Libnet.ro
UNICEF

01:06

VALENTIN LAZEA: Daca se proroga cresterea punctului de pensie cu 40% vor fi costuri politice de suportat

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
VALENTIN LAZEA: Daca se proroga cresterea punctului de pensie cu 40% vor fi costuri politice de suportat

Daca se proroga aceasta crestere a punctului de pensie cu 40% din 2020 vor fi cu siguranta costuri politice de suportat, a declarat, vineri, Valentin Lazea, economist sef al Bancii Nationale a Romaniei BNR). continuă pe Ziarul Bursa

Valentin Lazea: 99% din publicul romanesc nu intelege dimensiunea problemei in ceea ce priveste cresterea punctului de pensie cu 40%

99% din publicul romanesc nu intelege dimensiunea problemei, iar ca sa intelegi gravitatea unei probleme, trebuie sa intelegi dimensiunea ei, sustine Valentin Lazea, economist sef al BNR. Potrivit acestuia, orice depasire a limitei de 3% implica recurgerea la imprumuturi externe tot mai scumpe pentru finantarea eventualului deficit suplimentar.

Patru argumente economice care trebuie explicate pensionarilor, in conceptia lui Valentin Lazea

Daca se proroga aceasta crestere a punctului de pensie cu 40% din 2020 vor fi cu siguranta costuri politice de suportat, a declarat Valentin Lazea, economist sef al Bancii Nationale a Romaniei BNR). Totusi, spune el, daca nu se face nimic si se merge inainte, vor fi mai intai costuri economice care ulterior vor genera si costuri politice.

VALENTIN LAZEA (BNR): Nu exista alternativa la prorogarea majorarii pensiilor cu 40% in 2020

Amanarea majorarii punctului de pensie de la 1 septembrie 2020 la 1,775 lei este singura masura capabila sa aduca deficitul in apropiere, dar marginal peste limita de deficit bugetar de 3%, a declarat, miercuri, economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei BNR), Valentin Lazea, intr-o conferinta de specialitate.

VALENTIN LAZEA, BNR: Elitele pradatoare din Romania au favorizat o societate bazata pe modelul extractiv

In tara noastra, elitele pradatoare au favorizat o societate bazata pe modelul extractiv si un stat despotic si ineficient, este de parere Valentin Lazea, economist-sef la Banca Nationala a Romaniei BNR), care considera ca drama Roma and 172;niei provine dintr-o tripla sursa: partidele de stanga, desi au favorizat un stat puternic, au cautat sa slabeasca pe orice cale societatea civila; partidele de dreapta, desi au sprijinit societatea civila, nu au inteles si nu inteleg in continuare) importanta unui stat puternic; societatea civila are handicapuri culturale majore.

VALENTIN LAZEA (BNR): Romania trebuie sa-si intareasca sistemul de justitie pentru a deveni compatibila cu valorile vest-europene

Romania trebuie sa-si consolideze sistemul de justitie pentru a deveni compatibila cu valorile vest-europene, numai cu o justitie puternica si impartiala putand fi asigurata o conducere dezinteresata si o stimulare a inovarii, a declarat, marti, intr-o conferinta de specialitate, Valentin Lazea, economist-sef la Banca Nationala a Romaniei BNR), transmite Agerpres.

Sinteza zilei. BNR se delimiteaza de declaratiile economistului sef Valentin Lazea despre prorogarea legii pensiilor

Prorogarea legii pensiilor este singura solutie ca deficitul bugetar sa nu explodeze in 2020 si 2021, a declarat, marti, economistul sef al Bancii Nationale a Romaniei, Valentin Lazea, in cadrul unui.

Orban a confirmat cresterea pensiilor cu 40% din 2020

Premierul Ludovic Orban a declarat azi referitor la cresterea pensiilor cu 40% din 2020, ca exista o lege in vigoare, adoptata de Parlament si promulgata de presedintele Klaus Iohannis pe care Guvernul intentioneaza sa o respecte, relateaza News. ro.

ştiri din Economie

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 01:06

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2207 seconds )