativ pe care reducerea CAS il va avea asupra bugetului, calculat la 4,8 miliarde lei pe 2015, din sume atrase prin controale la persoane fizice cu venituri mari, dar si cu surse din strainatate si prin.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 10:31

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2073 seconds )